Говежда Пастърма (вакуумирана) - мнения?

25.03.14
12:50

Здравейте, какво мислите за пакетите говежда пастърма, които са вакуумирани на топчета. В интернет намерих че говеждата пастърма съдържа повече от 20гр протеин и много малко мазнини. Мога ли да разчитам че това е в сила и за тези пакети. И другия ми малко по-страничен въпрос е, колко протеин може да обработи тялото ми на 1 хранене. Т.е. как ще е по-добре на 2 пъти по 100гр или веднъж 200гр, ще успея ли да усвоя всичко от тези 200гр ако ги изям на един път?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.03.14 16:46.

На практика нямаш гаранция за никоя храна, че данните от етикета са абсолютно точни. Не ти и трябва подобна гаранция - тя няма реално значение. За останалото четем тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.03.14 12:54.

25.03.14
13:57

казано от IvanDimov на 25.03.14, 12:50:

Здравейте, какво мислите за пакетите говежда пастърма, които са вакуумирани на топчета.

Тези изрезки се получават след нарязването на продуктите на парчета, но не се продават с останалата нарязана част от колбаса заради по-малкия си диаметър, който разваля външния вид на пакетирания продукт. Вероятна става дума за пастърма „Бресаола” - внасят я от чужбина в пакети от по 20-30 кг и я опаковат в Плевен. Фирмата най-вероятно е ‘Анона’ ООД (има обаче поне още 15тина фирми с подобна дейност). Преди няколко години те бяха едни от глобените фирми защото ги хванаха да предлагат пастърма с изтекъл срок на годност, унищожиха им 5 тона патърма, имаше и дело.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 25.03.14 14:00.

25.03.14
14:01

А дори да оставим настрана качеството и количеството протеин, остава въпросът с огромното количество сол, което ще поемеш с 200 грама пастърма.

25.03.14
16:43

казано от Boby_ на 25.03.14, 14:01:

А дори да оставим настрана качеството и количеството протеин, остава въпросът с огромното количество сол, което ще поемеш с 200 грама пастърма.

Ако ползваха само сол за консервиране щеше да е направо бие продукт :)
А това е по-големият проблем-консервантите и добавките.

А за домашно какзеровано месо какво ви е мнението

Всичко, което е в шумоляща опаковка НЕ става за консумация ... Нека не бъдем наивни :)

Да прав си защото процеса на опушване или сушене се постига с химия, не с физически фактори. Аз си купувам свинско месо от село, и сам си го суша

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1