С какъв режим сваляте излишните мазнини? :)

23.03.14
14:29

Понеже подобната такава тема е вече стара,призовавам за нова анкета :)
Ето че отново се задава лятото и ми е интересно вие как сваляте мазнини и кой режим работи най-добре за вас?Ще е още по-интересно ако някой реши да се обоснове.Има ли хора,които залагат на класическите принципи?

Обосновката е хубаво нещо, но истината не е една единствена и универсална при всички хора. :)
Чудесни резултати се постигат и с РБД, стига човек да усеща как се движи с енергийния дефицит. ;)

23.03.14
15:31

Каквото дойде,един ден едното - друг ден другото,не виждам смисъл да карам по един и същ хранителен режим като мога просто да съм в дефицит и да се нацепвам здраво :))

23.03.14
15:33

Ако беше само до дефицита защо например спортистите променят методиката изцяло,а не само да намалят калории?Питам от чисто любопитство :) Поне при мен май не става само с дефицит или не правя нещо правилно...

23.03.14
15:38

Има си закономерности и те не се променят.Физиката не може да се измени каквото и да правиш. По принцип не можеш ли да свалиш означава,че не си в калориен дефицит(1) или губиш мускулна маса (2) в следствие,на което изглеждаш зле.
Спортистите нормално да правят така,повечето са на химия,пък и иначе си ядат,защото е по-лесно може би като организация някой път да ядеш едно и също и да си с някакъв точен хранителен режим .

AG

23.03.14
15:52

Със секс. Ама приятелката ми има по-големи мазоли от моите, та не мога да минавам тънко.

23.03.14
18:33

Увеличавам малко повече протеина и белтъчините, намалям въглехидратите, поспирам малко съботните вафлички и готово.
По простичко казано, не ям кило ориз след тренировка :D .
Иначе като цяло нито броя калории нито нищо, никога не ме е бивало в математиката и изчисленията- дори и с калкулатор. Просто се вслушвам в тялото си.
Иначе като цялото пролетта- лятото искам/ не искам си слабея. Повече движение, по леки храни и тн. и се получават нещата. Истината е в простичките неща.

23.03.14
19:01

1. Калориен дефицит.
2. Повече белтъчини.
3. По-малко въглехидрати.
Имаш някакъв режим на хранене. Искаш да изчистиш. Прилагаш 1 и/или 1 + 2 и/или 1 + 2 + 3. За съжаление понякога само с 1 не се получават нещата. Аз лично прилагам 1 + 3, белтъчините целогодишно ги държа около 3гр на кг. Калориен дефицит най-лесно се постига с намаляне на мазнините. Който целогодишно се самоосакатява с ВМ-НВД да не очаква резултати.

24.03.14
12:36

Веднага отговарям :)
1. За мен първо и най-важно е калориен дефицит. Ако е за кратък период (до 1 седмица) калориите може да са по-орязани, но това в някои случаи може да предизвика “йо-йо” по-късно. Ако искам да става по-плавно дефицита е нормален около 300-400ксал.
2. РБД според мен е удачно, но резултатите са по-бавни. От друга страна стресът за организма е по-малък. Тренировъчното натоварване се понася добре.
3. Ако искам екстремно сваляне НВД-ВМ или Кетоза , като задължително следя мазнините. От тези режими чистя бързо , но ходя като муха без глава.Трудно ги понасям, тренировките са сравнително измъчени. Първите два дена се чувствам все едно ходя на сън. Неефективна съм в ежедневието си.

24.03.14
15:01

И аз съм така с ВМ.Всъщност никога досега не съм го практикувала в истинския му вид,тъй като не ми понася най-добре.В момента пробвам някаква ротация на няколко дни НВ и един по-силен от към вх през седмицата.Разбира се всичко зависи и от активността и тренировките на човек.Но според мен не винаги всичко става само с дефицит,иначе профитата нямаше да въртят така различни режими и схеми.

24.03.14
20:31

казано от Desana* на 23.03.14, 15:33:

Ако беше само до дефицита защо например спортистите променят методиката изцяло,а не само да намалят калории?Питам от чисто любопитство :) Поне при мен май не става само с дефицит или не правя нещо правилно...

Аз само намалявам калории и това действа. Разбира се, най-лесно се махат калории когато изчистиш храненето. Ще ти е лесно и за смятане, и за избягване на гладни моменти.

24.03.14
22:24

Аз дълго време бях в много голям дефицит (близо 5 месеца) и адски много си забавих метаболизъма. Дори когато почнах НВД с много добри тренировки и хранителни добавки не се чистех. Сега от седмица съм дигнал калориите и изглежда се чистя :D. В момента съм на въгл. ротация 1-1-2-1-2-3.
След определено време мисля да сваля ккал. с по 200 на седмица докато стигна на 2000 (на 2500-2600 си стоя сега) и ще съм на НВД най-вече с 1 зареждащ ден на седмица. След това когато постигна желания резултат (ако го постигна) ще си стоя на 2600-2700 ккал. на РБД.

30.03.14
11:01

Редувам РБД с ВМ-НВД дни. Като върна назад, всъщност, май превесът е към ВМ-НВД даже.
Калории не броя - колкото ми се яде, толкова.

30.03.14
12:37

При мен резултат има само при общо намаляне на храната, почти без въглехидрати вечер и физическа работа по цял ден.

Carbohydrate

30.03.14
12:50

Прекаляването с въглехидрати води до не толкова хубави неща, като затлъстяване, диабет и т.н. За човек на средна възраст, бързите въглехидрати трябва да са табу)), ако иска да води здравословен начин на живот. Всичко е в количеството на употребения, въглехидрат, белтък, мазнина. Като манипулирами с количеството, ние можем да променим много неща в организма - към по-добро или по-лошо.

Noctis Caelum

30.03.14
13:13

Когато чистя се стремя да съм на калориен дефицит. Иначе съм на нещо като въглехидратна ротация, съобразена с активността ми. В дните, когато тренирам, увеличавам въглехидратите и калориите, а когато почивам, ги свеждам до 0, и употребявам по-голямо количество мазнини.

Калориен дефицит. Увеличаване на протеиновия прием, понижаване на мазнините и въглехидрати максимално колкото мога да побера, оставайки в дефицита. Грубо казано ВВД.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1