11.04.14
22:29
Значи,Здравейте,аз съм на 14 години,момче,нека да ви разкажа,искам да направя мускулна маса,но немога да ходя на фитнес (проблема е за парите.. ) ,искам да я направя тази мускулна маса вкъщи,имам 2 дъмбела по 21 кила,ощо 42 ,казаха ми,че е възможно да направя нещо с тях,и искам да ми помогнете с програмата,мисля,че трябва да тренирам в понеделник, сряда и петък но с какви упражнения и как ?Сега ще ви дам и мойте мерки които са:
ръст:178
години:14
Обиколка на ръката:31 (дясна) ,30 (лява :/ )
Кг. :63-4
Значи преди 8 месеца тренирах 1 месец в фитнес (шлаех се) , и от тогава до сега си тренирах със собствено тегло и онзи ден си купих дъмбелите и сега ви моля да ми помогнете с програма за маса само с дъмбели... :)
Темата беше редактирана от Marioo Minekovv на 11.04.14 22:31.
12.04.14
01:53
Значи ,правиш така.Вземаш ги тези двата дъмбела ,слагаш ги на раменете си(ако можеш с цялата им тежест,ако ли не здраве) и започваш да клякаш с тях.И така си клякаш ,разбираш ли ,докато не направиш 4-5 серии с поне 10 повторения.
Важно!! - ПРЕДИ ТОВА ,четеш тази статия ,гледаш клипчето и я изпълняваш ,преди да си пристъпил към клека с дъмбелите! >>> http://www.bb-team.org/exercise/4139_klek-sas-sobstveno-teglo
През другото време когато нямаш работа с дъмбелите ,отиваш на лостовете и се научаваш да правиш набирания и кофички,лицеви опори и т.н.
Почивай си поне 3 дена седмично.
И не забравяй ,че мускулната маса се прави с ядене ,от въздуха мускули не стават ,колкото и да се цепиш от тренировки.
14.04.14
23:06
Слушай братле, гледаш някакви базови упражнения с дъмбели за всяка мускулна група има поне по две, има сайтове от където можеш да видиш упражнения, и през другото време ходиш на лостове ( пробвай да правиш кофички с допълнителна тежест примерно взимаш една чанта и в нея наблъскваш дъмбела и почваш )
Относно мускулната маса , яж много! Аз ям на всеки 3 часа по нещо което ще ме засити , но не да ме надуе! (то в случая зависи аз като те гледам какви са ти цифрите можеш да ядеш много) Увеличи приема на въглехидрати (хляб , картофи , мед също и т.н.) и карай така :)