Със или без креатин и други добавки?

26.03.14
23:34

Значи, аз съм 15 годишен, 180см, 60кг. Да, 60кг съм.. не е шега. Ходя на фитнес от 1 месец и половина. Ям ориз, яйца, пилешко/телешко месо (за да кача маса), ще  излъжа ако кажа, че не ям мазна храна и то често, но досега съм нямал проблем понеже имам бърз метаболизъм. Та сигурно се чудите, какво прави тази тема в този раздел? Въпросът ми е, бихте ли ми препоръчали да си купя креатин (и то какъв, тоест производител) за по-добри резултати?  А с креатина, някакъв протеин, който да ми помогне за начинанието? Примерно whey нещо-си мисля че имаше. Суроватъчен протеин беше май. Geiner не мисля, че би бил вариант. Благодаря за отделеното време.

Нямаш нужда от тези добавки на този етап.
Още доста време няма да се налага да приемаш креатин или протеин.

27.03.14
11:41

Да продължавам да ям както досега и да ходя на фитнес както досега?
Предполагам, че когато стана 75-80кг тогава да си взема?
Иначе, благодаря ти за отговора.

Нямам представа колко е добро храненето ти в момента, но да - това е правилният път за теб в момента - добра храна, добри тренировки и достатъчно сън. Ако имаш мерак - можеш да си вземеш витамини и рибено масло. Останалото - след време, когато опитът ще ти позволи да използваш ефективно тези добавки. Насочи всичките си усилия в оптимизация та храненето.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.03.14 12:04.

27.03.14
19:03

Добре, благодаря. : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1