HIIT след силова и прием на протеин

07.06.14
15:22

Здравйте разгледах доста теми относно високо интензивното кардио след силова тренировка но никъде не намерих това което мен ме интересува а именно приема на протеин като добавка, след силовата преди кардиото или след кардиото???? Някъде ми казаха че, се обезмисля действието на протеина и силовата ако го приемам след кардио защото протеина се усвоява от мускула който е най напомпан с кръв а именно краката в случая?!?

Темата беше редактирана от Georgi Krustev на 07.06.14 15:23.

казано от Georgi Krustev на 07.06.14, 15:22:

Някъде ми казаха че, се обезмисля действието на протеина и силовата ако го приемам след кардио защото протеина се усвоява от мускула който е най напомпан с кръв а именно краката в случая?!?

1.Пълна тъпотия. Ако беше така, то докато ядеш пилешка жилава пържола и ти се напомпва яко челюстта, протеинът ще се усвои само от мускулите на обърканата ти кратуна.
2.Ако правиш ХИЙТ - добави и тежестти, като например суинг с пудовка или дъмбел, както и упражнения натоварващи други мускулни групи плиометрични лицеви опори, бързи набирания, скок + докосване на коленете.. все пак кардио не е нужно да е свързано единствено с “напомпване на краката”.. редувай тези неща с монотонно скачане или джогинг на място във време, което ще ти се стори удобно - примерно 30 секунди правиш дадено упражнение, като накрая на тези 30 секунди трябва да си благодарен, че си жив и да се насладиш на 30-60 секунди активна почивка, които ще минат доста по-бързо от първите 30. Редувай така няколко пъти, докато не се чувстваш твърде изтощен - тогава спри и си запиши колко такива “цикли” си направил. Това за мен е истински ХИЙТ. Ако имаш сили да го правиш след силова - давай.
3.За протеина не се притеснявай.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 07.06.14 19:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1