08.06.14
00:47
Здравейте съфорумници ,
Тренирам от 5 месеца харесвам си тялото но съм лаком и искам да кача 4-5 килограма поне до края на месеца .. искам да се постарая и за това искам да разбера освен във белтъка къде другаде в кои храни се съдържа най-много протеин.
По принцип уж знам но с риск да се изложа ще изчакам някой по компетентен на тема фитнес да каже.
За тия 5месеца със килограмите не съм мръднал (80) по-скоро само съм изкарал релеф и съм по издръжлив и имам повече сила (да до преди да почна работа :D ). Наложи се да си взема креатин ,че иначе ще има обратен ефект не мога да се възстановявам като хората но това е друга бира. Сега да поговорим за храната.
Страя се да закусвам стабилно (говорим за около 6ч сутринта) ... половин пакет макарони , 2 банана или повече, кисело мляко, овесени ядки.
Някой път пия енергийна напитка впрочем.Това до обяд ... по принцип не съм син на рокфелер но се старая да ям говеждо месо или каквото друго дойде, варени картофи,ориз, мусака или все нещо такова със зеленчуци , броколи ,краставици домати.Ако не съм забравил ту-ко виж съм си взел някой малко шоколадче или нещо друго.
След работа говорим за 5ч си доизявам макароните, ям варени яйца 4 или 5 , в 19.00 пак сядам да ям тъй като мога да умра от недохранване и преди лягане нещо хапвам леко пак говорим за свински гърди примерно със сирене , зеленчуци.
Със две думи : ям каквото има ,избягвам хляба но се случва на седмица да изям 4-5 филийки , избягвам пърженото но не напълно ,мазното също общо взето намалих всичко с което мога да трупам още мазнини,избягвам и сладкото газираното го отказах напълно.
Гледам да се храня правилно защото това е най-важното. ( това прозвуча като клише , по-скоро правилно до колкото разбирам :D )
Отворих темата да ми кажете вашето мнение и в кои храни мога да намеря най-много протеин.
Всеки тренира и се храни според възможностите си все пак ... успех на всички.
Темата беше редактирана от Свилен Киров на 08.06.14 00:52.
Горе като цъкнеш на лентата върху Хранене има таблица със съдържанието на храните.
А ако качиш 5 кила до края на месеца - около 4.5 от тях ще са мазнини, в най-добрия случай.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.06.14 01:02.
08.06.14
01:03
А да сега видях .. благодаря за отговора.
А какво мислиш след описанието на начина на хранене който описах.
Впрочем тия 5кг ги казах образно ... не съм факир и да прав си ,че ще са мазнини огромна част от тях. :)
08.06.14
13:47
Ако се храниш добре, то и трябва да тренираш здраво за да качиш мускулна маса, не става само с плюскане. :D
Успех!
08.06.14
15:54
Да това го знам правя със възможно най-много килограми
09.06.14
09:55
А колко желтъка може да се ядат на ден, че да не взема да се обрина да се натровя?
казано от retaer retaer на 09.06.14, 09:55:
А колко желтъка може да се ядат на ден, че да не взема да се обрина да се натровя?
по време на великденските празници по бТВ казаха “не повече от ТРИ” (giggle)
индивидуално е това с алергията. на мене никога не ми се е случвало. някои хора от форума ядат и по 30! пробвай на свой гръб (или корем в случая)
09.06.14
10:09
Колкото желаеш.
09.06.14
11:16
ако не си алергичен яж колкото можеш, няма да имаш проблеми, аз и по над 10 съм ял на ден и съвсем не говоря за инцидентни ситуации ;)
09.06.14
15:18
Ще пробвам тия дни да видим , по принцип преди ядох по 5-6 яйца на ден цели и съм нямал проблеми , но един приятел така се обрина целия и ма фана страх нещо хах. :)
Мерси за отговорите колеги!
18.10.15
20:30
Здравейте
на 15 години съм, тежа 50 кг, висок съм 170
тренирам всеки ден в домашни условия без събота и неделя
тренировката ми е:
120 коремни преси
по 60 вдигания на ръка с дъмбел 5 кг
40 лицеви опори
бих искал ако може някой да ми каже какво да ям всеки ден за да натрупам мускулна и мастна маса
благодаря предварително!!!