Креатин: Страничен Ефект - Болки и подуване под глезена

17.05.14
12:50

Здравейте ББ-тиймци,

Преди 4-5 дни купих първия си креатин - ON Micronized Creatine Monohydrate. Започнах зареждащ цикъл (20тина гр. през първите 5 дни) и на 2рия ден започнах да усещам болка и подуване в крака, точно под левия глезен. В началото помислих, че съм стъпил на криво докъто съм бягал или карал колело през седмицата и въобще не ми мина през ума, че може би това е страничен ефект. Все пак бях проучил добре продукта.

Тази сутрин, случайно прочетох в българската Уикипедия (линк), че е възможно да има такъв ефект от прием на креатин. Знам, че Уикипедия, може би, не е най-доброто място да се информираме по въпросите на метаболизма, но разбирате, че има ли съвпадение на симпотмите, то вече гледаме с друго око на нещата. :) 

Въпроса ми е - някой от вас споделя ли опита ми, ако да, то как се справихте с проблема?

Малко информация за мен: На 23 години, мъж, 80кг, 182см. Нещо, което, може би, трябваше да напиша по-рано е, че съм 3-та седмица от 1вия ми цикъл с Animal Cuts. Склонен съм да мисля, че ако симптомите идват от Креатина, то може и комбинацията с AC-то да допринася за ефекта. Знам ли?!

Мисля да подходя към проблема по следния начин: спирам креатина, изчаквам симптомите да отшумят, започвам нормален пример 3-5гр на ден (без зареждащи изпълнения вече) и ви уведомявам, че нещата са наред. Появи ли се пак това подуване, все едно имам подагра, то просто изсипвам креатинеца у кенефо и нека каналните плъхове увеличат клека си :)

Със здраве!

Темата беше редактирана от peshosan на 17.05.14 12:52.

17.05.14
14:12

Не ми се струва това подуване да е възможно от тези продукти, но нека хората които разбират повече да кажат.
Аз лично съм против тея зареждащи фази, въпреки че съм правил такава преди време (голяма глупост според мен).
Първо че така според мен изхабяваш напразно продукта за да може по бързичко да си вземеш нова кутия и някой да си пълни гушата.
Второ че аз лично когато съм правил зареждаща фаза съм получавал газове и болки в стомаха (и други хора са имали подобни проблеми при такива фази).
Просто спри зареждащата фаза и си пий по 5гр. креатин на ден.

17.05.14
14:47

Това, което си написал е абсолютно възможно, но е рядко срещано при здрави хора. Някой близък да има подагра или да е имал подагрозен пристъп? По-добре го остави засега тоя креатин.

Преди няколко години бях пил креатин и ако е имал някакъв ефект, то е бил минимален (щом не го помня). Сега от началото на месеца пак реших да пробвам и какво да ти кажа - нищо. По 20гр пих 7 дена, после намалих на 10гр, пробвах няколко дена по 50гр и все едно и също - нищо. Чист креатин монохидрат от bulkpowders. Не разбирам какво толкова го възхваляват, глутаминът същия т***к...

17.05.14
17:11

Алекс, в семейството ми има подагра колкото щеш. Отказа ме това подуване от креатина :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1