упражнения след ингвинална херния

06.05.14
08:51

Здравейте ,минаха месец и 10 дни след операцията,питах доцента кога мога да се върна в залата той ми каза след първия месец че може но внимателно,аз ще изчакам до втория месец ,но не знам като влезна в какви упражнения да почна,например като правя лежанка със свити крака ли да я правя,ръцете от седнало положения ли да ги правя :))))

06.05.14
10:13

Започни упражнения по заздравяване на пояса. След това се върни към тягата и клека внимателно.

06.05.14
16:01

по принцип тяга и крака рядко правя,искам да знам за ръцете и гърдите  как да процедирам с тях :))))

06.05.14
17:22

Ти само ръце ли тренираш ? :О

10.05.14
11:41

колега за какво спамиш темата,ако искам само и предмишница ще тренирам  .....да имам проблеми с колената и не тренирам краката,тренирам гръб ръце гърди и без да тренирам краката изглеждат добре..........като си некомпетентен по темата не пиши .....тука администратори няма ли или спамерите са на мода в тоя форум

10.05.14
15:36

До автора ...всичко опира до дишане ! Трябва да дишаш правилно за да не се получава налягане в коремната кухина ,защото херния (без дискова) се получава от това. Аз съм опериран от ингвинална херния и почнах да тренирам 2-3 седмици след операцията ,но само с тежести до 20кг и дишах много внимателно без воъбще да задържам въздух и да се напъвам. Спомням си ,че някъде около 3-ти или 4-ти месец след операцията почнах да си права клек и тяга . Внимавай с упражненията за коремните мускули . Аз лично изпитвах много дискомфорт и болки когато се опитвах да ги права.

П.П. - Избягвай първите няколко месеца да слагаш колан ,когато тренираш !

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 10.05.14 15:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1