Болка в кръста и гърба

22.05.14
19:08

Здравейте BB-Team ! Дълго мислих, мислих и реших да се обърна към вас за помощ и евентуално за съвет. От 3-4 месеца ме боли кръста а понякога и по-нагоре по гръбнака. Много пукам. Като постоя седнал и през 10 минути като се извия назад и чувам как ми пука гръбнака. Кръста същата работа. Като правя усуквания, упражнения за кръст понякога пука много яко. Интересното е, че когато не ме боли не пука, а когато ме боли пука. Болката не е силна а по-скоро като напрежение което понякога се принася и нагоре по гръбнака. Никога не съм ревал от болка или пък да ме е боляло жестоко - Не ! Иначе съм на 20 години. От 2-3 години си се занимавам с бодибилдинг. От октомври 2013 до Февруари 2014 средата някъде малко по-интензивно. И първоначално това напрежение ми се появи като вървях един по-дълъг преход около 3 часа по някое време го почувствах това напрежение, но в кръста ама не обърнах много внимание. По-нататъка вече стана по-зле. Почнах да пукам да ме понаболява като се застоя прав и ако стоя много продължително изгърбен или просто седнал. Има два вида пукания при мене. Единия вид пукане, което се чува е с по-висок тон ако мога така да се изразя. Т.е. звука, който се чува при пукане на пръстите на ръцете. С такова пукане ми пука всичко в областта на кръста и гръбнака нагоре. Другия вид пукане е с по нисък тон винаги в областта на кръста като, че ли се намества нещо. Това се получава, когато правя едни упражнения за кръст един руснак ги обяснява и прави. Като напишете в Google “упражнения за болки в кръста” това е първият клип. Когато съм в легнало положение не усещам нищо, макар, че като се събудя понякога усещам леко напрежение или когато се усуча в леглото изпуквам. Иначе като тренирам не ме боли. Винаги ползвам колан при всяка една тренировка. Но наистина явно доста яко съм се товарил, но пък идвало ли ми е на ума, че точно в кръста ще ме удари. От 2 месеца насам я карам по-полека. Преди това си починах 3 седмици и полека почнах тренировки пак като всички упражнения, товарещи гърба, кръста и гръбнака като цяло съм ги махнал засега и драстично намалих и килограмите. Всеки ден правя и упражнения за кръст, Супермен, Хиперекстензии, усквания и всякакви, раздвижващи кръста. Може би трябва да обърна внимание и на стойката на стола, защото доста време прекарвам седнал. А и ми прави впечатление, че когато стоя продължително време в неправилна стойка се появявя това напрежение! Иначе нямам болки в краката, изтръпвания и т.н. Съмнявам се в най-лошия случай евентуално за протрузия обаче то за нея лечение няма а пък честно да Ви кажа много обичам спорта и въобще не искам да го преустановявам. Все едно живота ми да отнемат ! Толкова време свикнах и вече е част от живота ми. Вие сте активно спортуващи знаете как е ;) Както и да е всякакви съвети, ще са ми от полза. Относно тренировки, натоварвания и т.н. Благодаря Ви много ... Respect ! ;) :)

Човече ходи на доктор,четох в на Veselin Doichev дневника,че също е имал проблеми с кръста и е ходил при някакъв дядо да го масажира,бил се почуствал по-добре.

27.05.14
17:07

Мерси за съвета !!! ;) Не мога да си обясня на какво се дължи това пукане и в кръста и в гръбнака. И винаги когато изпукам всичко се оправя. И аз не знам вече ... Слаби връзки ли ще е, разместване ли, протрузия ли ... Ех този кръст !!! Защо ли не беше от желязо. :D ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1