Подобряване на имунната система КАк?

JI

12.06.05
22:40

Искам да попитам за различни начини на подобряване на имунната система , защото откакто съм тръгнал на фитнес боледувам по честичко ( пречи ми и на тренировката ). Попринцип съм си със синозит хроничен и течаштия нос внимание не му обръщам :lol:  ама като стане едан хрема и една болка в гърлото ( за около 3 4 дена ми минава )
Все пак четох мнение на х мен където казва че като малък е боледувал ( и аз бях така до 8 -10 години плевмонии простоии)
и после се е калявал с нардона медицина ....
някой ако зане начини да казва :)

Мерси предварително :)

12.06.05
22:53

Пий повечко витамин С и витамин А.

12.06.05
23:02

JiVk0, първата стъпка в закаляването на организъма е да не правиш сериозни грешки в “лайвстала” си. Пример:
Ако се изкъпеш и останеш на студено, течение, не се облечеш топло... и т.н. ще ти доведе сигурна имунна слабост.
Още: Ако си загрят исе изстудиш брзо, било, чрез необличане, вятър/течение/ или пене на студена вода... пак се прецакваш.

Та, първо трябва да не правиш такива грешки. Основното е да не докарваш резки промени в температурата на тялото си.

И като спреш да докарваш шокови ситуации на тялото си ще се стабилизираш и ще можеш да подобряваш здравето си. /Важни са основните работо, спане, ядене, трениране, от тях се почва/

13.06.05
00:05

аз по принцип боледувах само веднъж в годината-зимата но миналото лято като се зарибих по тежестите и в къщи нагласях климатика на 20 градуса и по боксерки около 40 минути “екстри” и така 3 пъти в седмицата и зех че без да искам се калих и сега зимата дори по блуза се пързалях(не нарочно) по снега и след тва след3 часа я смених и ми нямаше нищо май това е най добрия начин за мен но ти щом толкова боледуваш е по-добре постепенно ако решиш да го правиш
а иначе здравословно хранене и витамини

NO

13.06.05
22:19

И аз се калих като Size и това според мен е най-добрия начин... Витамини приемай чрез храната мани ги тия хапчета!

13.06.05
22:36

мен баба ми като малък ме е къпала със студена вода...помогнало е.а сега препоръчвам редуване на горещ с леден душ,отначало ледения по-помалко докато свикнете,щото зимата си е живо самоубийство,направо се задушаваш,обаче ефектът е поразителен - ако по време на каляването не се разболееш,болест няма да те пипне

NO

13.06.05
23:25

Да, прав си забравих да напиша за контрастния душ - много е ефективен(от личен опит ви казвам), забравяте за простуди и тн!

14.06.05
08:27

[quote author=“freakster”]мен баба ми като малък ме е къпала със студена вода...помогнало е.а сега препоръчвам редуване на горещ с леден душ,отначало ледения по-помалко докато свикнете,щото зимата си е живо самоубийство,направо се задушаваш,обаче ефектът е поразителен - ако по време на каляването не се разболееш,болест няма да те пипне

много си прав ! аз така преди време точно когато беше зимата ... след работа се прибирах като парцал и си метах 3-4 ледени душове излзиах от банята не ми беше студено и вече не се чуствах като парцал ! :twisted: и по цял ден през зимата в нас се мотаех по къс ракав и къси гашти и не съм боледувал от нищо :twisted: най много 1 настинка на 1 месец но то е точно за 2 дена според мен си е много до ген и баща ми е така а маика ми ... 1 лек ветрец и вече е болна а и ... много си е до психика аз кат се разболея ... не си казвам “аууу леле утре няма да ходя на даскало щото ме боли сичко” ми просто не давам на болеста да ме преборва може би тва никои няма да го повярва но на мен ми е се тая ас от както съм роден съм боледувал 3-4 пъти за 17 години :twisted:  тва требе да си говори достатъчно :P

14.06.05
08:59

И аз откакто започнах да тренирам, вече повече от година, се разболявам много рядко и най вече болки в гърлото за ден два. Най доброто според мен е да се приемат достатъчно витамини, глутамин също. Редуването на душовете работи много добре при мен, но трябва да си напълно здрав за да го правиш! Също и психическата потготовка е много важна в първия ден. Ако се тръшнеш като плебей на леглото и чакаш да мине няма смисъл. Трябва да се даде отпор и да си казваш, че една настинка не е в състояние да събори воин като теб :) Добре е и ако се познава тялото. Например ако един ден съм по раздразнителен, то на следващия вечерта започва да се опитва да ме хване. Тогава взимам повече витамини и ако имам тренировка давам по лекичко. Ако го уцеля още в началото умира много бързо :x

17.06.05
09:23

Спри да претренираш най-накрая и няма да боледуваш :D

19.06.05
08:44

Според мене интензивните кардио тренировки също са добри за имунната система - каране на колело или ходене пеш. Това съм го забелязал от личен опит.

SS

19.06.05
15:02

Имаше едни витамини специално за това - подсилване на имунната система. Пиеш ги около месец и си здрав като бик. При мене се наблюдава същото явление - често боледуване, особенно зимата през 1 седмица съм болен. Ще попитам за името на витамините и ще ти го пратя на ЛС аако искаш!

20.06.05
11:35

JiVk0….и течаштия нос внимание не му обръщам :lol: 
За течащия нос, бих препоръчал да опиташ нещо такова...
Сутрин (ама всяка сутрин, като си правиш тоалета ) с всяка една ноздра,ама леко, смръкваш по 2-3 пъти солена вода. От известно време го практикувам, защото когато се събуждах, веднага ме лепваше нещо като сенна хрема и почваха едни кихавици, едни сополи, а понякога, само водчка тече, като из чешма от носът ми :oops:
След като почнах тази “процедура” определено има резултат.
Пробвай - може и при теб да стане. Няма да ти навреде, ако не ти помогне :wink:

20.06.05
11:38

абе за носа ракия и чесън

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1