Счупена долна челюст

01.05.14
19:29

Здравейте! Наскоро ми счупиха долната челюст на 2 места, като се наложи от едната страна оперативна намеса. Операцията е успешна, като сега изчаквам да зарастне костта( с шини съм). Въпросът ми е отправен главно към хората, занимаващи се с бойни спортове ( аз самият се занимавам с бокс): след като се калцира костта, ще имам ли проблеми с ченето и дали ще мога да играя бокс отново? Има ли хора с подобен проблем и как е преминало възстановяването им като начин и времетраене. Благодаря предварително за отделеното ми внимание. :)

Темата беше редактирана от Този Там на 01.05.14 20:06.

02.05.14
14:42

На счупеното място е необходимо поне месец за да се образува костен калус (за по големи фрактури 2 месеца). Ето защо фрактурите се обездвижват за такъв период от време... но костния калус не е истинска кост. Той представлява гъбестоподобна костна материя, която изгражда на ново фрактурата. Постепенно той се замества от истинска кост, която е с характеристиките на костта, която е счупена. Тогава функцията на съответната кост може да се каже, че е напълно възстановена. Това отнема много време ( 6 до 12месеца) Този процес се забързва чрез нагревки и физиолечение, на което предполагам ще ходиш и ти. Лично аз те съветвам да продължиш с тренировките си, но само на круша или бой със сянка... Не се качвай на ринга поне половин година. Попитай и ортопеда, той ще ти даде по-добри насоки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1