Режеща болка в лакътя

20.03.14
20:38

Здравейте. Значи проблема е следния, докато си свалях обувката ме сряза лакътя, трудно ми е да го обясня къде точно, но от външната страна, между най-изпъкналата част и по-малко изпъкналата, и от тогава все ме срязва при някакви положения на ръката, в първия ден когато дланта ми сочи на горе и опъна ръката ме срязваше, сега си ме срязва на случаен принцип в каквато поза си му харесва. Съвети, мнения?

Тренировките ми са всеки ден кофички, набирания и прогресии за предна везна, един път на 3 дни мятам и пудовка.

cRossfit

20.03.14
20:57

При мен се появи същата болка при набирания,когато лакътя ми изпука.Повече от месец не мога да се оправя,но поне вече правя лицеви опори,суингове и раменни преси.Все още за набирания не съм готов.При мен болката се появяваше при завъртане на китката на дясно.Цялата ми ръка изтръпваше,но с почивка вече се чувствам много по-добре.На лекар не съм ходил.

21.03.14
11:22

По собствено наблюдение- болките в лакътя се обаждат обикновено точно при “кофички” или другото често срещано- френска преса във фитнеса. Банален съвет е, но по-хубаво от загрявката няма- точно в това е причината в почти всички случаи. Понякога обичайното вработване не е достатъчно и трябва допълнително минути чекнене, но всичко е до усет и дребни практически неща.

Това което Росс описва звучи повече като травмиране на улнарния канал. При скотовото бицепсово сгъване е особено податлива точно тази локализация, защото там няма мускулна подложка и само единствено подкожната тъкан и сухожилията, които “омекотяват” натиска върху нерва. При супинация (завъртане на ръката с длан нагоре) се “откръстосват” двете предмишични кости и е характерно да има болка и изтръпване.

По отношение на лечението- т.нар. обезболяващи (Аспирин, Диклак, Аулин и пр) не са решение, а просто симптоматично облекчение. Може да пробвате, аз лично пия понякога до подобрение (не е нужно да спазвате схема точно определени дни). Те обаче са в контекста на почивката и правилните тренировки- а именно избягване на тези “провокиращи” болката упражнения. Ако чувствате подобрение от студено- налагайте студено.

21.03.14
11:53

Благодаря за изчерпателния отговор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1