06.05.14
20:32
Дока, Васко, сериозно ли питате как полуклека влияе на коленете зле? :)
06.05.14
20:34
казано от Херцог Трън на 06.05.14, 20:32:
Чакам да ми обясниш, когато казваш нещо се обоснови. Ще е полезно за всички и за мен в това число.
06.05.14
20:42
казано от Carbohydrate на 06.05.14, 20:34:
Чакам да ми обясниш, когато казваш нещо се обоснови. Ще е полезно за всички и за мен в това число.
Не ми се пише, но тук е обяснено.
Всъщност за някои хора съм сигурен, че го знаят, но да правят контра им е любимото упражнение ;) Лошото е, че преебават другите хора, ама нейсе :)
Со здраве :)
06.05.14
20:54
казано от Херцог Трън на 06.05.14, 20:42:
казано от Carbohydrate на 06.05.14, 20:34:
Не ми се пише, но тук е обяснено.
Всъщност за някои хора съм сигурен, че го знаят, но да правят контра им е любимото упражнение ;) Лошото е, че преебават другите хора, ама нейсе :)
Со здраве :)
Това само подтвърждава моите думи. Всичкото разминаване е от не уточненото боравене с думите клек, полуклек, пълен клек и т.н. И пак не съм съгласен, защото при пълния клек се преминава през фаза полуклек, където вече не помагат задните бедра, както пише авторката. Сигурно е имала предвид щтангисткия клек, където “ударят таза в земята” като създават инерциона сила. Незнам какво е имала предвид, трябва да обясни. За сега си оставам на мнение, че не си прав. Това не е написано за ББ и с т.1 изобщо не съм съгласен.
Тук на форума всички - 95% правят полуклек. Пусни питане и ще видиш, че единствена всеобща травма е по-скоро на кръста.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.05.14 21:02.
Хубава статия, ама според мен е актуална само за клек, при който се пускат коленете напред... При трибойски клек задната верига е под напрежение през цялото движение
06.05.14
21:26
Направо се чудя защо си изгубих времето :D
06.05.14
22:03
Няма смисъл от спорове. Васко, базовите пражнения - клека при краката, гребането при гърба и тягата при краката пак примерно да ги сложа като оснавни упражнения или ?
06.05.14
22:07
казано от Стефан Димитров на 06.05.14, 22:03:
Няма смисъл от спорове. Васко, базовите пражнения - клека при краката, гребането при гърба и тягата при краката пак примерно да ги сложа като оснавни упражнения или ?
Тягата е при гърба, но я прави веднъж или дваж месечно, вместо друго упр. за гръб.
06.05.14
22:17
казано от Carbohydrate на 06.05.14, 22:07:
Тягата е при гърба, но я прави веднъж или дваж месечно
Направо 1-2 пъти годишно, да не се преумори... :) :D
06.05.14
22:37
казано от Херцог Трън на 06.05.14, 22:17:
казано от Carbohydrate на 06.05.14, 22:07:
Тягата е при гърба, но я прави веднъж или дваж месечно
Направо 1-2 пъти годишно, да не се преумори... :) :D
не, защото има полуклек при тягата и да не се контузи )
Това как полуклека прецаква коленете е малко като “не яж въглехидрати,щото ще надебелееш”.Неведнъж и тук,във форума,е ставало дума,че и полуклекът си има приложение.А да не говорим колко от хората (включително бб-тиймърите) правят полу-раменни преси примерно,при положение,че рамото е много по-уязвима става от коляното...
07.05.14
12:31
Да и имам самочувствието на Субашка ...... . Дали изобщо е разбрала, какво всъщност правят лекоатлетите и кое как работи тогава, или следващата стъпка е да обявят и скачането за забранено ;)
07.05.14
12:34
Според мен прави следното:
Пълен клек при краката(не е нужно atg)
Тяга за задните бедра
Тяга при гърба класическа или каквато друга искаш.
07.05.14
16:00
казано от Von Suthaus на 07.05.14, 12:31:
Да и имам самочувствието на Субашка ...... . Дали изобщо е разбрала, какво всъщност правят лекоатлетите и кое как работи тогава, или следващата стъпка е да обявят и скачането за забранено ;)
Още преди време го бях чел тоя материал и се чудех как пък тая велика треньорка бърка така две съвсем различни неща... ;)
07.05.14
16:04
Мисля да пусна предложение на Димо Бенев на следващото Джони да се кляка на смит машина, без необходима дълбочина (трябва минимално свиване на коленете да има, кой колкото може), мисля че ще станем свидетели на рекорди! :)
Аз се чудя да почна ли да пиша, пак ли някой нещо не е разбрал кой, какъв клек прави и какъв му трябва... не знам вече.
Статията на Инес е по-скоро емоционална.
Лекоатлетите ИМИТИРАТ това което им трябва на пистата. Да има и пълен клек, има и ПОДСКОЦИ от пълен клек, но това е в частни случаи и според треньор.
