18.05.14
20:23
Преди около година и половина, по-време на гребане със щанга явно съм се изкривил и усетих болка в дясната част на корема, веднага отидох на доктор, прегледа ме хирург...не било херния по-скоро разтеглено..., след това минах на гастроентеролог преглед с видиозон( или поне аз си мисля че е такова) нямало нищо притеснително, още един хирург ме прегледа и той каза че няма херния, личния лекар ми изписа някви противовъзпалителни ама не помогнаха.... болката се намираше между слабините и пъпа нядясно към бедрото. Не беше постоянна по скоро за малки интервали от време... След няколко месеца мина и много рядко я усещах, като се натоваря повечко. Всички доктори се насочват към разтеглена коремна стена и съвета им е тренировки и заздравяване на коремните мускули, мускулна група която аз винаги съм игнорирал и със сигурност е много по слаба от другите....
Вчера след като вдигнах дъмбел от почти легнало на пейка положение, усетих “опъване” точно в тази част, след първото повторение още по силно дърпане и прекратих тренировката, намазах се с фастум гел няколко пъти и усещах дискомфорт но не и много силна болка, днес след разходка по чукарите и катерене на малки каманаци и стръмни стъпала явно пак съм се разтеглил и болката е доста силна...
Написах цялото това нещо с идеята ако има някой който си е патил от собствената си глупост да каже как е решил проблема, незная вече на какъв доктор да отида след като уж ми няма нищо и едва ли не, преувеличавам за болката. Зная че тези загряващи кремове не са препоръчителни но след като от тях усещам облекчение, си мисля че е мускулна травма...та има ли методи за заздравяването на коремната стена и това чрез трениране на корем ли се постига т.е. да се заздрави целия коремен пояс....
06.06.14
22:18
Малко развитие може да е полезно на някого в даден момент...
Ходих при хирург да ме преглед...херния все още няма но по неговите думи “ще има” като разтягането е по силно изразено в ляво...
Интересното е че аз ясно усетих раздърпване/срязване в дясната част на корема...и че болката се мести..един път ме боли горе в дясно,друг път слабините в ляво...трети път отива към бедрата...
Болката поотшумява но на моменти пак я има заедно с тежеста в слабините...