02.04.14
15:23
Често, докато чистя скумрията, изпитвам желание да я ям сурова, може би заради спомените ми за пресен паламуд от времето на соца. Тогава не съм обръщал внимание на такива неща, но ми се струваше, че не беше осолен или пушен и си го ядяхме без обработка - беше супер. Въпросът ми е има ли някаква опасност да се яде сурова скандинавска скумрия от тази замразената, която се продава по хипермаркетите? А ако не е препоръчително консумацията на сурова, знаете ли подходящ начин за нетермична обработка в домашни условия? Иначе я задушавам в тиган с малко вода на дъното - почти на пара става, за не много дълго, като че ли е най-добрия термичен вариант.
03.04.14
12:55
#1
Осолява се и стои 24 часа и след това можеш да си я хапваш доколкото знам