Енергетик заместител на кофеина.

28.03.14
17:50

Здравейте,

имам нужда от съвет поради лични причини не мога да приемам кофеин под каквато и да е била форма, а ми трябва енергия понеже карам нощни смени, а нощния сън не мога да го заменя и колкото да спа пак ми е сънливо цял ден.  Загледах се и в свойствата на DMAE, но до сега не съм пробвал тази добавка.

p.s BB-Team ми препоръчаха: Родиола/Витамин Б-комплекс или Жен Шен, но нямам опит с тези добавки, преди приемах кофеин 200мг и ми беше идеално, но сега само ми остана почти цяла кутийка..

Благодаря предварително!

28.03.14
18:06

Кофти ситуация, но не мисля че тези неща ще ти помогнат. Пил съм Родиола много време, може би около две години, и не бих казал че има действие подобно на кофеина. По-скоро подпомага организма в борбата със стреса. Впрочем това се отнася и за жен-шена и Б витамините. А и дори да можеш да приемаш кофеин, в дългосрочен план не си правиш услуга. Може би трябва да опиташ някакви алтернативни методи, напр. автогенен тренинг.

28.03.14
19:09

Ако се касае за здравословен проблем, трябва да е ясно, че това което предизвиква кофеина, при други стимуланти  може да е по-силно изразено. Без да споменеш причината поради, която не можеш да приемаш кофеин, аз лично не бих ти препоръчал какъвто и да е било стимулант.

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.14 19:09.

Има няколко заместителя на кофеина. Единият, за който се сещам е синефрин. Ползвал съм на haya labs и ми дава необходимата енергия. Лошото е, че действието му преминава твърде бързо /поне при мен/.
Другият много по-слабичък, но и в пъти по-безвреден вариант е цикорията. До сега май само вемохерб съм виждал да предлагат такъв продукт под формата на капсули... и кафето “Инка” под формата на прах, което като деца сме пили.

31.03.14
21:04

Излязоха ми едни червени петна на лицето и просто кожния ми каза да спра кофеина и да огранича лютото и шоколада понеже може те да подпомагат появата на тези петна иначе нищо не ми става като приемам каквото и да е било, а това е като предпазна мярка, защото и без това не пия кафета, а само както бях споменал кофеин и то, защото имах нужда заради работата ми. Благодаря за отговорите момчета. :)

03.04.14
14:08

За почивка от кофеин адаптогените са перфектни - родиола, жен-шен, екдистерон, ашваганда, елеутеро и т.н. Най-силен ефект усещам от 1000 мг. родиола на прах на Бълк.

06.04.14
18:05

Послушай лекаря и ако изчезнат петната значи наистина кафето не ти влияе добре. Има продукти като синефрин, ECA, и т.н които биха ти свършили работа като енергетици.

06.04.14
19:06

казано от the_powerpuff_girl на 06.04.14, 18:05:

Послушай лекаря и ако изчезнат петната значи наистина кафето не ти влияе добре. Има продукти като синефрин, ECA, и т.н които биха ти свършили работа като енергетици.

Какво е ECA?

Предполагам, че е съкращение от Ефедрин,Кофеин и Аспирин. Срещал съм няколко фирми да предлагат нещо такова. В момента се сещам за вемохерб, но не беше оригиналната формула, а по-скоро бяха използвали само името.

07.04.14
14:53

Ти хубаво предполагаш, ама щеше да е хубаво да доловиш  и закачката във въпроса.  Човека търси заместител на кофеин, а мацката му предлага кофеин, барабар с ефедрин. А за съжаление това не и е първия неадекватен и недомислен пост. Да не говорим, че ефедринът е контролирано вещество в България и се отпуска само с рецепта.

07.04.14
17:31

казано от Bocko на 31.03.14, 21:04:

Излязоха ми едни червени петна на лицето и просто кожния ми каза да спра кофеина и да огранича лютото и шоколада понеже може те да подпомагат появата на тези петна иначе нищо не ми става като приемам каквото и да е било, а това е като предпазна мярка, защото и без това не пия кафета, а само както бях споменал кофеин и то, защото имах нужда заради работата ми. Благодаря за отговорите момчета. :)

Това звучи твърде общо! За пореден път се убеждавам, че посещението при дерматолог е тото, лотария или там каквото. По-тази логика, трябва да изключиш всички храни, защото потенциално най-баналната от тях, може да причинява проблема. Отделно от това, аз лично предпочитам да пия кафе, защото освен кофеина съдържа и други алкалоиди със синергичен ефект.

По-повод на дискусията по-долу, относно заместителите на кофеина, доколкото съм чел, единствения такъв “безвреден” е ДМАА, поради специфичния му механизъм на действие. Друг е въпроса че е официално забранен, а и откровено казано аз лично полза не видях от него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1