Твърде висок пулс по време на кардио - решения?

16.05.14
21:08

Здравейте,

Аз съм на 21 години, висок 182см, тегло 73кг.  тренирам редовно от малко повече от 3 месеца, като досега не бях правил кардио с изключение на няколко пъти преди тренировката за крака (~10min). Онзи ден след тренировка реших да бягам на пътеката като започнах с 4км/ч, което си е вървене и след 2-3 мин превключих на 7км/ч. Пулсът ми на тази ниска скорост беше 160 удара в мин, като при смъкване на скоростта на 4км/ч след 2-3 мин пада до 120 и се задържа там. Преди съм имал проблеми с бронхиална астма, но последните 4-5 години не съм се оплаквал и почти не съм вземал лекарства. Темпото 7км/ч определено е доста под възможностите ми, но малко се опасявам да вдигам скоростта. Каква е вашата препоръка- на каква скорост би следвало да правя кардио?

По какъв начин си мериш пулса ?

19.05.14
15:25

На самия уред, пътеката или велоергометъра. Като отида следващия път ще кажа марката каква е.

19.05.14
15:41

на гладно ли го правиш? в тоя клип се говори за кардио и висок пулс, виж го.

Мнението беше редактирано от Pavel D на 19.05.14 15:42.

Теди Илиева

19.05.14
17:27

В моя фитнес пътеката не мери вярно пулса. Може и при теб да е така и само да се стряскаш излишно.
Аз си купих някакъв часовник за 20лв със сензор (за пръста) за по-вярно измерване на пулса, но и той е гола вода. Най-добре било уред с лента за през гърдите.
Иначе, освен това, което са ти пратили за информация съфорумците, можеш да почетеш повече и в тази статия на сайта:
http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata

21.05.14
21:57

Не, не го правя на гладно, най-често следобед. Примерно ям към 1.30, отивам на фитнес 3 и след тренировката към 4 правя кардиото. Уредите са на марка Precor. Не знам, надявам се да не е е съвсем вярно показанието на пътеката, защото 160 наистина е висок пулс, може би ми е по-малко.
Общо взето в клипчето се казва, че ако пулсът ти е прекалено висок и бягаш на гладно ще разградиш мускули, а не толкова мазнини, нали така?

22.05.14
08:35

да, така казва той. ама само в случай че го правиш на гладно. колко е прав не знам, аз не правя кардио

Според мен няма от какво да се притесняваш. Уредите не отчитат вярно, а и ако се чувстваш добре няма значение какво пише на монитора. Случвало ми се е да се кача на два различни уреда и да ми покаже коренно различни резултати. ;)

22.05.14
12:01

казано от Стоян Иванов на 21.05.14, 21:57:

Не знам, надявам се да не е е съвсем вярно показанието на пътеката, защото 160 наистина е висок пулс, може би ми е по-малко.

160 не е висок пулс, най-вероятно издръжливостта ти като комплексно качество е слаба и за това качваш пулс малко повече при неголямо натоварване.
Освен това по-добре по-висок пулс, отколко 120 - това е сърдечна честота на загрявка, не на някакво натоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1