28.07
събуждане 8.00
* 10-тина сурови кашута
- Ащанга 45 минути
* Това ми беше най-приятната практика досега. (sun) Отидохме раничко на стадиона и нямаше много хора, беше прохладно и даже заваля дъжд накрая ♥ На който нямаше да се радвам така, ако не се бяхме скрили (giggle) Но е страшно приятно да те попръскват малки капчици от време на време и особено накрая в Шавасана да се чува само как вали истински дъжд (а не звуците на море, които си пускам да слушам обикновено) :Р
* И няма как да не отбележа, че имах няколко “тихи момента” на концентрация. Средата май е от голямо значение при мен, напоследък го забелязвам.
11.30 - 3 тънки п.палачинки - 2 със сирене+домат; 1 с мед*, пъпеш и конопени семена; още пъпеш
14.00 - диня
16.00 - суроватъчен протеин с конопени семена, чиа и 4 кашута
19.00 - половин доматена супа с песто (навън)
20.00 - пълн. хлебче*, почти цяла бисквита* от лимец - и двете от Слънце и Луна
22.30 - 3 хапки хляб* с орехи с дом.песто; диня и цели 500мл вода!
*Следобяд имаше +4 часа разходка, поне 3 от които минаха в ходене.
*21.30
5 кръга: 10 минути
10 бърпи
10 клек (пълен)
10 лицеви (първо истински и след 2-3та на колене)
Като се прибрахме вечерта краката ми бяха смачкани от ходене, но реших да оползотворя последвалата разходка на кучо и да се размърдам малко под нощните лампи зад блока. Беше приятно:) Ще се опитам през седмицата плътно да тренирам, защото събота и неделя постоянно сме някъде и изобщо не ми се получава.
За храната ще остана безмълвна:)) няколко дни ще се опитам главно да не ям много, защото прекалявам на моменти.. къде от глад, къде от лакомия. После другите неща.
П.С. + малко снимки. Надявам се някой ден като ги видя да съм поне малко по-напред:)
Мнението беше редактирано от maggie на 25.02.17 22:53.
На втората снимка (Халасана), таза ти увисва. Дръж го така, както е на първата снимка. За целта краката и гръбните еректори трябва да работят през цялото време. :) Ходилата е добре да са изпънати (шпиц).
28.07
събуждане 5.40 - снощи легнах и преди да съм си разплела плитката още заспах (giggle) та не знам защо се ококорих толкова рано, но искам всеки ден така!
активности:
8.50 - Ащанга 45 минути
* Без скованости (sun) сутрешно, прохладно, пак дъжд - никак лятно не беше, но пък ми беше много уютно. И отново не бях толкова разсеяна.
- наобяд на стадиона - 3.2км бягане, 20 минути (стана ужасно слънчево и реших да не се жертвам)
- после вкъщи: 4 кръга х7 минути (повтарям А-7мин, В-7мин..)
А: full sit ups x20 / abs bicycle x20 за крак
В: bent leg jackknife x15 / toe touches x20
7.30 - 2 овесени-ябълкови бисквитки
9.40 - 1 овесена бисквитка, диня
*зелен чай с жасмин
12.00 - овесена бисквитка
15.00 - 2 яйца с гхи и подправки, домат с пресен босилек; диня
- пъпеш
20.30 - киноа с риба тон, хранителна мая* и сос от кашу, конопено семе и магданоз; киноа с морков, ф.масло*, мед, сушен кокос*; 3 малки круши, 1 квадратче черен шоколад, сладолед с подсладители (за който и съжалявах после)
Положението с храната при мен е малко тип “Не мисли за розов слон !” - колкото повече се опитвам, толкова по-зле става. (rain) Ако не обичах толкова много да готвя, всичко щеше да е на 6 !
П.С. дорисувах си морковите (sun) хубави неща стават, като се събуждам рано значи!
Мнението беше редактирано от maggie на 29.07.14 09:47.
