Въпрос относно тренировките

27.04.14
01:26

Здравейте!
Нов съм в форума и като цяло във “фитнеса”, но ми направи впечетление, че се отнасяте сериозно с нещата, за това мисля, че е много по-добре да потърся съвет тук, от колкото да давам пари за инструктори. Та така...аз съм момче на 12 години.Висок съм 169см и тежа близо 60 килограма. На скоро ме удари пубертета и започнах да тренирам..под тренировка разбирайте да вдигам някакви гирички и да правя коремни преси. Предполагам, че всяко нормално момче иска да изглежда като напомпаните чичковци по филмите, но на мен целта ми е да постигна по-добра физическа форма, дисциплина. Прочетох тук-там из форума и видях, че сте посъвтвали друго момче на моята възраст да започне със стреет фитнес-а. Реших и аз да се пробвам. Отидох на лостовете и дори не успях да се кача на успоредката. Преди 2 седмици се записах да тренирам кик-бокс в едно клубче...но това няма значение. Конкретните ми въпроси са: с какво мога да започна да тренирам (отписваме стреет фитнес-а)? И колко полезно би могло да бъде ако продължа да тренирам кик-бокс? С какви упражнения ме съветвате да започна. Не съм от тези хора, който немогат да пробягат 500м или пък да вдигнат 10 килограма, но все пак ще се радвам ако ми направите един вид “програма” за тренировките ми. Хранителен режим все още не мисля да спазвам по простата причина, че има още колко да се издължавам и тези излишни килограми след година-две няма да ми личът.
Поздрави! :)

27.04.14
10:13

Упражнения със собствено тегло е това, което ти трябва в тази възраст. Според мен е твърде рано за тренировки в зала. Набирания, кофички, кофички на пейка(стол, легло също вършат работа), лицеви опори, клекове и други. Има доста упр. със собствено тегло тук, в сайта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1