Прием на карзил

14.06.14
14:40

Здравейте,приятели.Чета форума от доста време,но досега не се бях престрашил да пиша.Моля ви за мнение/съвет/инфо по един въпрос.Прекарах вирусна инфекция,в следствие на която нивата на Асат и Алат в кръвта ми се повишиха :
АСАТ(ГОТ) 55   при нормално < 44
АЛАТ(ГПТ) 83   при нормално < 44
ГГТ            53   U/l при нормално до 50

Лекаря ми каза да си взема Карзил, да го пия и след време ще направим нови изследвания.Изписа ми 3 х 90 мг или 2 х 110 мг всеки ден.Във връзка с това имам няколко въпроса,на които,надявам ще може са ми отговорите :

1.Горе-долу колко време ще отнеме нормализирането на стойностите на Асат,Алат и ГГТ?
2.Съвсем ли да изключа алкохола?Доктора каза,че може по една бира на ден, но никакъв твърд алкохол.
3.Да намаля физическите натоварвания или изцяло да ги спра докато не се нормализират стойностите?

Ако Ви е нужна още информация съм на линия.Благодаря предварително за вниманието!

Поздрави,
Найден

14.06.14
16:28

Здравей , аз също имам проблеми със черният дроб и съм пил карсил и имам някои наблюдения .

1 . Не очаквай бърз резултат ! За съжаление тези стойности се нормализират много бавно , около 3 месеца е може би най-оптимистичният срок .
2. Да ! Ако искаш максимално бързо възстановяване - нито капка ! А относно бирата - въобще не съм съгласен с докторите. Имай предвид ,че в нашите бири масово слагат чист спирт за стабилизация , и това е може би  най-лошата комбинация . При мен поне имам много по-малко проблеми ако пия само твърд алкохол , от колкото ако изпия 2 бири . Но това може и да е индивидуално . За това най- добре само  минерална вода .
3. Не не е необходимо да спираш със спорта . Разбира се става въпрос за нормално трениране без някакви екстремално натоварвания до лимита на възможностите си . И задължително спри всякакви добавки или препарати - не се знае кое как действа на черният ти дроб . Аз започнах  със фитнеса именно заради проблемите с черния дроб . Докторите ми препоръчаха да сваля 10 кг. .
Успех ! И бързо оправяне .

Мнението беше редактирано от The Saint на 14.06.14 16:30.

Я кажи честно по колко твърд алкохол пиеш?Факта,че те притеснява липсата на твърд алкохол в хранителния режим ме кара да се замисля.По-високи стойности на АЛАТ по принцип са признак или на остра вирусна инфекция,или на прекаляване с алкохола,болкоуспокоителни и фруктоза .Въобще всичко,което товари черния ти дроб трябва да се сведе до минимум.Как си с килограмите?Наличие на диабет?
Ако ограничаваш гореизброените в периода в,който приемаш Каразил и резултатите на следващия тест са нормални,и сам може да си отговориш на въпросите :)
Лечението е дълго,поне 2 месеца(дали не беше повече...),но настоявай за по скорошни тестове.
P.S. Систематизирано: Поне до следващия тест не пий алкохол  и  яж минимално количество мед,плодове и всичко съдържащо глюкозо-фруктозен сироп.
Успех!

Здравейте.Мерси за отговорите!
Относно алкохола - през седмицата пия по 1 бира вечер,на вечеря.Уикенда,като излизаме с приятелите,между 200-400 гр твърд алкохол,така че няма драма с липсата на пиене. :D
Завишените стойности са в следствие инфекциозна мононуклеоза, ако ти трябва точната диагноза.Изкарана на крак,без острата симпоматика...
Диабет нямам,на 26 съм,около 17% мазнини на 86 кг, при ръст 175 см.Основно ми е питането за спорта, защото си потренирвам 4-5 дни в седмицата, а не знам това натоварване как се отразява на черния дроб.Трябвало да се внимава с движението, т.к. черния дроб и далака се увеличавали и имало опасност от руптура.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Найден Петков на 14.06.14 18:58.

14.06.14
20:13

Според мен няма по-добро от N-acetyl-cysteina за детоксификация и сваляне на ензимите в норма. Взимаш си 100 грама на бълк...опаткваш ги за 30 дни и пускаш второ изследване. Стига се занимава с глупости...карсил...кое точно от състава му ще ти помогне? Няколко милиграма магарешки бодил или аспартам...хаха друг път. Помисли си защо са скочили.

15.06.14
00:32

Спирай всякакъв алкохол, дори бирата. Всичко минава през черния дроб и от него се обезврежда, следователно го натоварва. Когато е болен черния дроб е с ограничен, намален капацитет. Не е 100 %, а примерно половината или една трета. Като го натовариш  с токсично вещество става нещо като наводнението в природата. :) Алкохолът е висококалорично и същевременно токсично вещество. При оздравителен процес черният дроб е свръхчувствителен към него и ако си го позволиш, може да се получи мастна дистрофия на дроба, тъй наречената стеатоза, натрупване на неутрални мазнини, които после е много трудно да се изчистят. Спазвай хранителен режим,бях писал в една тема за тези неща, варени храни без пържено, тиква, печени във фурна ябълки, череши и пресни некисели плодове,  затоплена минерална вода. Не яж мазни храни. Предпочитано месо: пуешко и сухо пилешко без мазнина. Диетата е половината ти лечение! Избягвай АСПИРИНА и особено съдържащите ПАРАЦЕТАМОЛ лекарства. Изобщо се пази и избягвай всякакви антибиотици и химиотерапевтици, сулфонамиди. Избягвай работа с бои,лакове, бензини и нефтопродукти, разтворители и спирт, селскостопански препарати и отрови. Изобщо работата с токсични вещества.

Преди се е смятало, че човек не трябва да се движи много и спортува, сегашната теория е  че може леки спортове без пренатоварване и изтощаващи усилия.

Благодарско за отговорите!

Разбрах следното за максимално бързо нормализиране на показателите :
1.Спирам всякакъв алкохол
2.Ще видя някакъв препарат с Н-Ацетил Цистеин
3.Спирам пържено,мазно
4.Без никакви други лекарства
5.Спортът се спира за поне 1 месец и пак се пускат изследвания /относно това лекаря беше много убеден, т.к. физическото натоварването допълнително натоварвало черния дроб/
6.Ако пропускам нещо,моля допълнете :)

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1