Литература отностно хормоните и витамините

Понеже бях чел подобна тема но не мога да я намеря сега пускам такава... интересува ме литература ( напр.учебник ) за хормоните и такъв за витамините... нещо по достоверно и обемно. Гледах из интернет но няма как да отсея добрите издания ( все още не мисля, че имам такива познания ) затова тези които са се интересували по тези две теми ще се радвам да вземат участие. :)

28.04.14
19:56

Vander’s Physiology
Lehninger’s Biochemistry

Сайтът е rutracker.org.

Подобна тема 1
Имам и Medical Physiology на Борон, също е много добра, дори бих казал, че превъзхожда Вандера. Всичко това при условие, че знаеш английски, но да ти кажа европейците знаят как да пишат учебници, българските са претупани, с грешки и неточности и най-вече трудно смилаеми. На български имам Физиология на човека изд. АРСО сравнително четима е.

аз под какви ли не имена търсих тази тема конректно... мерси :) все пак ако някой има да добавя нещо да добавя всичко ще се приеме и провери :)

29.04.14
23:24

В защита на нашенските учебници - не зная колко учебника на медицинска тематика сте прочел/а, но мога да кажа, че са на доста добро ниво. Няма нищо невярно в тях, а информацията е представена на достатъчно достъпно ниво, за да я разбереш ако си студент по медицина и си внимавал в лекциите и упражненията. Различава ги само нагледното описание на процеси, пътища, анатомични и топографски обекти, което при западните е по-добре застъпено до степен на места на прекалено опростяване.
Има си причина обучението в университетите по медицина да продължава минимум 5,5 години(без стажовете и специализациите).

Carbohydrate

06.05.14
20:23

С. Краснова Гормональная терапия. Не навреди! - ето един от 2006 г. Има всички хормони, които се произвеждат от всичките жлези в тялото, как и от кого са открити, за какво служат, как работят, новите синтезирани хормони( само ги изброяват като аналог), и много друга интересна информация. Ако някой иска, да пише, ще я пратя. На руски език! ))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1