12.06.05
17:47
http://nutrim-bg.com/news/default.aspx?nid=43
10 Юни 2005
На 09.06.2005 г. НУТРИМ премина успешен одит на сертификация по ISO 9001:2000 от компанията LLoyd’s Register Quality Assurance.
Дайте експертно мнение.
8)
Пари, пари, пари, пари, това струва пари. Но нищо не доказва за качеството на продуктите в Б-г, само доказва конкуретноспособноста на фирмата и капацитетите й.
по-здрави
13.06.05
21:34
ISO 9001:2000 e стандартна система за качество на индустриален продукт. Поне мисля, че като такава е възникнала, после я причислиха към универсалните системи за управление на качеството.
Нещо повече, даже се прилага и за други, странни продукти, като например образованието. Или комуникациите.
А много преди тях според мен трябваше да са сертифицирани всички индустриални продукти. Верно, че то стана малко като надпревара в България, ама...
Коя компания го е сертифицирала на Нутрим- няма особено значение. Важното е да е била оторизирана за целта.
Всички, повтарям, абсолютно всички индустриални продукти вероятно ще минат по тази система.
Което означава не, че миналите по този стандарт са великани, а по - скоро че тези, които не успеят да минат стават едва ли не непрепоръчителни и незаконни продукти.
Хиляди компании го въведоха този стандарт преди много, много години. И не вдигнаха пушилка, макар че бяха едни от първите. Не виждам каква толкова голяма новина - сигурно месарници и мандри з акисело мляко са въвели този стандарт преди Нутрим. А продуктът на Нутрим е по - трудно оценим и поради това - по - рисков. Бих казал, че марките от този пазар следваше отдавна да минат стандартизация по система за контрол и управление на качеството- може би не първи, но веднага след това.
Не съм сигурен и дали това ИСО не е вече задължително за някои категории продукти по закон... Повтарям - не съм сигурен.