Нисък резултат на хормона Естрадиол при жени

01.04.14
18:43

Здравейте, Казвам се Катерина и съм нова тук. Много ми допадна страничката и ще следя с голям интерес. Имам следното питане.
На скоро докторката ми правеше изследвания поради промяната ми на цикъла от една дата се премести на друга. Та първо ми направи изследвания за Прогестерон -68.42 - в норма и тестостерон - 0.087 - под норма . След един месец пусна изследвания за втора фаза; и тестостеронът си беше в норма но естрадиола 68.75 пмол/л - та ми предписа някакво лекарство с което да качим нивото в норма което се казва  ДУФАСТОН. Никога не съм го приемала и ми е чудно според вас има ли начин да се оправи нивото на естрадиола с балансирана храна. От 1 година спортувам умерено. 4 седмично - 2 дни Зумба и 2 дни тренажор 30 мин и 30 мин гимнастика. Не се натоварвам а храненето балансирам гледам да ям по 1300-1600 ккал на ден. Висока съм 166 и тежа 48 кг.  Ще се радвам ако някой ми даде обяснение относно това лекарство и балансирано хранене да оправя нивото на този хормон.

Поздрави,
Катерина Арсенова (sun)

01.04.14
18:57

Всеки лекарствен продукт има активно вещество, което е в някаква концентрация (обикновено mg и я пише на опаковката).  Дуфастон е търговското наименование, а активното вещество е dydrogesterone. Това, което ти можеш да направиш е да изчетеш възможно най-достоверната информация в интернет за активното вещество, а не за Дуфастона. Dydrogesterone има и в много други лекарствени продукти с друго търговско наименование. Важна е активната съставка, дали има други активни съставки, концентрацията и производителя. Добре е да се чете на английски, защото обикновено най-новата и актуална информация първо се публикува на английски и след това се превежда на други езици. За другите ти питания е по-добре да се посъветваш със специалиста предписал терапията.
П.С. Дидрогестеронът е синтетичен прогестин. Различните лаборатории дават различни референтни стойности. Олиго и аменореята добре се повлияват от екзогенно внесени прогестини, обикновено за орален прием, които очувствяват маточната лигавица за естрогените, за да настъпи менструация. Най-честите причини за менструални смущения са алиментарни, след това се мисли за по-сериозни проблеми.

Мнението беше редактирано от aleks на 01.04.14 19:07.

Carbohydrate

01.04.14
18:58

Направи си повторно изследване в друга лаборатория, за да изключиш грешка. Тогава ще видиш. Сега четох, че това лекарство го предписват и за нисък прогистерон...и че забавя цикъла)). Как си с храненето? мазнините? На колко години си?

01.04.14
19:12

казано от Carbohydrate на 01.04.14, 18:58:

Направи си повторно изследване в друга лаборатория, за да изключиш грешка. Тогава ще видиш. Сега четох, че това лекарство го предписват и за нисък прогистерон...и че забавя цикъла)). Как си с храненето? мазнините? На колко години си?

Приема се по схема, гестаген или гестаген + естроген се приема и за контрацепция пак по схема, тоест зависи от схемата и дозата какво искаш да направиш. НЛР се срещат рядко, най-често лека водна задръжка.

02.04.14
10:59

на 28 години съм с храненето май наблягам на въглехидратите, но се старая да има баланс и от трите.
Ще проуча! На мен ми е предписано лекарството поради ниската стойност на естрадиола и смяната ми на цикъла, иначе си е редовен, но се мести. Имам детенце вече на 4 годинки но от както се роди все проблеми с кожата, на лицето, щитовидната жлеза се отключи и приемах една година метизол след което редовно следя TSH хормона който е в норма. Сега и естрадиола.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1