15.06.05
20:36
Имам въпрос относно митата.Сега съм в щатите а тук екдистена е ефтиничък искам да си взема,но като се върна в България ще го ползвам.Интересува ме какви са митата и има ли такива?Доколкото знам на влизане в България трябва да декларирам какво нося в багажа си.
Ако някой знае нещо по въпроса моля да пише.
http://www.bodybuilding.com/store/ecdy.html това е сайта а цената е 25 долара.
мисля че до определено количество можеш безплатно да си внесеш като личен багаж
15.06.05
23:03
Много ми е интересно колко вървят Ролексите там.Не се смейте на въпроса са просто в България НЕ СЕ продават оригинални и искам да знам каква им е реалната цена check out my RolleX jigga :D
1. Всеки пътник, навършил 16год, може да внася безмитно:
...
1.8 Медикаменти, в количества и вид, съответстващи на личните нужди на пътника
...
16.06.05
10:32
И аз винаги съм се чудил примерно имаш 1 бъчонка с протеини от 5кг и те как ще докажат, че това са протеини а не някакви други медикаменти. А и количеството на пръв поглед си е доста. :roll:
Еми няма проблеми. Мен ме спряха на летището в Германия за проверка на багажа със 5кг кофа на “Нутрим” и 500г креатин на JK. Пича ги огледа, пита какво е, колко струва и аз му обясних. Повече проблеми нямах, даже не поиска да ги отварям.
17.06.05
07:59
:idea: Звучи лесно да пробуташ кока хероин или брашно за хляб :roll:
Еми не знам дали е толкова лесно, той багажа така или иначе минаеа на x-ray, а допълнителната проверка е просто за всеки случай. Освен това ако вземеш да се червиш и потиш там, ще е явно, че нещо не е на ред.:))
17.06.05
20:43
[quote author=“kaloiancho”]Мисля че е 26-27% митото за твоя случай.
Сигурен ли си че митото е такова и дали го има.Ако е такова положението по добре да не си хабя парите за екдистена в България мога да си го взема на почти същата цена.Тук в щатите нямам много свободно време и няма как да тренирам както трябва.
99,9% сигурен (20% ДДС + 5-6% мито)! Но ти ако ще го пренасяш сам няма да ти искат мито. В смисъл отваряш си го и казваш че си е за лична употреба и няма да има проблем.
17.06.05
21:10
Тоест няколко опаковки ще видя точно колко ще ми трябват ще ги внеса отворени.Надявам се че така няма да ми искат накакви мита.
Ако някой от вас може ще съм му благодарен да проучи как стоят нещата ,защото знам за електрониката се плаща мито освен ако не си я имал повече т 6 месеца(тогава се води личен багаж).
Няма да имаш проблеми.Мой приятел редовно ми носи добавки от USA,последният път се върна с доста големичък сак с добавки :)Ти от GNS пазаруваш ли си ?Доста стабилни отстъпки правят,имат нон стоп намаления ,а ако имаш и тяхна клубна карта,някои неща направо на смешни цифри се взимат.Например аминокиселините на Optimum 2222 с 350 таблетки опаковката ми я купи за 20 долара!
На всички разбирачи, които сигурно даже не са излизали от BG:
Количествените норми за безмитен внос са следните:
Всеки пътник над 16 години може да внесе безмитно:
1 литър спиртни напитки с над 22 процента обемно алкохолно съдържание и 2 литра вино или 2 литра вино и 2 литра пенливо или подсилено вино;
200 къса цигари или 100 броя пурети , или 50 броя пури, или 250 грама тютюн за пушене;
500 грама кафе или 200 грама екстракт от кафе;
100 грама чай или 40 грама екстракт от чай;
50 грама парфюми и 250 мл. тоалетна вода;
медикаменти в количество и вид съответстващи на личните нужди на пътника.
Пътниците, ненавършили 16 години, нямат право на безмитен внос на гореизброените стоки, с изключение на медикаментите.
