Как да отслабна с 6-7-8кг за 1 месец?

Здравейте! Казвам се Цветелина. Висока съм 155см и тежа 51кг. Тъй като лятото идва, искам да отслабна с 6-7-8кг, но не знам как!?

Сега съм на една десет дневна диета, която гарантира свалянето на 6-8кг.
Ето я и нея:
1 ден-2 кофички кисело мляко (до 2% масленост)
2 ден-колкото си искам зеленчуци(но без никакви подправки-мия ги и ги консумирам)
3 ден-5 варени картофа
4 ден-5 варени яйца
5 ден-500г варено пилешко месо (без сол)
Останалите 5дни са същите като първите 5дни.
Аз ям по половината на даденото.
Преди да започна се консултирах с едно момиче ,което е изпробвали диетата и е свалило 20кг за 20 дни.Затова реших и аз да я започна.Но доста хора ми каза ,че ще си довлека много здравословни проблеми!Казват ми ,че някои лишения и упражнения са най-ефективни начин.Аз също знам това нещо.Преди спазвах някои ограничения и правех упражнения и за 2 месеца свалих 6кг.
Но сега искам да сваля поне 5кг в рамките на 24 дни!
МОЛЯ ВИ ,ПОМОГНЕТЕ МИ!ГОТОВА СЪМ НА ВСИЧКО!!!

19.06.14
13:27

казано от Цветелина Шишева на 19.06.14, 13:25:

E имаш гарантирани 6-8 кг след 10 дни.
Какъв е проблемът?

19.06.14
13:30

20kg за 20 дни? крак ли си е ампутирала? :D

остави я тая “диета” и яж както трябва. виж в другите дневници... зеленчуци яж всеки ден, не само втория. повече яйца, извара, месо. 0 джънк и 0 захаросани напитки и ще ги свалиш. и тренирай, тичай...

Ах... (giggle)
Тия изненадващи оферти за море ще ви съсипят, бре! :D
Но си много права - снимките за Facebook са твърде важно нещо!

Направи си безумието, което си решила.
Отиди на морето и бъди звезда (евентуално).
Малко след това ще си получила обратно всичко загубено + лихви по него.
Та... тогава ела да си обясним как стават нещата... ако желаеш.

Какъв ви е проблемът? Аз искам помощ и съвети ,а ти Кольо ме нападаш?!И не ,не искам да отслабна  заради снимките във Facebook.Искам да изглеждам добре и да се чувствам комфортно ,а не да ме срам да се съблека по бански!!!След като не знаеш на мен какво ми и не ме познаваш си запази критиките за себе си!

19.06.14
13:58

Е тя и сега иска очевидно, нали затова пуска тема:)
Цвети, аз също те съветвам да се храниш балансирано. Обещавам ти, че няма магическа диета, единственият вариант е здравословно хранене и постоянство. Изграждай си навици, не го прави временно. Неяденето е страшно грешно и нездравословно, както са ти казали всички. А това, че твоята приятелка е свалила 20кг, не значи, че не си е довлякла някой проблем, за който още не подозира.
Храната не е враг, тя е необходима на тялото, за да бъдеш здрава, да имаш цикъл, хубава кожа и коса и тъй нататък. Това, което правиш е неестествено. Стресира ти тялото и после като мине тази “диета” ще тежиш далеч повече от тези 51кг.
Промени начина си на живот. Това сигурно ти звучи много гадно и сякаш завинаги трябва да спреш да ядеш бисквити и шоколад, но не, не е така. Просто трябва да има баланс. Разрови се и чети, сайта е пълен с полезни и интересни статии. Виж и съседните дневници - никой не гладува, а пък всички изглеждат чудесно.
И включи някаква физическа активност, много ще ти помогне. Няма да изглеждаш отпусната, а кожата ти ще се изпъне и стегне. Чети, има много какво да научиш тук, стига да искаш :)

Аз проблем нямам.
...но съм почти сигурен, че ти имаш такъв. :)

Не нападам, а се закачам с най-голямата възможна усмивка. :)
(това пък ти не можеш да прецениш, защото не знаеш нищичко за мен)

Това, че се притесняваш от тялото си и те е срам да се съблечеш на плажа, е следствие от (1) храненето ти, (2) начинът ти на живот и (3) възприятието ти за самата теб. Ти имаш проблем със себе си, не ние с теб. :) Когато нещата са поставени така, както си го направила ти, реакцията на форума е съвсем нормална. За този глад, който си описала, няма как да получиш друго, освен критика. Няма здравословен и ефективен начин да свалиш 8 kg за 24 дни и да ги задържиш. Твърде късно си се сетила за фигурата, с която ще се появиш на плажа тази година. Както и да е, въпросът е друг - това ли е правилният начин на мислене?

Твърде несериозно е това, че си се амбицирала за морето - нима в останалото време няма значение как изглеждаш и дали си здрава? Нима на морето е мястото, където трябва да се доказваш? Ти не се отнасяш сериозно със себе си, защо искаш аз да се отнасям сериозно с теб?

По тази причина ти предложих нещо далеч по-разумно и практично - не се занимавай с това безумно гладуване, което си намислила, иди на море и си почини. Няма нужда от този тормоз. В това време подреди мислите в главата си, помисли какво точно искаш да направиш и дали имаш готовност да промениш някои свои навици завинаги. Това със сигурност ще е свързано и с разбиването на големи митове в главата ти - прецени дали и за това си готова. Като се върнеш от море ще седнеш, ще попрочетеш сайта и форума, ще поговорим и леко-леко нещата ще започнат да се случват както искаш.

