06.04.14
13:41
Здравейте, нова съм във форума и ако бъркам с пускането на нова тема - извинявам се :)
Приготвих вчера нещо доста добро на вкус и исках да споделя с вас, в случай, че ви хареса :) Идеята ми беше да направя нещо сладко със сусамово брашно и накрая комбинирах няколко рецепти с цел да сваля до минимум мазнините. Ето как го направих и какво се получи :)
180 гр сусамово брашно /толкова беше една кутия/
1/2 ч.ч. вода /ако се наложи - добавете още/
50 гр. овесени ядки /по възможност фини/
3 с.л. мед
10 гр стафиди
20 гр изсушени червени боровинки
две ванилии от най-обикновените
1/2 ч.л. канела /кой колкото обича, де/
Смесва се сусамовото брашно с водата /добавяйте постепенно, за да е по-лесно/, докато се получи гъста каша. В нея се изсипват овесените ядки /директно от пакета/ и се добавят трите лъжици мед /около 30-на грама/. Прибавят се стафидите и боровинките, ванилията и канелата. Всичко се разбърква, като крайният резултат трябва да е възможно най-гъста каша /прилича на нещо ронливо/ От нея се правят топчета, които се сплексват като кюфтета. Нареждат се в тавичка, покрита с хартия за печене. Пекат се около 12-15 минути на 180 градуса. Освен по миризмата, когато са готови, се познава и по крайчетата им - стават леееко кафяви :)
Ами това е, пробвайте и дано ви хареса. Моите се получиха не твърде сладки и др път сигурно ще сложа малко повече мед, но и така са ми вкусни.
Ето и хранителната стойност за цялата смес /за 15-на cookies аз съм доволна/:
Ккал - 712
Белт. - 59
Въгл. - 119
Мазн. - 5.17
Темата беше редактирана от Тони Шу на 06.04.14 13:44.
24.04.14
01:39
Доста добра находка ми се струва сусамовото брашно. В 100 грама половината са белтъчини, от които 9 грама BCAA.