29.07
събуждане 6.10 (sun)
активности:
6.30 - бягане в парка 5км - 33 минути, после 5 поздрава А
следобед - 11 кръга - 20.13 мин:
10 бърпи
10 коремни
10 лицеви от колене
Прасците ми са ужааасно натегнати и сковани и болят доста :( ходех като пате сутринта, а бягането беше болезнено.
- кашута преди бягането
7.30 - тахан с неща* + лимон; йоги чай* Licorice
11.00 - пъпеш и праскова
12-14.00 - фрапе: кафе, кокосово мляко (домашно (sun)), кокосова захар, лед
15.30 - 2 яйца с масло и куркума, белен домат; крем от сурова елда и круши
21.00 - тиквички със зехтин, печени домати и кашу; 2 малки какаови мъфина с тиквичка;
- по-късно малко пъпеш и още по-късно още 1 мъфин с тиквичка
*Водата е 2л (sun) най-после.
Още един продуктивен ден - за всичко имах време и най-вече да нарисувам един разплут котарак. Радвам се, че отминах онази дупка, в която нищо не ме надъхваше достатъчно:)
Ох, тези тиквички изглеждат страхотни. Ще открадна идеята! :) (sun)
Btw, възхищавам се на хората, които стават толкова рано. За мен е истински ужас, а се опитвам да го постигна някак.. :)
Още един продуктивен ден - за всичко имах време и най-вече да нарисувам един разплут котарак. Радвам се, че отминах онази дупка, в която нищо не ме надъхваше достатъчно:)
Продължавай в същия дух! (sun) Действаш ми много вдъхновяващо! От доста време насам само подминавам нещата си за рисуване... Но ако продължаваш така, ще взема да им обърна внимание скоро ;)
Съни, много ще се радвам, ако го направиш! А и още повече, ако покажеш после какво си сътворила, защото съм сигурна, че ще е страхотно (sun)
30.07.14
22:30
Тук ще се включа :D Аз също рисувам е рисувах де.. от доста време не съм,но някак си и мен ме мотивираш да започна :D Много ми харесва рисунката.:) Тъй като обичам и аз тиквички и печени домати ще пробвам това изглежда вкусно!:) Желая ти успехи и лека вечер.
30.07
събуждане 6.10
активности:
6.40 - Ащанга в парка (sun) - 40 мин.
* Оказа се по-трудно от предвиденото да направя Халасана с прав гръбнак.. или да съм по-точна - невъзможно беше (wasntme) помъчих се , но просто нещо някъде не е достатъчно разтегнато и краката ми висят във въздуха. Но някой ден...:)
* И пропуснах стойката на глава, че нямаше къде да си подпирам краката.
17.00 - тренировка, кръгове не помня
—-
21 минути: (след 15-тата без набирания)
5 набирания подхват (отскок и бавно спускане на мноого широк и нудобен лост)
10 лицеви от колене
15 клека
—
21 минути:
10 суинг с 8 пудовка
10 повдигания на прави крака от лег
30 сек. планк
15 коремни (в началото на римско столче, след това на постелка и с пудовката си държах краката на земята.)
—-
стречинг
Втората тренировка беше прекъсната от някакво момиче, което първо зае римското столче, за да си говори с приятелките, а после и пейката и трябавше постоянно да я чакам да си лежи и да си почива..
8.20 - тахан с неща*+кокосово мляко да не е толкова лепкаво
10.00 - 2 малки круши, праскова
- кокосово фрапе с кардамон и мака*
13.30 - сурови тиквички с конопен сос и риба тон
15.00 - хапки: пъпеш и крем от елда и круши
21.00 - сурови тиквички с конопено-босилеков сос, печени домати и х.мая; почти 2 овесено-ябълкови сладки и 4-5 лъжички крем от елда
-вода 1.7-8л
След няколко дни заминаваме за Бургас с приятеля ми и ме е обзело приключенско-пътешественическо настроение и нямам търпение общо взето. Решила съм да си взема постелката и сутрин да си правя йогата в Морската или някъде около морето (sun)
Мнението беше редактирано от maggie на 31.07.14 09:15.