За море 2015 можеш да направиш чудеса.
Ако искаш, разбира се.
За това след 24 дни - няма как да стане.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.14 14:25.

Теди Илиева

19.06.14
17:34

Цвети, не се притеснявай толкова за теглото ти преди морето. Ето тук можеш да провериш как медицината приема сегашните ти килограми: http://www.medicine.bg/instrumenti/indeks-na-telesnata-masa

В този сайт стремежът към бързи резултати се приема с насмешка (освен ако не се прави от спортисти, за влизане в категория), защото качествените промени действително отнемат време.

Какво би могла да направиш за тези 20 дни преди морето, според мен:
1. Спри солта - така веднага ще намалиш “подпухналия” вид
2. Наблегни на салатите, но в никакъв случай не спирай яйцата и месото
3. Ограничи млечните продукти (до 2 приема седмично)
4. Идеален момент да посетиш близък фитнес за 3-4 пъти седмично интервално кардио, напади и лицеви опори
5. Купи си готин бански и си направи прическа :)

Не се вкарвай във филма с гладуването, още повече, ако до сега не си практикувала и нямаш опит и запознат човек, който да ти помага и да те наглежда. Това крие риск да влезеш в порочен кръг от сваляне-> качване + отгоре -> ново сваляне -> и после пак ново качване + отгоре..... и т.н.

Весело и слънчево лято! (sun)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.06.14 17:39.

От утре съм решила да започна да бягам(всяка сутрин) ,а вечер да правя упражнения в къщи ,да ходя повече пеша ,да карам колело!Видяло се е ,че като не правя нищо и само гладувам няма да има ефект!
Доста хора казаха ,че тази диета вършела много добра работа (НЕ СЕ ГЛАДУВА ОТ НЕЯ). Вие как мислите?
http://bglog.net/Zdrave/11509

Теди Илиева

19.06.14
17:53

Диетата е гола вода.
Напиши как обикновено се храниш, когато не си на диета- разпиши един примерен ден. Така може съфорумците да ти дадем насоки какво можеш да подобриш.

Поздравления за решението за двигателната активност! Дано да е за постоянно, а не инцидентно.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.06.14 17:54.

21.06.14
21:53

казано от Цветелина Шишева на 19.06.14, 17:44:

От утре съм решила да започна да бягам(всяка сутрин) ,а вечер да правя упражнения в къщи ,да ходя повече пеша ,да карам колело

Ако имаш волята да го правиш постоянно не за 20 дни преди морето няма да има нужда от такива теми :) така че по добре не си губи времето 20 дни да тренираш по 3 часа а след това 300 дена да не си мръдваш **** .Тренирай всеки ден яж качествена храна и  почивай достатъчно

22.06.14
03:08

казано от Цветелина Шишева на 19.06.14, 13:25:

Преди да започна се консултирах с едно момиче ,което е изпробвали диетата и е свалило 20кг за 20 дни.

Хайде да изясним някои неща за тези диети-чудо... Да предположим, че те интересуват свалените килограми от мазнини, а не изпиканата вода.
Приема се, че един килограм телесни мазнини, използван за енергия дава около 7000ккал. За да накараш тялото да изгори този килограм мазнини, трябва да си подсигуриш 7000ккал дефицит. Ти изразходваш по 1600-1700ккал на ден. Това за тебе е теоритично възможния максимален дефицит на ден. Или ако 4 дни не хапваш нищо, ама АБСОЛЮТНО нищо, ще си осигурила 6800ккал дефицит и ще смъкнеш (евентуално) МАКСИМУМ едно килце мазнотия. Казвам евентуално и максимум, щото на втория-третия ден тялото ти ще задейства едни други процеси, за да спре подобна глупост, та и толкова няма да получиш, но все пак за целта на обяснението да го приемем за възможно. 1кг за 4 дни прави 250гр на ден или 1,75кг на седмица или 2,5кг за 10 дни... Това ти е теоритичния таван и е практически непостижим, абсурден и самоубийствен. Ама за нуждите на примера айде да кажем, че и това е възможно. Къде са 2,5кг за 10 дни, къде са 8кг??? Сега сама прецени доколко да вярваш на такива диети и подобни обещания... Единствения правилен път е физическа активност за повишаване на дневния енергоразход и балансирано, а не ограничено хранене с разумен дефицит. И постоянство.
Относно точковата диета и “американското космическо чудо”, дето се използвало “при разработка режима на хранене за военните и астронавтите в САЩ”...  :D :D :D Гледам има си всичко - шкембе чорба, бъбреци, сърца, дробчета, мозък... Не че нещо, ама съм работил с американци, при това военни, ядат почти всичко и при почти всякакви условия, но опре ли до карантия, отказват категорично с думите: “We don’t eat organs”. Така че, колко па да е американска тая “диета”. По й приляга на доктор Емилова... Иначе като име звучи добре. Сигурно автора е чел тези съвети по маркетинг на фитнеса

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 22.06.14 03:12.

22.06.14
09:57

Не ги слушай,Цветелина!Хората вече са го измислили начина.Ето ти го тук,пиеш и отслабваш!
http://www.blitz.bg/news/article/274916

:D :D :D

ТАЗИ НАПИТКА ЩЕ ПОМОГНЕ ЛИ :D :D :D

22.06.14
15:11

казано от metalex на 22.06.14, 09:57:

Не ги слушай,Цветелина!Хората вече са го измислили начина.Ето ти го тук,пиеш и отслабваш!
http://www.blitz.bg/news/article/274916

:D :D :D

Айде, бягай бе :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1