Зеленчукови гювечета с извара и яйца

20.03.14
10:01

Още една елементарна рецепта,  и сигурно изпробвана от повечето хора

Зеленчукови гювечета с извара и яйца

Необходими продукти
200гр. моркови
200гр. печени червени чушки
50гр. червен лук
300мл. доматен сок
100гр. извара
2 яйца

Начин на приготвяне:
В тефлонова тенджера изсипваме доматения сок, добавяме лука и морковите. Оставяме да се задушат. След това слагаме в гювечета чушките, подправки по избор, доматения сок, лука и морковите. Печем 30 мин. През това време разбиваме яйцата с изварата. Добавяме към гювечето и печем още 10-15 мин.

Получава се много вкусен и полезен гювеч :). Може да се добави и мазнина - зехтин, масло, сигурно ще стане още по-добро, или кашкавал, но аз ги пропуснах тези неща.

Хранителен състав - белтъчини, мазнини, въглехидрати, калоричност

Излизат две гювечета (2 порции)
Ккал      Б        В          М
421       33.39     39.08     16.53

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1