09.05.04
20:56
Направил съм един цикъл който продължава 3 седмици и след което започва отначало кажете ми мнението си :
Седмица 1:
ден1:бицепс,трицепс
почивка
ден2:рамо,гръб,трапец
почивка
ден3:трицепс,бицепс
почивка
ден4:крака,гърди
Седмица 2:
ден1:рамо,гръб,трапец
почивка
ден2:бицепс,трицепс
почивка
ден3:гръб,трапец,рамо
почивка
Седмица 3:
почивка
ден2:крака,гърди
почивка
ден3:рамо,гръб,трапец
почивка
Седмица 4:
започваме отначало
Какво мислите за този цикъл ?
Темата беше редактирана от Петко К на 16.05.07 09:14.
09.05.04
22:49
След 4-5 години тренировка бих пробвал нещо такова, но преди това няма смисъл, а и като цяло не виждам какво целиш с тази програма.
Като глегам с тази програма искаш да дадеш приоритет на ръцете?
Мдам ама не мисля, че за 2 дни ръцете ти може да се възтановят напълно...
Ако си някои анаболчо или просто мускулен вундеркин, успех :)
Незная дали тия първи, втори ден са дните от седмицата,но ако е така след гърдите ти се пада веднага друга тренировка и мисля,че почиваш много малко.Да не се получи обратен ефект :roll: .Три седмици,добре,но защо после започваш пак отначало,къде е различното в тази програма,така можеш да караш до безкрай.
10.05.04
11:56
Не си казал какво целиш. Но според мен няма никакъв смисъл в този цикъл. Правиш крака преди гърди и рамо преди гръб. Не знам ти си знаеш най-добре може на теб така да ти се отразява по-добре, но аз лично такъв сплит не бих опитвал.
10.05.04
13:00
По принцип целя мускулна маса ! Не виждам обаче какво е значението преди или след гърдите да правя крака. Тренировката междодругото е наистина разнообразна защото различните дни за даден мускул правя различни упражнения!
Но ви питам, не ми ли стигат 4 дни за да ми се възтановят рацете ?
Пък и те само в една седмица се повтарят 2 пъти(како и другите мускули)а в останалите са по 1 път!
10.05.04
13:33
4 дена са достатъчни за възстановяването на рЪцете ти.
Чувал съм, че има разлика кой мускул тренираш първи и кой втори и т.н. Ами какво да ти кажа интересен ти е сплита сега така като се загледах по обстойно. Едната седмица правиш ръцете два пъти, другата рамото и гърба два пъти, а третата гърдите и краката два пъти. Но тази тренировка на рамо с гръб не ми харесва, много тежка ще ми дойде. Защото аз за гръб правя 5-6 упражнения, а за рамо 4 и ако ги съединя в един ден става много.
Аз съм правил всичките мускулни групи по 2 пъти на седмица, и вземах само аминокиселини. И се получи едно мощно претрениране. Тренирах по 2-3 часа на ден и даже не усещах как съм претренирал с всяка тренировка.
А сега всички мускулни групи ги правя по веднъж на седмица, даже крака не правя, защото бягам доста често и от там ми се оформят краката. И сега като почнах така се получи доста добър растеж и същевременно оформяне. Така че съм по-доволен от 1 път седмично.
Но ти си прецени. Аз не те знам какво вземаш. Ако вземаш някакви по-”стабилни” препарати може и да се възстановяваш безпроблемно.
Все пак не забравяй, че бодибилдинга е 60% - Хранене ; 20% - Трениране ; 20% - Почивка и сън ( поне така съм чел и чувал )
Ами това е струва ми се, че бях изчерпателен. Ще се радвам да съм ти помогнал ;) Това е и Успех!!!
10.05.04
19:37
Мерси човеко , послушах саветите на няколко човека и я преработих.
Ето какво се получи :
Седмица 1:
почивка
ден2:рамо,гръб,трапец (нарочно ги оставих заедно,Просто няма къде другаде)
почивка
ден3:трицепс,бицепс
почивка
ден4:гърди,крака
Седмица 2:
ден1:гръб,трапец(тук вече е сам)
почивка
ден2:бицепс,трицепс
почивка
ден3:рамо(също е само.Обичам да му отделям голямо внимания както прави и Кевин Леврон)
почивка
ден4:гърди,крака
Седмица 3:
почивка
ден2:крака,гърди
почивка
ден3:рамо,гръб,трапец(и тук няма къде другаде да го сложа)
почивка
ден4:гърди
До Сега винаги съм тренирал всяка мускулна група по 1 път седмично, за това реших да ги зачестя малко!
electric, явно не ме разбра :)
ти тренираш ръце в понеделник примерно. в сряда каквото и да тренираш освен крака ти натоварваш ръцете. Дори и да е минимално те тогава не почиват, съответно не възтановяват, съответно не растат.
11.05.04
00:10
хм..... не се бях замислял над това. Абе то е много малко това натоварване, незнам дали чак толкова ще се отрази! Все пак мерси ще гледам пак да я пооправя програмата : )
електрик,
Малко, но достатъчно.
Забележи сплитовете на профитата или изобщо всякакви сплитове.
Ръцете се правят накрая на седмицата ако са заедно или след тях има поне 2-3 дни почивка. Ако искаш да тренираш след 1 ден почивка то нека тренировката да ти е крака. Послушай ме :)
Няма да съжаляваш.
11.05.04
10:32
Privet,mislia che,parvata ti programa nai mi haresa.Istinata e che,vseki shte ti dade razlichen savet.Vseki go razsajdava po sebesi.Spored men programatati e dobra,ne trqbva da prekalqvash s mnogo serii.Podredbata na uprajneniqta po dni i za sedmicite e mnogo dobra.Trqbva da se eksperimentira.Sledi razmerite si.Smeni neshto chak sled 2riq mesec.
Хмм... имам 1 въпрос. Ако тренираш почти всеки ден ръце ще направиш ли бицепс и трицепс и при това ако не усещаш умора в ръцете си ?????? И при това ако си тренираш с едни прилични тежести ....
Мнението беше редактирано от wAD на 15.05.07 21:57.
Още една изровена теме от 2 години.А що се отнася до въпроса ти -не.Освен ако не си на зоб,а и тогава най-много да ти стане ръката от примерно 40 до 35 см.Това са безмислени неща