14.06.05
19:36
Здравейте :)
Сладко не ям, но когато дойде лятото изяждам по около 500 гр. сладолед почти всеки ден :D Има ли някаква полза от сладоледа или по-скоро вреди и това количество (500 гр.) прекалено голямо ли е?
10х
14.06.05
19:47
според мен си зависи от метаболизма ... ако е като мен с бърз метаболиам ... няма да качи и 10 грама мазно .... така че не виждам какво ще му навреди но ако е с бавен метаболизам... бих мо препоръчал да не яде изобщо :lol:
аз лапам само от тоя от машината,поне съм сигурен че го правят пред мен,а и е много по ми харесва от тоя в кутийките,сега дали е вреден много ме съмнява,все пак е млечен продукт
14.06.05
21:49
10х за мненията :D
Метаболизма ми е срванително бърз и не съм забелязал да трупам от сладоледа. По-скоро ме интересува дали някои знае какви са хранителните стойности (бетлък, мазно и т.н.), защото на нито една кутия не съм виждал да пише подобно инфо. Пише само съставките (мялко, сметана, захар, глюкоза....) но в %/гр. нищо конкретно.
14.06.05
21:52
Не е добре въобще да ядеш сладолед...
[quote author=“freakster”]аз лапам само от тоя от машината,поне съм сигурен че го правят пред мен,а и е много по ми харесва от тоя в кутийките,сега дали е вреден много ме съмнява,все пак е млечен продукт
:lol: :lol: Да-Да, млечен продукт.... :) В каквъв смисъл го правят “пред теб” пред теб сипват, а какво има в “бълвоча” и тоя дето го прави не знае... :lol:
Само въглехидрат и мазнини са сладоледите. Плюс това понякога може да ти нагърчат гърлото.
500г е супер много спорд мен.
Тоя сладолед от машините си е чисто нишесте :?
Иначе на всеки сладолед на кутията или опаковката трябва да пише какво му е съдържанието и другите неща. Но 500гр си е много откъдето и да го погледнеш и колкото и бърз да ти е метаболизма, това ако искаш да сваляш де. Иначе ако не ти става лошо не виждам какъв е проблема да изяждаш колкото ти душа иска :D
[quote author=“tpd”][quote author=“freakster”]аз лапам само от тоя от машината,поне съм сигурен че го правят пред мен,а и е много по ми харесва от тоя в кутийките,сега дали е вреден много ме съмнява,все пак е млечен продукт
:lol: :lol: Да-Да, млечен продукт.... :) В каквъв смисъл го правят “пред теб” пред теб сипват, а какво има в “бълвоча” и тоя дето го прави не знае... :lol:
Само въглехидрат и мазнини са сладоледите. Плюс това понякога може да ти нагърчат гърлото.
500г е супер много спорд мен.
имам позната,която има такава машина и налива чисти краве мляко,сега за другите съставки не знам,тия в кутийчиците,делти,мелти,един бог знае какво им слагат за да ги консервират
Аз имам в момента една кутийка сладолед. Казва се PREMIUM AMARENA-KIRSCH и на кутийката пише (стойнистите са за 100г):
175кcаl,
белтъци: 1,7г
въглежидрати: 28г
мазнини: 6,2г
Не че всеки сладолед ще е по толкова, но се надявам поне да те ориентира.
Усмивки..:P
Той този си е направо диетичен,....като му сложиш и 30 грама протеин-направо 1 ядене.
Не го продават за диетичен, пък незнам. Аз си го харесвам много и често си правя мелби :)
Поздрави..:P
Btw видяхте ли този сладолед на Делта, на който пише 0% мазнини, 0% въглехидрати?
Не стига, че е по-скъп и абсолютно безвкусен, с дребен шрифт на опаковката си пише колко захар съдържа, колко мазнини и е доста различно от 0 !!!
И като калории не беше малко.
[quote author=“SSG”]Не го продават за диетичен, пък незнам. Аз си го харесвам много и често си правя мелби :)
А от къде си го купуваш? До сега не съм го виждала?
Ае хора купуваите си там някав обикновн в квадратна (Образно кАзано) кутиика от по 400 мл на месния достав4ик!Аз ли4но в софиа бях набарал един такав бе6е им много добар сладоледа, колкото Делта оффф тез лаина оня ден ги ядох - стори ми се едно ям заледена топка подсладители!
Всеки си има право на избор де, оба4е на мене наи ми допада тарифата кутиика за лев4е!
Аре поздрави от мене!
[quote author=“DarkWolf”]Ае хора купуваите си там някав обикновн в квадратна (Образно кАзано) кутиика от по 400 мл на месния достав4ик!Аз ли4но в софиа бях набарал един такав бе6е им много добар сладоледа, колкото Делта оффф тез лаина оня ден ги ядох - стори ми се едно ям заледена топка подсладители!
Всеки си има право на избор де, оба4е на мене наи ми допада тарифата кутиика за лев4е!
Аре поздрави от мене!
Тук обсъждаме дали е полезен сладоледа, а не кой какъв вкус предпочита ;)
Сладоледа и ледените напитки възпрепятстват работата на ензима пепсин.А този ензим помага при усвояването на протеините.Но две - три сладоледчета на седмица едва имат голяма вреда.Но аз все пак ги избягвам
8)
[quote author=“Kaia”][quote author=“SSG”]Не го продават за диетичен, пък незнам. Аз си го харесвам много и често си правя мелби :)
А от къде си го купуваш? До сега не съм го виждала?
Здравейте отново! :)
Кая, не съм в БГ и незнам дали го има тоя сладолед на БГ пазара... Просто информативно го споменах.
Иначе аз лично нямам лоши наблюдения относно сладоледите, стига да не прекалявам, разбира се...
Поздрави :P
Аз ям по един BOSS на 2-3 дни, около 300 килокалории е. Просто супер. Хем сладко, хем не е кой знае колко калорично. И всеки ден да ям по един, не виждам проблем.
05.07.05
18:03
Подсладителите от рода на полиолите (плодовите алкохоли) се пишат на много места в нътришън фактс в графа въглехидрати, но метаболизма им протича различно от простите захари.
12.07.05
20:39
ЛЕЛЕ 500ГР.направо ти завиждам аз гая година сам яла 2пъти сладолед ама го ям с бисквити -бомба с калорий ама е уникално вкусно.
ама си изхитрявам по следния начин
цедено мляко и ягоди/за тези които си хапват-бисквити,ядки,настърган шоколад и всякакви е такива нещица а и захар,можете да си сложите/та ги пасирвам и това нещо го сипвам в една стаклена широка чаша и го слагам в фризера и то не става на лед а се сгяга и си става чист ЗДРАВОСЛОВЕН сладолед
аз лечно мисля че в такива количества и всеки ден определено вреди.това е толкова захар и секви изкуствени работи ватре.......
хапваи поне по по-малко ако не можеш да се ограничиш до 1,2, сладоледа на седмица