31.07
ставане 7.00
активности:
9.30 - Ащанга 45 минути
* И съжалих, че ядох преди това естествено.
- 2-3-4 часа ходене (в най-големия потоп)
към 8.00 - 2 овесени бисквити, лъжица тахан с неща*
10.40 - тиквички с конопения сос, печени домати и х.мая;
*черен чай с мед и кокосово мляко
13.00 - пъпеш; след малко тахан с неща* (насилих се да ям скумрия, но не се получи нещо)
21.00 - овесена бисквита, розов домат, малко хумус от червена леща; 2 купи зеленчукова супичка; 3-4 лъжички крем от къпини, чиа* и конопени семена*
*вода 1.5л
Време за тренировка не остана.. днес очаквам МЦ и се надявам да ми се размине космическата лакомия точно преди да замина.
П.С. ама ми се яде филийка-2-5 с кашкавал !!
Мнението беше редактирано от maggie на 01.08.14 10:01.
01.08
ставане 7.30
активности:
9.00 - Ащанга 40 минути
* Голям глад, голямо треперене и безсилие.. иначе направих стойката на глава без да докосвам стената.
- към 5 часа ходене
8.00 - малка круша и вода с алое
10.00 - огромна половинка розов домат + останалите тиквички
11.00 - тахан с кленов сироп*, мака*, какао*, конопени семена
14.00 - 2 оризовки с маслинова паста, 1 с мед и ф.масло*
18.00 - 280гр (готвена) червена леща, салата от цвекло и ябълка - навън
21.00 - зеленчукова супа, малко хумус от червена леща; 4-5 лъжички крем от елда и крем от чиа и къпини; фурма
*Водата я докарах почти 2л в рамките на 1 час вечерта, което ми причини ужасен дискомфорт после, естествено.
+аулинчета
02.08
ставане 10.30
активности:
- 5-6 часа ходене;
5.00 - 4-5 сухара* с мед/ф.масло*
- кокосова вода*
12.00 - фурма, 3-4 палачинки с чиа* и брашно от елда* (веган) + мед/кленов сироп*/лешников тахан
- 1 елдена палачинка с кокосово масло*
17.00 - пълн. бейгъл с риба тон, RooBar-че* с конопено семе, 2 веган бисквитки за проба
20.00 - соев йогурт* с ягоди
- кокосова вода*
22.00 - половин пъпеш; малко хумус от червена леща с розов домат; 2 лентички пълн. сандвич със сирене и песто; оризово-кокосово мляко*, 2 сухара* с мед
- и 2 дъвчащи бонбона през деня..
Като си гледам храната май много не съм се трогнала, че ще ходя на плаж хаха. Макар че ям в доста малки количества пък и съм вечно гладна |-)
Поради МЦ тренировки и йога няма. Тоя сутрин се събудих с ужасни болки в корема + в стомаха от глад. Хапнах си сухарите, натъпках се с аулин и пак легнах. После цял ден обикаляне на пазар за дрехи ии влизах в БалевБио и си харесах много неща (sun)
Иначе явно ми е супер трудно да запомня, че не трябва да ям млечни и постоянно опитвам някакви неща, които не трябва.. so maggie хаха
Няколко пъти бях аха да си купя бисквитки роден край! Ама като се знам каква съм ламя.. по-добре да не рискувам:)„
П.С. усещам как след малко пак ще се разходя до хладилника.. лош, лош МЦ! Защо не съм хиперактивна или сънлива или нещо такова, защо трябва да е глад и лакомия точно...
Мнението беше редактирано от maggie на 03.08.14 00:27.
03.08.14
07:10
Няма лошо да ги хрупаш бисквитите Роден край. Ама по-вкусни са като са вложени в домашна бисквитена торта! Каквато мисля да завъртя неделно..
Здравейте:)
Завръщам се аз към полезния навик да си водя дневник тук.
Бях в Бургас и после пак тук. Там ядох каквото и колкото ми се яде, за което се радвам. По-спокойна съм на тема храна, по-малко се филмирам и животът е чудесен.
