19.05.14
12:52
Здравейте. На 30 години съм,173 см,76 кг. До сега не съм спортувала. Имам желание да сваля килограми, имам изготвен хранителен режим от диетолог, който препоръчва да включа и спорт. Реших да ходя на фитнес 4 пъти седмично. Само че нямам представа какво би трябвало да правя. За сега карам велоергометър по 15 минути, 5 минути степер, 15 минути бързо ходене на пътечката. Какво бихте ме посъветвали? Колко е нормално да е пулсът ми защото след вчерашната тренировка честно казано се почуствах зле. С колко минути трябва да започна и как да ги увеличавам?
Нормално е да почувстваш нещо след като тялото се е натоварило,особено ако до сега не си спортувала.
Няма ли покрай теб някой приятел/познат,който има някакъв опит,за да ти помогне и покаже кое как се прави.
Иначе разгледай секцията програми и си избира,някоя от тези за начинащи.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts
Мнението беше редактирано от Biad__ на 19.05.14 17:19.
21.07.14
20:17
За съжаление няма. Ходя заедно с мъжа ми, но и той започна заедно с мен. На него едно момче му написа какво да прави, но той знае само за мъже. Аз в началото свалих 3 кг и от тогава нищо въпреки че постепенно увеличих времето на различните уреди.
21.07.14
21:24
Напиши какъв точно е режимът изготвен от въпросния диетолог (малко ми е съмнителна тая работа). Като за начало е хубаво да започнеш с една кръгова тренировка за цяло тяло. Поразрови се из сайта и започни да четеш и да се ограмотяваш относно хранене и тренировки. И междудругото няма мъжки и женски упражнения! ;)
02.08.14
11:04
Ами за закуска има два варианта, които се редуват. Първи вариант 2 % кисело мляко половин кофичка с плод, трици, сусам, ленено семе и тн.Втори вариант варени яйчни белтъци , маслини и 2 филийки пълнозърнест хляб. Обяд 2 пъти седмично пилешко или пуешко без кожа, печено или варено със смесена салата. 2 пъти седмично риба същите изисквания. Останалите дни постно без картофи и бял ориз. Готви се със сусамово олио, зехтин и тн без олио. Не се пържи или панира. Слетобедна закуска остатъка от киселото мляко приготвено пак така. Вечеря подобно на обяда. Соеви продукти, нискомаслени млечни.Без тестени и захарни изделия или в карен случай такива с пълнозърнесто брашно и кафява захар, но доста ограничено.Диетата има ефект защото съм я правила и преди.
За “мъжките” упражнения имах предвид, че все пак при тях целта е натрупване на мускулна маса. Докато на мен за сега целта ми е просто сваляне на 8-10 кг.
02.08.14
13:17
Напиши цялата диета с грамаж на порциите, за да получиш адекватно мнение добра ли е или не. На първо време ми прави впечатление глупостта да се изхвърлят жълтъците. Също така, какво налага тези “постни” дни и яденето на месо само два пъти седмично?
казано от Рени Гагова на 02.08.14, 11:04:
...За “мъжките” упражнения имах предвид, че все пак при тях целта е натрупване на мускулна маса. Докато на мен за сега целта ми е просто сваляне на 8-10 кг.
Бъркаш “цел” и “следствие”. Освен това, “мъжките” упражнения основно са тези, които се изпълняват с по-голяма тежест и включват повече работещи мускулни групи. Оттук следва, че енергоразхода при тях е чувствително по-висок, както по време на самата тренировка, така и дълго време след нея (нещо, което изцяло липсва при “женските” упражнения). В този ред на мисли, “мъжките” упражнения са точно тези, от които имаш нужда с оглед на целите то. Освен това, за да качиш мускулна маса е необходимо едновременно:
1. Да стимулираш мускула за растеж;
2. Да се храниш в калориен излишък;
3. Да имаш топки или някакъв друг източник на тестостерон.
Съмнявам се да отговаряш на условие 2 и 3, така че няма страшно. :)