20.03.14
10:01
Още една елементарна рецепта, и сигурно изпробвана от повечето хора
Зеленчукови гювечета с извара и яйца
Необходими продукти
200гр. моркови
200гр. печени червени чушки
50гр. червен лук
300мл. доматен сок
100гр. извара
2 яйца
Начин на приготвяне:
В тефлонова тенджера изсипваме доматения сок, добавяме лука и морковите. Оставяме да се задушат. След това слагаме в гювечета чушките, подправки по избор, доматения сок, лука и морковите. Печем 30 мин. През това време разбиваме яйцата с изварата. Добавяме към гювечето и печем още 10-15 мин.
Получава се много вкусен и полезен гювеч :). Може да се добави и мазнина - зехтин, масло, сигурно ще стане още по-добро, или кашкавал, но аз ги пропуснах тези неща.
Хранителен състав - белтъчини, мазнини, въглехидрати, калоричност
Излизат две гювечета (2 порции)
Ккал Б В М
421 33.39 39.08 16.53