05.06.14
07:44
Имам познат, който отиде на диетолог в съответната фирма изтеглиха го, измериха го и му предписаха 2 продукта на фирмата на обща стойност малко над 100лв, който стигат за 1 месец. След прочетеното из форума разбрах, че можело и доста повече да го набутат, но понеже темите, на който попаднах, са на 3-4 години, реших да отворя нова дискусия. Моето мнение е че да дава 65-70лв за 500гр протеин на тази фирма и още 40-50лв за фибри, за протеиновия шейк с кисело мляко, който замества първото му хранене през деня (въпреки, че допълнително си купува микс от сурови ядки от верига супермаркети, които отново не са евтини, но те поне са храна, а не заместител) е че тези неща може да си ги набави за същите, или по-малко, пари. Било то протеин на друга фирма, или белтъци+прясно мляко+мед. Или фибрите от ядките, вместо тези на прах за 40лв..
Целта ми е да му обясня, че има и друг начин. Въпроса ми е към тези, които са пробвали техни продукти и към тези, които разбират от здравословно хранене. Аз не казвам, че не помагат. С режима на хранене, който са му изготвили, то е ясно, че ще има ефект, но не мисля, че той се дължи до такава степен на техните продукти.
Режима доста прилича на НВД-то, което и аз ползвам при чистене и също дава добър ефект. Без олио, пържено, печено, тесто, бързи въглехидрати. Неговия режим е нещо от сорта: сутрин шейк; ядки между закуска и обяд; обяд и ранна вечеря; за обед - месо и салата; за вечеря не знам какво хапва (предполагам някакъви белтъчини и бавни въглехидрати, сигурно подобно на обеда); последно ядене - извара. Не съм сигурен за режима, това е по мои наблюдения, върху това какво носи той на работа! Но мисля, че може да мине и без тези 100-120лв на месец в тази фирма..
Добавям една стара статия относно Хербалайф.
http://www.btv.bg/article/692168626-Prodajbata_na_chudodeyni_medikamenti__piramida_sekta_ili_biznes_vazmojnost.html
Темата беше редактирана от Иван Свирчев на 05.06.14 07:47.
05.06.14
08:00
Клиенти има за всичко!
Който не разбира - там се спира.
Който не разбира - лек път избира.
Който лев има - пак там отива.
И т.н.
Хората са намерили начин да помагат/печелят, в това няма нищо лошо. Предлагат комплексна услуга. Щом ме мързи, хващам такси, с автобуса някой друг път)).
Какво имаме да обсъждаме?!
05.06.14
09:50
Всъщност... какво е запитването?
05.06.14
11:51
...С режима на хранене, който са му изготвили, то е ясно, че ще има ефект, но не мисля, че той се дължи до такава степен на техните продукти.
.....
Така е. Имам наблюдения върху няколко човека, подлагали се на такъв режим. След края му всички си върнаха предишните килограми.
За мен поне основният проблем със всички MLM продукти (като тези на Advocare, Herbalife, Visalus, Isagenix) е, че продават нискокачествени продукти на цени, които са 2X на далеч по-стойностни от тях. Ако погледнете профила на протеините на Herbalife, ясно е че основната им съставка е соя - за сметка на това вървят на цени като за суроватъчен изолат.
...С режима на хранене, който са му изготвили, то е ясно, че ще има ефект, но не мисля, че той се дължи до такава степен на техните продукти.
.....
Така е. Имам наблюдения върху няколко човека, подлагали се на такъв режим. След края му всички си върнаха предишните килограми.
За мен поне основният проблем със всички MLM продукти (като тези на Advocare, Herbalife, Visalus, Isagenix) е, че продават нискокачествени продукти на цени, които са 2X на далеч по-стойностни от тях. Ако погледнете профила на протеините на Herbalife, ясно е че основната им съставка е соя - за сметка на това вървят на цени като за суроватъчен изолат.
Вълшебната думичка е “Herb” като я чуят определена част от хората и си мислят,че е нещо божествено.
Виждаш ли ние,не сме от оният дето се тъпчат с химия,ние пием Herbs.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 06.06.14 16:57.
05.06.14
15:36
Всъщност... какво е запитването?
“Запитване” май не е много точно =) Обясних му на моя човек всичко това, което съм написал горе в темата, но исках да му покажа мнения и на хора, който са се занимавали с това. Пък туко виж и аз може да греша, кой знае.