25.03.14
19:17
Здравейте,
и направо на въпроса. Сутринта се събудих със съвсем лека болка в лявата ръка, малко надолу от рамото, в областа на брахиалиса. Имаше и леко ограничение на движението на ръката, основно настрани, напред и назад горе-долу беше добре. Следобед вече ми причерняваше от болка, и почти не можех да си движа ръката, болката стана почти постоянна и обхвана и напред бицепса. Дори и да си помогнех с дясната ръка да направя някво движение ме болеше ужасно. Има и леко изтръпване на мястото, а и слиза надолу по ръката. Мисля си, че най-вероятно е възпален нерв. Бях тръгнал към Пирогов или ВМА, но реших да пробвам с диклофенак дуо. Час и половина след като го пих (75мг) почувствах доста голямо облекчение, болката почти отмина, а и шом пиша сега и с лявата ръка, и съм я качил на бюрото, значи съм значително по-добре. Въпросът ми е да ходя ли на доктор, или да си пия диклофенака 15 дни по 2 на ден, и да се мажа с нещо (волтарен, алгасан)?
п.п. След многомесечно отсъствие от залата точно днес бях решил да я посетя!? Isn’t it ironic??
казано от FaceOff на 25.03.14, 19:17:
Мисля си, че най-вероятно е възпален нерв. Бях тръгнал към Пирогов или ВМА, но реших да пробвам с диклофенак дуо. Час и половина след като го пих (75мг) почувствах доста голямо облекчение, болката почти отмина, а и шом пиша сега и с лявата ръка, и съм я качил на бюрото, значи съм значително по-добре. Въпросът ми е да ходя ли на доктор, или да си пия диклофенака 15 дни по 2 на ден, и да се мажа с нещо (волтарен, алгасан)?
Мисля, че се наричаше плексит,ако не бъркам нещо. Има и друг вариант в случай, че имаш време. В кабинетите по физиотерапия лекуват тоя проблем с компреси напоени с лечебни вещества. Слагат се от двете страни на ръката и се пуска пулсиращ слаб електрически ток. Доста ефикасен метод е. Мисля, че се нарича йонофореза. Преди години имаше такова лечение в някои квартални поликлиники. Предполагам не са закрили физиотерапиите.
Йонофорезата си я има все още.Иначе до конкретното питане - Едва ли ще се появи някой лекар , за да ти даде съвет.Дори и да се появи се съмнявам без да те прегледа , а само да драсне два реда във форум ще стане нещо съществено.
25.03.14
20:47
Брахиален плексит се нарича проблемът ти. На мен ми се получи от усукване на лактите при бутане от лег, 2 месеца ме болеше адски много и сега затихна, но не ти препоръчвам да се надяваш, че ще мине само. Най-добре да те види някой специалист, но когато ме заболи много карах приятелката ми да ми прави масаж от горе надолу по цялата ръка с натиск, както се правят масажи на крайниците на бебетата. Много ме облекчаваше.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 25.03.14 20:58.
Бягай на лекар,с нервите не си играй.Аз 3 месеца влачих възпален седалищен нерв,щото уж болката беше лека и се траеше,ама като ме удари изведнъж глей как не мога да мръдна...
Аз лично напрайх 2 цикъла с диклофенака ама не ми помогна много.Но при теб щом има полза - зоби.И все пак отиди на лекар,не си губи времето.
Мнението беше редактирано от Vintage на 25.03.14 21:14.
Нещо ми е убягвал тоя брахиален плексит, мислех, че е само на врата и кръста.. Май ме надухва тука през една ниша, като си седя на бюрото. Имам облекчение от диклофенака, но утре или други ден ще посетя доктор. Може би първо един спортен доктор и той да ме насочи.. Сега поне ще имам оправдание що не ходя в залата :D Мерси на всички за включването!
п.п. Четох че магнезиево било подходящо? Някой да е ползвал при такова състояние?
Мнението беше редактирано от FaceOff на 25.03.14 21:30.