01.06.14
08:35
Здравейте. Имам следните добавки:
Animal Pak, Animal M-stak, креатин, глутамин, таурин, суроватъчен протеин, казеин, BCAA, аргинин AAKG, карнитин+зелен чай, липотропен фат бърнър, рибено масло, arginine+ornithine+lysine, екдистерон, universal daily formula витамини. До сега съм карал само на креатин, глутамин и протеин. Около година опит. Целя покачване на ММ и изгарянето на излишните мазнини. 3-4 пъти фитнес на седмица и 1-2 до 3 пъти кардио. 1, някой път 2 дни почивка на седмица. Имам няколко въпроса, ако ми помогнете ще се радвам.
1- идеята ми е да почвам animala и всичко друго, като си мисля, че едновременно ще качвам ММ и ще ускоря изгарянето на мазнини и ще чистя слабо. Но дали това ще стане без кой знае ква диета, или да оставя добавките за чистене за след периода Animal?
2- 30 мин кардио сутрин на гладно при положение, че предния ден съм тренирал късния следобед? 30 мин кардио сутрин+ фитнес следобед?
3- като пия animal paka да спра ли витамините?
Приемам всякакви съвети:)
поздрави
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.06.14 09:04.
01.06.14
11:36
Майко мила... каква безумна инвестиция!
Някой май има повече пари, от колкото заслужава...
...и по-малко знания, от колкото си мисли, че има. ;)
Animal Pak - беше хубаво да разгледаш за него, говорили сме - стара формула, твърде скъпа за това, което предлага. В момента на пазара има несравнимо по-добри варианти за мултивитамини, да не говорим за ефективността на това да си купиш и приемаш по-важните витамини и минерали поотделно. Daily Formula пък е напълно излишна.
Animal M-Stak - за него вече не ми се говори, дискутиран е многократно. За мен - абсурдна инвестиция.
Креатин - ОК, особено ако е хубав монохидрат.
Глутамин - твърде съмнителна ефективност. Е, ще бъде в компанията на таурин и креатин, но все пак...
Таурин - мнението ми е същото като за глутамина
Суроватъчен протеин и казеин - при едно прилично хранене са напълно излишни. Един матричен протеин ще свърши добра работа, ако изобщо се налага да бъдат приемани белтъчини от суплемент.
ВСАА - добър избор за всеки режим. Работещите дози имат добра ефективност.
AAKG - скъпичък азотен прекурсор, а има и по-добре работещи от него.
Аргинин-орнитин-лизин - мнението ми е същото като за AAKG. За компания на AAKG бих избрал друг азотен прекурсор.
Карнитин - спокойно можеш да минеш и без него.
Липотропен фет-бърнър - съмнителна инвестиция, но ако бягаш от стимулантите - става.
Рибено масло - напълно ОК, неделима част от всеки здравословен режим.
Екдистерон - поредната крайно съмнителна инвестиция. говорили сме достатъчно за него, търсачката работи напълно безотказно, нямам какво да добавя към нейните отговори.
Глобално - гарантирано можеш да постигнеш желаните резултати с не повече от половината от тези пари, ако знаеш как да се храниш, как да тренираш и как да почиваш. На фона на ‘без кой знае ква диета’ резултатите ще бъдат твърде далеч от стойността на парите, похарчени за добавки.
Конкретно на въпросите ти:
1 - трудно и вероятно няма да ти се получи, предвид на твоя опит
2 - няма никакъв проблем в това
3 - да
01.06.14
12:51
казано от peykoqwerty на 01.06.14, 08:35:
Здравейте. Имам следните добавки:
Animal Pak, Animal M-stak, креатин, глутамин, таурин, суроватъчен протеин, казеин, BCAA, аргинин AAKG, карнитин+зелен чай, липотропен фат бърнър, рибено масло, arginine+ornithine+lysine, екдистерон, universal daily formula витамин..
Aма и ти не си поплюваш момче :D..Целия магазин си напазарувал.
Кольо над мен в общи линии е бил достатъчно изчерпателен,и почти няма какво да се добави след него.
Аз искам само две неща ако може :
Защо повечето от вас са обзети от фикс идеята -натрупване мускулна маса и изгаряне на мазнини ! Тия две неща са като огъня и водата ! Те са несъвместими едновременно.
Няма как да станеш голям и респективно силен ,и в същото време изчистен.Това може да стане последователно, на етапи,и с помоща на други средства.
Ти си противоречиш тотално- едновременно от една страна вземаш протеин/креатин/БЦАА и стакове за маса и сила,а от друга бърнъри,л-карнитин за топене на мазнини и така....
Нямате ли мазнини и вода сте уязвими от към травми.Травми,които ще получите,когато тръгнете да борите големите тежести,които единственно могат да ви дадат истинска качествена маса.
Разберете правилно какво целите - слаби и хармонични тела или масивни и силни !
Или си гледал състезания по културизъм ?
Това е някакъв антиспорт,в който участниците се опитват да внушат на публиката че са олицетворение на красотата и силата най вече,а всъщност зад боята имитираща слънчев загар се крият едни изтерзани,обезводнени и смазани от умора треперещи тела,на предела на силите и крачка от припадъка, с увредена психика от непрестанните диети,и хора ,на които ако им сложиш 150 килограмова щанга на гърба и кран не ще ги изправи....
Другото което искам да кажа,че четейки тоя форум откривам един съществен пропуск от повечето участници.
В периода на подготовката всеки купува познатите протеини,гейнъри,креатини и така нататък,а не включва една съществена добавка ,която е не по маоважна от самия креатин например,и чийто принос в крайния резултат е от огромно значение.
Това са противовъзпалителните добавки.Липсата им може да обесмисли действието и на най скъпия протеин в повечето случай.Нараствайки силата,тежестите растат,натиска върху мускули,стави,хрущяли и сухожилия става по голям.Една проста фиброза например на някоя малка мускулна група,може да ви отдалечи завинаги от желания резултат.И това е наистина нелепо.
Този вид добавки трябва да е неизменна част от първия до последния ден на вашата подготовка.
Няма елитен силов спортист на световно ниво,който да не ги приема постоянно в подготвителния си и състезателен период.
А тук се сещаме за тях единственно след като каруцата се е обърнала.А те би трябвало да са превантивни по своето предназначение и същност.
Ти да не си обрал някой магазин за хранителни добавки :D .
От всички тия изброени продукти, бих си взел само креатина, аминокиселините и можеби протеина, който ще го пия само в случаи когато не мога да си препокрия нужното количество белтъчини от храната. Мисля че и азотен бустер спомена (забравих вече какво съм прочел, че добавките наистина бяха много) и него бих включил.
Наистина си объркан в целите си- хем отслабване, хем мускулна маса.
Преди закупуването на хранителни добавки се гледа дали може да се оптимизира хранителният план.
Много пари на вятъра си дал, гледай да продадеш повечето работи на твои приятели.
Такаааа, явно намерихме ,кой е обрал магазина. Нали знаеш ,че ще те хванат по IP адреса.
02.06.14
00:31
:D
05.06.14
13:24
И никой не каза какво бихте ми ми препоръчали, за да може другия път поне да е правилен избора. А относно хранителния режим ям всичко общо взето, не ям особено много въглехидрати от сладки вафли, а от плодове, зеленчуци + половинка пилешко месо на ден...
едит:
кое хапче трябва да махна от анимал м-стака, за да пия и креатин с него и има ли смисъл?
Мнението беше редактирано от peykoqwerty на 06.06.14 00:15.