Започване на трениране

10.06.14
12:59

Здравейте, аз съм напълно нов във форума и съм на 13 години.
Искам да ми помогнете да започна да тренирам. Нямам предвид във фитнес, а във дома. Разполагам със дъмбели, които са 4кг, но не искам да се натоварвам за начало.

Та, имам няколко питанки:
По принцип е пълна глупост да се опитвам на 13г. да си определя телесния тип, но аз го направих - Мезоморфен ектоморф. Чудно е, че доста си приличам с характеристиките му...
Та на 13г. дали мускулите ми изобщо ще реагират на упражненията и има ли смисъл да се надявам на малко мускулна маса?
А, да и дали наистина някои упражнения могат да ми “набият” костите и това да се отрази в-у растежа ми?

10.06.14
16:07

Отивай на лостове и почвай да тренираш със собствено тегло. :)

10.06.14
20:55

Спорта влияе благоприятно на организма като цяло, така че костите ти няма да се “набият навътре” и няма да останеш нисък за цял живот. Според теб кой ще израстне по- добре... дете което е скачало, бягало и тн. или дете което е седяло цял ден пред компа и е мухало банички.
Играй си навън /ако изобщо вашето поколение ги прави още тия неща/ можеш да използваш и тия гирички без да се притесняваш. Можеш да се пробваш и на лостовете, или вашите да те запишат на някой спорт. Варианти много, всичко това само ще ти помогне в израстването и създаването на добри навици и дисциплина.

казано от avitohol avitohol на 10.06.14, 20:55:

Спорта влияе благоприятно на организма като цяло, така че костите ти няма да се “набият навътре” и няма да останеш нисък за цял живот. Според теб кой ще израстне по- добре... дете което е скачало, бягало и тн. или дете което е седяло цял ден пред компа и е мухало банички.
Играй си навън /ако изобщо вашето поколение ги прави още тия неща/ можеш да използваш и тия гирички без да се притесняваш. Можеш да се пробваш и на лостовете, или вашите да те запишат на някой спорт. Варианти много, всичко това само ще ти помогне в израстването и създаването на добри навици и дисциплина.

Ще отговоря на въпроса ти! Детето с по-добър ген за растеж.. :D аз примерно съм израстнал пред компа, муайки банички и съм малко под 1.90.. ела ми говори :D НЕ казвам, че е добре, а просто ти отговарям.
До автора. Те са те посъветвали вече за лостовете - това е истината. Ходи и си разцъквай всякакви набирания, кофички на успоредка/ на пейка, всякакви лицеви. Когато заякнеш почваш фитнеса и ще си супер. С 4 кг. дъмбели не можеш да се натовариш каквото и упражнение да направиш. Всъщност предполагам, че чантата ти за даскало е по-тежка от тези 2 дъмбела взети заедно.. все пак си 6-7 клас. :) Поздрави и успех за напред.

12.06.14
09:35

13 годишен , ходи на лостове бе, не ти трябва фитнес , не ми говорете въобще не е полезно да се товари детския организъм с силови тренировки, ходи на лостове да се разтегне яко тялото да се балансира, след 3-4 г на 16-17 почвай фитнес и добавки и ще си номер 1…

12.06.14
10:29

То понеже лостовете не са силови тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1