Хранителен режим за покачване на ММ с максимално малко омазняване?

Здравейте, казвам се Михаил и от известно време следя форума и попивам информация за фитнеса. На 17 съм, тренирам от близо 8 месеца, за които успях от 105кг, 183 см да сваля до 68 кг (все още съм леко омазнен де) с помощта на кардио/кръгови, а по-късно си и разпределих тренировките по 2 мускула на тренировка+допълни упражнения за трапец/прасец/предмишница и корем. С помощта на приятел, който тренира от близо 2 години и бодибилдър на свободна практика (който ни се явява като наставник на двамата), успях да си изготвя диета за качване на ММ. Доколкото ми е ясно, ММ се качва с до 500 ккал дефицит, а след тях всичко останало е излишно и затруднява чистото качване. Моля всеки с известен опит да разгледа диетата и да изкаже мнение :) Благодаря!

Ето я и нея:

Закуска: 150гр. овесени ядки, цели + 500гр. кисело мляко 2% + канела на вкус

Предитренировъчно ядене: 75гр. овесени ядки и понякога чаша чисто кафе

Следтренировъчно ядене: 50гр. овесени ядки + един банан ~110гр. +  20гр. фъстъчено масло + 30гр. протеин (Pure Nutrition Pure Whey)+ 5гр. креатин (MyProtein Creatine Monohydrate)

Час и половина - два след последното ядене: ~250-300гр. кафяв ориз (меря си 80гр. суров ориз и свареният е колкото стане) + 300гр. месо

Около 7:30 вечерта: Една купа зелена салата + 15мл. зехтин

Преди лягане: Омлет от 6 белтъка + 1 жълтък (слагам малко зехтин на тигана и оформям палачинка) + 100гр. извара

Общо микронутриентите от цялата диета са: 3000 ккал, около 196гр. протеин, ок. 300гр. въглехидрати и ок.35-40гр. мазнини
Допълнително пия Olimp Omega-3 и Витамин B6
Целта ми е четвърт килограм качено на седмица, като поне половината е ММ.
Благодаря за отзивите предварително! :D

Темата беше редактирана от Михаил Кръстев на 26.05.14 01:52.

Carbohydrate

26.05.14
07:48

И за какво питаш, като имаш под ръка инструктор? Да разбереш колко е прав/ не прав ли?! Нали до сега си имал резултат. Искаш противопоставяне? Тренирай си и скоро ще разбереш сам. Тук даже малка представа за теб никой не може да направи, а човека до теб те вижда всеки ден и те тренира. Ако не потръгне, чак тогава можеш да коментираш и да питаш!

За мен тази храната не е балансирана добре:
- твърде много белтъчини
- ужасяващо голямо количество въглехидрати
- твърде малко мазнини

Разбира се - приемам, че си пресметнал нещата правилно.
Прави изчисления с относителен излишък (%), а не с абсолютен (точно количество енергия).
Яйцата се ядат цели. Взе да ми писва да обяснявам защо отделянето на жълтъците е глупаво.
Не подлагай зехтин на термична обработка.

26.05.14
10:18

казано от Кольо Пияндето на 26.05.14, 09:24:

Не подлагай зехтин на термична обработка.

Абе Коле, нали уж рафинирания зехтин ставал за пържене и готвене?

Мерси за бързите отговори! Относно инструктора до мен, мисля, че всяко опитно мнение помага и исках да знам мнението относно качването на повече от един човек. А към колко % е по-доброто съотношение от моето, и ако трябва да приемам повече мазнини, от какъв източник (освен зехтин) да ги приемам?

Мнението беше редактирано от Михаил Кръстев на 26.05.14 10:39.

казано от Stela на 26.05.14, 10:18:

Абе Коле, нали уж рафинирания зехтин ставал за пържене и готвене?

Малко не се ориентирам при зехтините... затова просто не готвя с тях. :)
От друга страна не знам този какъв е... ;)

Зехтинът е студено-пресован Extra Virgin от Турция, макар че свършва .. :D

Carbohydrate

26.05.14
12:19

казано от Михаил Кръстев на 26.05.14, 11:05:

Зехтинът е студено-пресован Extra Virgin от Турция, макар че свършва .. :D

Следвай си расписанието и не питай тук хората. Те се хранят и тренират доста различно т.к. тук няма професионалисти а просто трениращи хора, всеки със своята цел. Макар и да пишат под името си “бодибилдър” това далеч не е така :D… Успех!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.05.14 12:20.

26.05.14
23:54

казано от Михаил Кръстев на 26.05.14, 11:05:

Зехтинът е студено-пресован Extra Virgin от Турция, макар че свършва .. :D

Този го ползвай за салати, а ако ще готвиш, по-добре си купувай рафиниран зехтин. Той не е канцерогенен при термична обработка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1