Тренировките съм ги поизоставила, откакто заминах, но пък правих много интересни и полезни неща, така че съм окей и с това. Инаеч в Бургас почти всеки ден бягах сутрин в Морската или до там и после продължавах с Ащанга на моста ♥ Всеки ден изминавах по около 7-8-9 км в ходене от разходки.
После в София също много ходене, а днес или утре ще подновя ходенето на фитнес.
Ето и малко спам в снимки, а довечера ще си напиша храната и ако има тренировка:)
п.с. Има и една доста крива стойка на ръце, която направих малко на шега - мислех че изобщо няма да имам сила. Но ще доусъвършенствам :Р
Мнението беше редактирано от maggie на 18.08.14 12:50.
18.08.14
13:27
Що ли немога и аз на шега така да стоя на ръце.. :?
Сад-нах
18.08
*ставане 8.30
- вода към 1л
*храна:
2 филийки типов хляб* (с квас) с лютеница* и сирене
6-7 фурми
2 бели палачинки със сирене/мед и з.сметана
3-4 бисквитки Роден край
овесени ядки със сирене, домат* и кимион
няколко кашута, малко таратор
филийка типов хляб* с масло и мед
чай от лавандула* с мед
Без часове, защото много се филмирам.
Мързи ме да си мисля яденетата напоследък, но и това ще мине.
Иначе се мерих тая сутрин и бях 49 (см също са същите), което е окей за мен. И предишните месеци се въртях 47-49, така че явно не съм качила. Което е учудващо предвид многото храна, която погълнах предните 2 седмици. Ето заради тези моменти нямам никакво желание да ям по-малко и тъй нататък като очевидно че и да се тъпча и да гладувам, все същото.
Що ли немога и аз на шега така да стоя на ръце.. :?
Сад-нах
Сигурно защото не опитваш. ;)
19.08
*вода - малко
*храна:
5-6 фурми
баба гануш, 2 малки домата* и чушка*
бананово кремче*
3 оризовки с лютеница*
жълт фасул с кисело мляко
бисквитки Роден край, някои с мед
тренировка 25 мин/ 5 кръга:
12 повдигане на крака от лег
12 коремни
10 повдигане на свити крака от вис на шведска стена
10 планк смяна на лакти/длани
10 колело
пътека 35 мин//
5 бързо ходене
25 интервално: 30/90 - бягане със 7.5 / бягане с 10 км/ч
5 бързо ходене с наклон 5
*Забравих си стречинга.
Иначе бях на сватба онзиден (makeup) в края на месеца още една.. шашави хора хаха:)
Мнението беше редактирано от maggie на 25.02.17 22:54.
за предния ден 1 пъпеш забравих да напиша, че съм изяла
20.08
*вода - пак малко
*храна разбъркано:
палачинки с мед/кленов сироп* от банан, 2 яйца и кокосово брашно*
сирене с овесени ядки, копър и краставица
5 фурми
броколена супа с к.мляко
бисквитки Роден край, 1 вафла //надминавам себе си тук
пълн. пене със зехтин, чесън, сирене и листа босилек
праскова
-май имаше още нещо, ама не помня
21.08
*вода пак малко
*храна:
1л. лешников тахан с неща*
салата* рукола, маруля, розов домат, сирене и меден дресинг
броколена супа със зехтин и чили
крем от печен патладжан със зехтин
бананово кремче с какао*, 3-4 фурми
2 яйца* с куркума и домат
Нещо не мога да си съчетая правилното хранене и тренировките с достатъчно рисуване/3Д. Или правя само едното, или само другото.. все в някоя крайност, но никога по средата. Абсурдно е... ще трябва да измисля нещо по въпроса. :)
петък - Ащанга около 35 минути, без моста и Шавасана накрая
събота - най-жалкият ми опит за бягане досега. Събудих се с ужасни болки в цялото тяло, но не МТ, а не знам и аз. Страшно болезнено и сковано, едва се завлачих до стадиона. А там на всяка обиколка мускулите ми отказваха и исках да се просна на пясъка.. и така издържах 20 минути.
