Възстановяване след операция от херния?

23.05.14
20:45

Здравейте, имам нужда от съвет за възстановяване след операция от ингвинална херния с поставяне на платно. Вече минаха близо 7 месеца, но продължавам да изпитвам болки в областта на операцията (като вид дърпане), както и тежест в тестисите, минах прегледи при няколко хирурзи, които казаха, че нямало рецидив, но не успяха да обяснят защо се получава.

Опериралият пък ми каза, че било възможно да се получи срастване на мускулите, тъй като досега въобще не спортувах, а същевременно работя на бюро и ми препоръча да бягам или въртя колело, което също не помогна особено. Ако някой е минал по-подобен път или може да ми помогне с напътствия, ще съм задължен, благодаря предварително.

Попов,брат ми го оперираха точно заради ингвинална херния.При него буквално около 2-3 седмици (хайде ...грубо месец) след операцията  казваше,че единствено на съвсем съзнателно ниво се ограничава от страх да не го заболи,но реално не го боли.При теб са минали 7 месеца,което за такъв тип операция по моему (нямам каквото и да било медицинско образование,мнението ми се гради на споделено от приятели) са множко. За съжаление форума не е най-доброто място ,където може да ти се даде адекватен отговор,защото “тежест в тестисите” “вид дърпане” е много субективно и няма как да ти се даде точна диагноза.Може би не е лоша идея да потърсиш наистина кадърен хирург,който си разбира от работата.( Знам ...на думи е лесно да се каже). Важен детаил е,че брат ми беше опериран в Германия.
Така или иначе имах и друг познат,който също беше опериран в България и него си спомням,че го наболяваше повечко...може би около 3 месеца се оплакваше,че все още го боли...Склонен съм да си мисля,че зависи до колко опериращия е майстор и си разбира от работата...друго обяснение нямам.

Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 31.05.14 16:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1