Полуклек ще те смачка в коленете, ако почнеш с него изобщо тренировъчния си воаяж. Демек, решил си да ренираш, ръгаш са в залата и айде ще клякаш. Ама, защо, как...не се знае и често се стига до полуклек с разни непосилни тежести и коленете и връзките почват да болят. МНОГО ЯСНО!!!
Лекоатлетите правят полуклек и динамика от 4-5 клас и са подготвени за това. Така, че примера е абсурден. А и доста от тях, за кеф ще клекнат пълно с кила, дето някой не могат да ги извадят.
p.s. абе нямаше ли такава тема скоро, дето си разисквахме...?
казано от Von Suthaus на 07.05.14, 12:31:
Това е новата мода. Четат се статии в нета и се отрича НСА и тамошните треньори.
07.05.14
17:09
Ето я темата. Надълго и нашироко е разискано. :D Работата е там, че всеки гледа от неговата камбанария и другото му се струва грешно. Авторката на статията е възприела изпълнението на лекоатлетката от бодибилдинг гледна точка и пълният клек може да има редица предимства пред полуклека, но може да бъде и обратното, зависи от целите. :)
07.05.14
18:20
казано от Гената на 07.05.14, 09:20:
Това как полуклека прецаква коленете е малко като “не яж въглехидрати,щото ще надебелееш”.Неведнъж и тук,във форума,е ставало дума,че и полуклекът си има приложение.А да не говорим колко от хората (включително бб-тиймърите) правят полу-раменни преси примерно,при положение,че рамото е много по-уязвима става от коляното...
Има, ама за конкретни спортисти. Предимно волейболисти, баскетболисти и леко атлети, които и без това си смазват краката от тренировки, та не им е нужно и в залата да се пънат. За аматьор фитнес ентусиаст полуклек не помага с нищо кой знае какво
07.05.14
18:37
http://www.mma-bulgaria.com/cart/image/data/autoupload/auКлетка-За-Тренировка-Body-Solid-Gpr388-Power-Rack1418.00000Клетка-за-тренировка-Body-Solid-GPR388-Power-rack.jpg
Намери си фитнес където има такова чудо (power rack, не негър) и няма да се притесняваш от затисване като работиш с големи килограми.
казано от CarnalK на 07.05.14, 18:50:
Един негър с еректирал пенис също би бил стимул да не се затискаш :D
Някъде в нета имаше клипче на клек с изкуствен пенис под дупето,ползван като ориентир за височината на спускането :)
17.06.14
09:12
Пълни глупости пишете все едно сте пастори, това ще ти смачка онова ще ти смачка, боже господи прости ми че се смея толкова силно, всеки сам различно усеща как му влиае упражнението, не може някой да ми каже как да клякам, ако ми харесва да клякам до паралела ще е до там, и см по надолу няма да клекна, така че се осъзнайте тяло се прави с желание и кеф, не може да правиш упражнения без да ти харесват и да се чувстваш добре от тях, е аз така тренирам , нищо не съм постигнал 90кг 44см рака, 120см гръб 60см бедро.... е нищо не съм постигнал но за мен си е перфектно
17.06.14
09:22
Thor Thor, следващите ти мнения, написани при такова ниво на грамотност, ще бъдат отстранени заради неуважение към българския език. Настойчиво ти препоръчвам да намалиш остротата на тона си... за да намалим съответно вероятността разговорът да излезе извън рамките на Добрия тон.
Отделно от това ще е разумно, ако не бързаш да даваш толкова категорични мнения. Видимо не си в позиция да определяш кое е глупаво и кое не. Всяко упражнение има специфика и детайли при изпълнението, които са свързани с неговата ефективност и безопасност. Никой не изисква от теб каквото и да е, но ако искаш да спортуваш без контузии и да се развиваш - просто ще се наложи да се съобразяваш с някои неща. Това пък ще е добре да осъзнаеш ти...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.14 09:22.
17.06.14
22:54
Модерация: Мнение без връзка с темата!
без връзка с темата? да обясня като на ретард, машини вместо свободни тежести и губите функционалност в истинския живот (да не можеш да изиграеш един боулинг без да се контузиш)
още по като на ретард - смит машината (МАШИНА) натоварва слабо стабилизиращите мускули, които се натоварват при обикновения клек (СВОБОДНА ТЕЖЕСТ) и в истинска житейска ситуация, където е необходим баланс между гореизброените мускули, и УО, ПРАС, КОНТУЗИЯ
(чакам модерация за caps-lock и латиница при изписването на “капс лок”)
btw всичко от гореизброеното беше написано в темата и даденият от мен пример си беше доста намясто, модераторите дори не четат темата преди да трият коментари или кво?
Мнението беше редактирано от Денислав Кънев на 18.06.14 00:16.