Лицата, които преминават границата повече от един път в рамките на 30 последователни дни, ползват намалени норми за безмитен внос - в размер 20 на сто от горепосочените норми.
Стойностни норми за безмитен внос. Освен стоките, посочени в количествените норми за безмитен внос, пътниците над 16 години могат да внесат безмитно придобити в чужбина стоки на обща стойност до 100 евро или тяхната равностойност в друга валута.
За пътниците, ненавършили 16 години, нормата за безмитен внос на придобити в чужбина стоки е 50 евро или тяхната равностойност в друга валута.
Пътниците, които преминават границата на Република България повече от един път в рамките на 30 последователни дни, ползват намалени норми за безмитен внос на придобити в чужбина стоки в размер на 20 евро или тяхната равностойност в друга валута.
Когато се внася само една единствена стока, чиято собствена, чиято стойност е над 100 евро или равностойността в друга валута, се заплащат митните сборове и данък върху добавената стойност върху цялата стойност на стоката. Когато общата стойност на две или повече стоки, които са притежание на един пътник, надвишава 100 евро или равностойността в друга валута, безмитния внос се допуска само за част от стоките, сумата от собствените стойности, на които не надвишава 100 евро или равностойността в чужда валута.
Лимитът за безмитен внос не можа да се разпределя между двама или повече пъници.
За стоки с нетърговски характер, чиято стойност е над 100 евро, но не превишава 1500 евро (или равностойността им в друга валута) за всеки отделен пътник, се прилага единна митническа ставка в размер 5% върху собствената стойност на внасяните стоки. Стоките се облагат и с 20 % данък върху добавената стойност - ДДС.
Единната митническа ставка не се прилага за стоките, внасяни при горните условия, ако преди облагането им деклараторът предложи да се определят митата съгласно Митническата тарифа, като се отчитат и споразуменията за свободна търговия.
Стоки, които по вид и количество нямат търговски характер и за които се изисква деклариране, ако не бъдат декларирани от пътниците, преминаващи държавната граница и бъдат открити на обичайни места при митнически преглед, се отнемат в полза на държавата, независимо чия собственост са, без да се налага глоба. Ако стоките са скрити на необичайни места, те се отнемат в полза на държавата и се съставя акт за митническо и /или валутно нарушение.
Преминаващите през държавната граница пътници имат право да внасят или изнасят без заплащане на държавните вземания и предмети за лично ползване, нови и употребявани, от които един пътник може нормално да се нуждае по време на пътуването си, като се отчитат всички обстоятелства на пътуването. Тези стоки се считат за поставени под режим съответно временен внос или временен износ. Декларирането им се счита за извършено чрез преминаването на пътника през така наречения “зеления” коридор или чрез устно деклариране.
Реекспортирането на личните вещи, внесени по този начин, не може да се осъществява по-късно от момента, в който лицето, което ги е внесло, напуска митническата територия на България.
Когато се внасят или изнасят предмети с по-висока стойност е препоръчително да се попълва стоковата митническа декларация за пътници. Тази декларация се предоставя на граничния пункт преди започване на митническата проверка. Указанията в нея са български, немски, английски, френски и руски език и може да бъде попълнена на предпочитания от туриста език. Подаването на тази декларация ще спести евентуалните неприятности, които биха могли да възникнат при последващото преминаване през митницата и затова пътниците следва да я пазят до следващото им преминаване на границата. Тя представлява доказателство, че описаните в нея стоки действително са били внесени или изнесени от съответното лице.
Да, точно така - значи митото е 5% + ДДС върху стоката и ДДС върху митото (или се начисляваше мито и върху ДДС-то) абе знам че става 26%.
А мисля че имаш право да внесеш не повече от 5 бройки от даден артикул. Иначе се смята че ще търгуваш с въпросният продукт. Тоест до 5 кутии екдистен..