03.04.14
12:33
Здравейте. Момиче, на 22, 160, 47 кг. :) Имам желание да оформя краката си и търся съвети относно тренировката. Странното е, че са достатъчно слаби, но в действителност са недостатъчно оформени, което оптически ги прави да изглеждат големи, а обиколката им е 53, което общо взето е окей. Определено им липсва мускулен тонус и има около сантиметър-два най-много мазнинки най-отгоре от вътрешната страна за чистене, които предполагам, ще се изчистят с това, което практикувам, а то е: тренирам през два дни - малко стречинг около 5 минути, после кардио около 20 (тичане в парка) и понеже не ме е страх от тежестите, реших да си взема за начало две гири по три килограма, за да правя клекове с тях и да тренирам за заякване на ръчички. :) Освен това правя и предни и странични напади, мост, скачания, по 30 повторения всяко, да кажем, и всичко накрая го повтарям общо три пъти. Цялата тренировка (тичането + другите изброени неща) ми отнема един час. Съмнението ми относно всичко това е, че не знам до колко е правилно и дали ще се постигне някакъв осезаем ефект, или си въртя на празни обороти. Може би ми трябват по-тежки тежести и тренировка на някои специални уреди във фитнеса, не знам и за това питам за съвети от по-запознати. Забравих да опиша храненето - от много време без сладко, пшеница, бързи въглехидрати, преди тренировка хапвам по два белтъка с малко филе от риба тон и след около 30 минути започвам с разгравянето и всичко останало. Зелен чай пиех допреди година, но установих, че ми докарва сърцебиене от нищото и реших да спра. Общо се храня със зеленчуци, но избягвам картофи, наблягам на рибата, ядките (вкл. овесени), варива като боб/леща, сирене, кашкавал и мляко по-умерено, соево мляко, разни соеви храни като тофу и т.н. Е, позволявам си един път в седмицата малко lindor през деня, ама иначе ще откача. ;D И общо взето това е всичко. Приемам всякакви критики и съвети :)
Add: Добавям и една произволна снимка от интернет за пример - горната част на тялото ми е като на “слабата” снимка, а долната е по-скоро като на първата, с по-малка обиколка, но със сходна форма.
Темата беше редактирана от foxy на 03.04.14 12:45.