10.05.04
12:17
Според вас кой вид сплит е най-добър? И по какво познавате, че един сплит ви е добре? Примерно на някои хора действа добре да правят гърди с рамо или с трицепс. А на други не, защото знаем, че освен гърди се изморяват рамото и трицепса. Нека всеки да каже как си изгражда сплита ? Моя е пример №1 . Благодаря ви предварително!
*1:
гърди
гръб
рамо, крака
трицепс, бицепс
*2:
гърди, бицепс
крака
гръб, трицепс
рамене
*3:
крака
гърди, трицепс
гръб, бицепс
рамене
*4:
гръб
гърди
ръце
крака, рамене
*5:
рамене, трицепс
гръб
гърди, бицепс
крака
Или ако можете да предложите някой свой тип....
10.05.04
12:35
И да кажа кой е най-добър, то той ще е най-добър за мен, а за теб само ти можеш да знаеш.
Моя сплит, който най ми допада е:
Гърди, рамо
Крака, трицепс
Гръб, бицепс
10.05.04
12:46
моя сплит не е нито един от тези. Въобще е доста по-различен от нормалните сплитове и мисля 4е е много добър. Но малко прили 4а на
гръб
гърди
ръце
крака, рамене
зависи в коя седмица съм :)
10.05.04
13:10
Sax ами може и аз да пробвам някой път да правя гърди с рамо, но ми се струва, че ще ми е уморено. Ама ще пробвам де за пробата. Може пък така по-добре да се изпомпва...
Nai dobar mi se struva petiya izbroen ot tebe. Az treniram po nego i sum dovolen, rucete mi trugnaha mnogo dobre. Samo da otbeleja 4e s krakata pravya ponyakoga pak triceps a s gurba pravya korem s tejko shtoto ne sum privurjenik na mnogoto povtoreniya za trenirovka na korema. Mejdu drugoto Doryan Yates e treniral po tozi split dulgo vreme.
Аз правя така :
1Гърди, бицепс
2Крака, рамо, трапец
3Гръб, трицепс
почивка и пак отначало
10.05.04
18:28
az sq po toq sam po4nal:
gardi,biceps
ramo,trapec
grab,triceps
kraka
10.05.04
18:51
Velko това че Дориан Йейтс е тренирал по него не ти дава гаранция за успех. При него може да се е отразил по един начин, а при теб да действа по съвсем друг начин.
The_scouser ами този сплит е най-често срещания според мен. Аз мисля да ги меня сплитовете. И след това може да си пусна от този вид ;)
10.05.04
19:23
Защо не пробвате да отделите рамото в отделна тренировка. Все пак това е една много важна и бих казал деликатна част от тялото. Поне за мен : )
Abe to ako ne deistva dobre pri men vuobshte nyamashe da ti pisha za nego. Sigurno tryabva da izpratya snimki za sravnenie. Za izminalata zima ka4ih nad 16 kilograma po4ti 4ista muskulma masa i tova bez himiya imam golyamo podobrenie na gornata 4ast na tyaloto. Na 29 godini sum i zimata byah 122 kg, visok sum 183sm i rukata mi beshe stanala 52sm. Ta za tova si pozvolih da ti dam suvet shtoto yasno e 4e pove4eto neshta ne rabotyat ednozna4no pri profitata i pri horata kato nas koito trenirat za zdrave ama to4no tova raboti mnogo dobre pri smesen tip tyalo deto si prirodno oblagodetelstvan no puk si sklonen kum napulnyavane. Mnogo hora mi se 4udyat kak stava toya nomer i ne mogat da priemat 4e nai dobriya sposob za trenirane si ostava intuitivniya kogato ve4e imash okolo 3-4 godini v zalata po4vash da useshtash sam kakvo to4no stava sled kato si napravil nyakakva promyana v trenirovkata. Edin moi kolega trenira zaedno s men i toi e smesen tip struktura kato moia milost. Ta i toi tazi zima ka4i 14kg muskulna masa s tozi tip trenirovka ako ne ti se vyarva mojesh da pitash gotsha ot foruma toi trenira zaedno s nas v sushtata zala.
Велко брат :)
Аз почнах в една друга зала, ма това не е темата.
Ами аз лично почнах пък сега точно по сплита на дориан :)
Не, че не сам го правил преди ма да разнообраза.
Гърди-бицепс, крака, гръб, рамо-трицепс.
Добре си е :) класика
Иначе секи си преценява и се нагажда според тялото си!!!
Интуитивните тренировки са най-важното нещо, само че това става с времето, така че отначало почнете с нещо изпитано и не правете глупости :)
12.05.04
08:42
Велко напълно съм съгласен, че индивидуалния принцип е най-добър. Определено всеки трбва да намери своя индивидуален принцип на тренировка. Но аз обичам разнообразието и ги меня, когато мускулите ми свикнат.
Когато на следващия ден след тренировката не чувствам мускулна треска от групата, която съм тренирал сменям упражненията. И когато и на следващата седмица като съм сменил упражненията пак не чувствам мускулна треска или правя една седмица почивка от тренировките или сменям тренировъчната схема.
Може и да греша, но на мен тази стратегия ми носи успех и мисля, че ще ми носи успех и занапред.
Кажете какво мислите за моята стратегия ?