неделя - ходене
понеделник - също
Храната - зле. Пълнозърнести сандвичи/паста, много фурми, тахан, оризовки, супи, 1 събуей и така. Общо взето гледам да се наждям бързо с каквото има. Забила съм се пред компютъра да рисувам и изобщо не ми се губи време в готвене и мислене..
Как го ядеш този тахан ? С какво ? Купих си някакъв пълнозърнест и ... Повече няма :D
С мед задължително, какао и каквото имам в шкафа. Пълнозърнестият пък точно е най-вкусен.
Абе изядох 1 лъжица само тахан и не ми хареса, очаквах да е нещо като фъстъченото масло :D Ще пробвам с мед, дано да е по-добре :D
Вкуса на чистия тахан май не е за всеки, а и то има различни видове. С мед е деликатес :)
Ми че то чист е ужасно, как ще ти хареса..
Как ми се иска и аз така да мисля (wasntme)
Аз го обожавам чист. Пробвала съм различни марки.
Но пък аз не си падам по сладкото, а обожавам мазното (sun)
27.08.14
08:10
И аз го обожавам чист,но първите няколко пъти, в които го опитах, наистина и на мен не ми хареса. Мисля,че по-скоро беше заради марката и самия вид на тахана. После пробвах и други и си промених мнението:)
Как го ядеш този тахан ? С какво ? Купих си някакъв пълнозърнест и ... Повече няма :D
Щото не си седял гладен - затова :D
26.08
отново без тренировка..
храна:
8-9 оризовки с див ориз*, повечето с мед и 2 с шоколад
овесени ядки с куркума, сирене и масло + домат
2х барни /пак от бързане и липса на време
1/2 пъпеш
Много ме е срам да ги вписвам тия дни и се ядосвам на себе си, но нека.. така в някой момент ще вляза в правия път пак.
27.08.14
17:59
Ми че то чист е ужасно, как ще ти хареса..
на Тръндеви тахана и чист е много вкусен :)
28.08.14
12:02
Момичета, някакви идеи как да си набавя тахан на тръндеви? Май в мрежата не се продават в магазините, а гледах някакви кооперативи, които се включваш за групово купуване от ферми на домашна храна?
От София ли си? В Младост мога да ти кажа 3 места, а мисля, че и на пазара на Красно село го има.
Ми аз само на тръндеви ям и пак не ми е вкусен чист :) просто ми горчи.
Иначе аз си го купувам от Слънце и Луна.
28.08.14
14:35
Тръндеви го има на Женския пазар, пазара на Гурко, до църквата Св. Седмочисленици, можеш да го поръчаш от laika.bg и във Фантастико също го има.
28.08.14
17:47
ИмаШЕ го във ФФ - от 2 седмици го търся там и все го няма :)
28.08.14
23:59
На женския намерих едно магазинче,където предлагат от всички видове тахан на Тръндеви (sun)
Напоследък съм много заета и нямам време изобщо да пиша тук. А когато имам, предпочитам да го прекарам по много други начини, а не в писане във форум. Ще минавам веднъж седмично да напиша какво се случва с хранене/тренировки.
Последните дни бяха неприятни - работих по един проект (3д екстериори и тн) до късно вечер/рано сутрин, не ми оставаше много време за хранене, да не говорим за тренировки. После бях на сватба пак и общо взето имам нужда от сън и тишина.
Нямам много апетит последните седмици, рядко ми се прияжда нещо. Поспряла съм да ям купени джънкове, единственият ми проблем е бялото брашно в някакви сладки на мама вчера, другото е окей:)
Като напредък отбелязвам това, че някак започнах да си харесвам тялото, което винаги ми е било голяма драма. Вече не е и последния месец живея в мир със себе си хаха, надявам се да си остане така:))
05.09.14
20:54
Интересен дневник! Ще те следя! :) :P