09.05.14
08:50
здравейте, искам да помоля за малко помощ. До преди около година и половина тежах около 150 кг. Реших да променя живота си из основи. Започнах диети, тренировки вкъщи (срам ме е да ходя на фитнес) и резултатите дойдоха. В момента съм на 28 години и тежа 91 кг при ръст около 1,75м , но продължавам да не се харесвам. Увисналата кожа се постегна, но още изглеждам като посмешище, а ръцете ми са като на дете. Както казах тренирам вкъщи, но просто нямам опит и познания и нещата не се получават.Относно храната не спазвам режим. Спрях хляба, намалих захарта и солта и като цяло е това. Относно тренировките, правя тази серия от упражнения за корем http://vbox7.com/play:3a9eadfe и коремни преси (вече стигнах до 160 без прекъсване на уред). Отделно през ден вдигам тежести. Имам два дъмбела и правя някакви серии, пак взети от нета, по около час . Тези тренировки, макар и неправилни, си свършиха работата, но имам нужда от повече, имам нужда от насоки за развитие. Искам да помоля да ми помогнете с насоки за тренировки за вкъщи (още не съм готов за фитнес, но мисля скоро да започна да посещавам) и за някакъв режим на хранене. Целта ми не е да отслабвам, искам да се стегна и да кача малко мускулна маса. Готов съм да ползвам и хранителни добавки, но само в умерени граници. На тази възраст едва ли ще стана културист, но искам да изглеждам добре, все пак не съм “свалил” един човек от гърба си, само за да изглеждам като плашило.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.05.14 08:57.
браво, че си се сетил, адаш. това са си доста кила свалени, защо казваш че нещата не се получават?
чети статиите от сайта и гледай дневниците на другите хора за хранене и тренировки. ето ти три:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73364
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72577
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73395
колко кг са ти дъмбелите? аз също тренирам само с два дъмбела (по 20кг макс), и за моите изисквания са си достатъчни, постигнах прилични резултати. трябва ти тежест поне 80% от максимума за муск.растеж. тренирай цялото тяло (вкл. краката)
виж тия два торента
цялостна програма със силови тренировки и съвети за хранене
тренировки тип кардио
Много сте ми интерестни, когато кажете, че Ви е срам да ходите в фитнес залите!!! Всички сме хора, верно е има някой които изглеждат добре, но това не може да ни спира. Дебел си, какво като си дебел нали ти искаш да отслабнеш? Какво те интересуват другите хора? Мен също отначалото ме беше срам, но след като ми се присмяха няколко пъти вече не ми прави впечатление!!! Имаш ли воля,съмочуствие и желание всичко се постига!!!
^^^ множествено число ползваш... и мене ли ме включи?
иначе е ясно че ти нямаш срам - кръщаваш си дневника “вальо анала”, та от некви присмехулници във фитнеса ще те е срам
09.05.14
10:01
благодаря за бързите отговори. Дъмбелите са от тези измислените от Илиянци и на кантара показват по около 11кг, но са ми леки вече и ще си взема допълнително тежести. Ще прегледам линковете, особено този за силовите тренировки и храненето, и ще видим какво ще излезе. Относно фитнеса, просто още не съм за там.
казано от Pavel D на 09.05.14, 09:50:
^^^ множествено число ползваш... и мене ли ме включи?
иначе е ясно че ти нямаш срам - кръщаваш си дневника “вальо анала”, та от некви присмехулници във фитнеса ще те е срам
Не, не съм те включил и теб :)
Имам срам, но просто отначалото незнаех къде съм за това, дневника ми беше кръстен “вальо анала” , но това беше преди. Отначалото наистина ме беше срам, но след като едни момичета от фитнеса ми дадоха малко кураж, сега изобщо не ми прави впечатление. Да още съм дебел, но това няма да ме спре да не ходя в фитнеса. Верно е има няколко човека, които изглеждат наистина много добре, но един ден и яз ще бъда на това ниво. Просто исках да му дам на момчето малко кураж, да се справя с подобни ситуации.
09.05.14
11:02
Колкото по-бързо осъзнаеш, че положението “не съм за фитнеса” никога не е съществувало, толкова по-добре. А за тренировките, материали из сайта има достатъчно ;)
09.05.14
14:17
Няма как да си направиш адекватна програма с два 11кг дъмбела.
Грешиш, че има от какво да се срамуваш във фитнеса.
От всеки има по-здрав и по-изчистил.
Всеки е там за да тренира и ако да вдигаш сериозно (според възможностите ти) никой няма да си помисли нещо негативно.
09.05.14
22:17
Преди няколко седмици като влязох във фитнеса бях 128кг 170см и започнах да си тренирам.
Та мисълта ми е че никой нищо няма дати каже във фитнеса даже щети помогнат със своя опит.
Напълно непознати ми пазят на лежанката и ми дават съвети за хранителния режим и упражненията.
10.05.14
06:43
относно фитнеса трябва да проуча нещата. Аз съм от района на Своге и честно да си кажа никога не съм се интересувал дали там има фитнес.