Относно тренировка на коремни мускули

Здравейте,

на 17 години съм, 180см висок, 70 килограма. Играя футбол 2 пъти в седмицата, приблизително по час, може би два. Бих желал да стегна това “нещо” тук в интервал от два месеца. Питането ми е следното: дали такава промяна е възможна, и ако да - как? Отворен съм на всякакви идеи, без хранителни добавки и фитнес (в момента не мога да си го позволя). Разполагам с успоредка, лост и дъмбел (не мисля че това има нещо общо с тренировката на корем, но все пак да спомена). Попринцип потърсих във форума, но не можах да намеря нищо конкретно, а и все пак - не искам 100 плочки, а стегнат корем и може би 4, че трябва да се стягам за лятото :D Иначе в момента кожата като се свия е към 1-2 см. Предварително благодаря искрено на всеки, отделил време за да отговори.

Темата беше редактирана от Димитър Иванов на 10.06.14 23:46.

11.06.14
00:50

Коремът е мускул + мазнина отгоре.
Мазнината не можеш да я стегнеш. Мускулът пък вече е стегнат.
Затова и няма логика в израза ‘да стегна корема’ (макар и много хора да го ползват)

Начинът е един - да свалиш някъде към 5кг мазнини, което ще поразкрие винаги съществуващите мускули отдолу.

Друг е въпросът, че 180см/70кг означава, че нямаш много мускули - съмнявам се че на 65кг ще си по-впечатляващ ;)

11.06.14
08:34

Яж малко, прави повече тежки базови упражнения пий много водица,, и до месец си ги наредил.

11.06.14
08:51

казано от Димитър Иванов на 10.06.14, 23:45:

Разполагам с успоредка, лост и дъмбел (не мисля че това има нещо общо с тренировката на корем, но все пак да спомена)

има. тренирай цялото тяло за да стопиш мазнините. дъмбела само един ли е? за корема и обикновените коремни преси ще свършат работа, ама резултата ще си проличи чак след като махнеш мазнините. храненето е от огромно значение.

виж и тоя дневник

Мнението беше редактирано от Pavel D на 11.06.14 08:52.

казано от Pavel D на 11.06.14, 08:51:

казано от Димитър Иванов на 10.06.14, 23:45:

Разполагам с успоредка, лост и дъмбел (не мисля че това има нещо общо с тренировката на корем, но все пак да спомена)

има. тренирай цялото тяло за да стопиш мазнините. дъмбела само един ли е? за корема и обикновените коремни преси ще свършат работа, ама резултата ще си проличи чак след като махнеш мазнините. храненето е от огромно значение.

виж и тоя дневник

Благодаря много за линка, направих си труда да го прочета, доста е полезен. Иначе според мен (макар и начинаещ) хранителния режим е от най-голямо значение, затова смятам че може би това е ключа, тъй като до сега не съм се ограничавал много на масата. Затова ще гледам да наблегна на спазването на хранителен режим, а и да тренирам успоредно с него. 

Дъмбела е един иначе, да. Попринцип аз се набирам, нещо от сорта на 5 серии x 5 (с широк надхват). Лицеви опори също правя, към 2х40 (доста рядко обаче). А дали е добра идея за корема успоредно с това и коремните преси да правя някакво кардио, примерно тичане?

11.06.14
11:44

казано от Димитър Иванов на 11.06.14, 09:25:

А дали е добра идея за корема успоредно с това и коремните преси да правя някакво кардио, примерно тичане?

да, сърчни за HIIT. не знам подробности обаче, аз не правя кардио

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1