24.03.14
00:03
Здравейте, в последно време не се чувствам добре и боледувам редовно, бих искал някой който разбира да даде мнение по въпроса.
- Възраст: 21
- Ръст: 192см
- Тегло – 67кг
- Тренировки – В момента пълен хаос.
- Храни и хранителен режим – общо взето мисля, че нямам възможност да спазвам какъвто и да е режим
- Здраве:
1) хроничен бронхит
- пуша от 9 години и в момента опитвам да спра цигарите.
2) Дископатия
- Мисля че е наследствено, тъй като и майка ми е с дископатия от 20 годишна.
3) Хиперметаболизъм
- въпреки че много хора мислят че това не е много зле, независимо какво правя не успявам да кача килограми.
Реших да пиша тук защото от вече 4ти месец работя само нощна смяна (19:00-05:00), пред компютър по 240 часа месечно. Освен това уча инженерна специалност(трети курс в момента) и не ми остава много време да спя, да не говорим за тренировки. Мога да отделя не повече от 1 час на ден да тренирам, но искам да правя правилните неща.
Това което бих искал да разбера е:
1) Какви тренировки да правя за да вляза в форма?
2) Как да кача 10-тина кг?
Благодаря за вниманието,
24.03.14
09:27
Не съм кой знае какъв разбирач, ама имам горе-долу сходен опит.
1. Относно боледуването - като малък и аз бях страшно болнав. Ако не е нещо сериозно, леката промяна в храненето и физическата активност оправя нещата - поне при мен беше така.
2. Относно цигарите - на 21 и пушиш от 9 години, т.е. от 12-годишен... Спирай ги веднага. И не със схеми от рода на днеска 15 цигари, утре 14 и т.н. Спираш ги отраз. Така ги спрях аз, така ги спря баща ми и много други хора, с които съм говорил.
3. Относно метаболизма - тука наистина е тегаво. И аз бях страшно слаб. Дръпнах на килограми, когато почнах да ям по много, и то не някакви вафли, банички и т.н. Яж ударно - месо, яйца, ориз, картофи - голям е изборът, в сайта има хубави статии на тази тема. Готви си у вас и си вземай на работа. Щом работата ти е на компютър, значи не е свързана с обикаляне насам-натам, а си на едно място, т.е. ще ти е по-лесно да се храниш през това време (поне така предполагам де).
4. Тренировките - започни с кръгови тренировки, наблягай на базовите упражнения - в сайта има предостатъчно материал.
Това е моето мнение. Да знаеш, че няма да ти е лесно, но волята и постоянството винаги надделяват. Успех от мен!
24.03.14
15:09
Мерси за съвета. Но няма как да си готвя при положение че в момента живея в общежитие. Не само че нямам котлон и печка, но и не дават при нас да ползваме такива, защото общежитието е ново...