24.03.14
23:18
Здравейте !
Нов съм във фитнеса и се опитвам да изградя някаква по-добра програма.
Бихте ли ми казали дали следната програма за корем е добра и какво мога да допълня ако е необходимо.
174 см , 67 кг съм. Ако си стегна корема с пръст се забелязва някакъв релеф(но това може и да е в моята фантазия).
Във фитнес залата правя 3 пъти седмично (от една седмица) корем.
Ето и упражненията : 3 x 15 на една машина за корем, на която съм седнал и бутам една облегалка, която ми е подпряна на гърдите(не знам как се нарича точно) с килограми от 30-45. Като на всяка серия добавям по 5 кг
4x15 - коремни преси от полулег(легнал съм, главата ми гледа надолу към земята, а краката са по-нависоко.
3x10 - коремни преси на стенд - вдигам си краката успоредно със земят, до ъгъл 90 градуса с корема
3x10 - коремни преси на стенд - вдигам си краката със събрани колена на нивото на корема
За завършек - 10 минути кардио с колело.
Храня се основно с въглехидатни храни. Сутрин - овесени ядки/ мюсли с плодове с мляко. Хляб по-често пълнозърнест.
Какво мислите за схемата ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.03.14 07:58.
Здравей! Значи мисля че 3 пъти в седмицата е малко в повече. Прави по 3 4 упражнения по 3 серий, 2 пъти в седмицата е достатъчно.
Храни се основно с качестевени храни като въглехидрати, протеини и мазнини. Изчисли си калорийния баланс и гледай да бъдеш в КД между 200-600 и не бъди дълго време в КД защото не е хубаво за тялото. Успех!
25.03.14
07:32
Здравей,също така можеш да увеличиш кардиото до 20 мин и след да ги редуваш,пътека-колело ;).Успех
казано от Илкнур Ахмед на 25.03.14, 02:40:
Здравей! Значи мисля че 3 пъти в седмицата е малко в повече. Прави по 3 4 упражнения по 3 серий, 2 пъти в седмицата е достатъчно.
Храни се основно с качестевени храни като въглехидрати, протеини и мазнини. Изчисли си калорийния баланс и гледай да бъдеш в КД между 200-600 и не бъди дълго време в КД защото не е хубаво за тялото. Успех!
Качетвени храни , но дали са достатъчно? Корема както и другите мускулни групи иска почивка и е редно да я получи. 2 тренировки седмично са абсолютно достатъчни . В хранителния режим добави , месо , яйца,ядки,бобови култури,картофи , зеленчуци . Като заместител на сладкото можеш да ядеш мед например.Бъди в калориен дефицит , но не гладувай .
29.03.14
00:56
Всичките ти упражнения са варианти на преси. Като ще правиш толкова много упражнения поне включи малко функционали да усилиш ядрото- планкове, колелце, драконов флаг, повдигания от вис...