11.06.14
23:48
Здравейте , на 21г съм /мъж/175см/70кг
Занимавам се с фитнес сериозно от 10 месеца.
Започнах да обръщам внимание и на храната , като от години не ям пици , сандвичи , баници , сладкиши , не пия газирано и т.н
Е...има ги от време на време , но е рядко
Понеже работя тежка физическа работа и ям повечко (повечко , повечко не е чак пък кой знае колко ....)
Яденетата ми са към 6-7 на ден.
От известно време обаче се появи един странен проблем , странен е за мен защото до сега не съм имал никакви такива проблеми.
От няколко месеца забелязах ,че изпражненията ми не са нормални , всеки път е като разтройство.
Много започна да ми се подува корема когато ям , по принцип и без да съм ял стои като издут и е много неприятно.
В последно време от най-малкото ми се подува и не ми се яде. Днес например едвам изядох половинка купичка леща.
Това нормални неща ли са или е нещо сериозно?
Доста е неприятно цялото това нещо , да не говорим ,че съм 70кг (от слабите) , макар ,че имам доста здрава и масивна преса , та с тоя издут корем на слабото ми тяло е много зле.?
Мерси на всеки отзовал се :)
12.06.14
16:09
Моя съвет е да стоиш 24 часа без храна, само на вода и чай (поне 4 литра за деня) - по този начин се възстановява чревната флора. Продават се и едни прахчета в аптеката, които се пият по 3 на ден, но не са задължителни. След това започни захранване със сухари, оризовки и съвсем малко сирене. Можеш да си вземеш и някакви ензими за по-натам. Препоръчвам тези на Бълк. Започни го веднага и кажи утре как се чувстваш. Успех.
13.06.14
01:00
казано от Nikolay Arabazhiev на 12.06.14, 16:09:
Моя съвет е да стоиш 24 часа без храна, само на вода и чай (поне 4 литра за деня) - по този начин се възстановява чревната флора. Продават се и едни прахчета в аптеката, които се пият по 3 на ден, но не са задължителни. След това започни захранване със сухари, оризовки и съвсем малко сирене. Можеш да си вземеш и някакви ензими за по-натам. Препоръчвам тези на Бълк. Започни го веднага и кажи утре как се чувстваш. Успех.
Освен това ти препоръчвам за напред да си ограничиш храненията до 3-4 на ден, като разбира се приемаш същото количество каквото и сега, лично аз така се чувствам по-добре, а и ти спестява време.
Сигурно имаш колит. Получава се разстройство или запек или редуване на двете. Може да има още подуване на корема, газове, пукане в червата. Можеш да опиташ да пиеш чай от лайка. Или се прегледай на гастроентеролог да пише някакво лекарство. Избягвай дразнещите храни, подправки или добавки. Ако имаш колит, може това да е причина да не напълняваш лесно, до 75 кг и нагоре. Тъй че си оправи храносмилането и после храната ще си намира мястото. И ще има външен ефект за по-добра фигура. :)