22.06.14
14:57
Здравейте!
Аз съм момиче,на 22, тежа 58кг при ръст 165см. А това определено е доста за мен,просто се чувствам по-бавна и сякаш килограмите ми тежат.Не съм си поставила цел да достигна определени килограми, за мен е по-важно да се чувствам активна,а не вечно уморена.От седмица съм минала на следното меню:
закуска 8.00ч- смути със соево мляко и различни плодове (киви,банан,праскова)
11.00ч- плод
обяд 14.00ч- гледам да си правя салата,ако нямам възможност и не съм в нас си взимам нещо в кутия..варен ориз например
и вечеря към 18.00ч - пак салата или нещо леко
През деня гледам да пия повечко вода..както се забелязва режима ми не е много здравословен , защото не приемам почти никакви мазнини и протеини, но искам да отбележа, че не ям месо, също така гледам да не консумирам много яйца (което най-вероятно е грешка)..
От скоро се записах във фитнеса,може да се каже че програмата ми там изглежда по този начин...
15-20 мин. кардио, след това се мятам на уредите..като всеки път гледам да тренирам различна група,например понеделник-крака и ръце, сряда- гръб и ръце,петък-дупе и крака...и неделя правя леко кардио. Тренировките ми продължават около час, но предполагам това е повече защото се мотая между уредите и не знам с кое да започна първо. В края на всяка тренировка правя по 100 коремни преси...или колкото издържа. Наскоро си взех и въже, гледам да скачам на ден по 20 минути, примерно скачам 100 пъти, правя пауза,после пак 100 пъти. Мисля,че ако скачам всеки ден ще има ефект...а ако да кажем скачам сутрин и после вечер ходя на фитнес, мислите ли че е добре?
Наистина имам желание и мотивация, просто ми липсва опит и насоки..затова съм малко като пате в калчище, чета книги за хранене и т.н.,но всяко начало е трудно.Целта ми е да отслабна и да се стегна..не съм си поставила срок,пак казвам,искам пак да си върна предишната форма. Ще кача две снимки за да имате представа как изглеждам..проблема са ми паласките,дупето,бедрата.
Предварително благодаря на всички,които се отзоват и ми дадат полезен съвет! Хубав и успешен ден!
22.06.14
15:13
С глад не се отслабва. Има и други източници на протеин освен месото, чети и се информирай..и НЕ консумацията на “много” (колко много - едва ли са повече от 3-4 яйца) яйца не е грешка
22.06.14
15:15
За да си здрава и с добър външен вид трябва да се храниш пълноценно, а това хранене изобщо не е такова.
06.08.14
14:34
Здравейте, приятели! Казвам се Анелия Куцева , на 26 години съм, от Асеновград съм. Направих си регистрация в сайта началото на годината, доста полезни неща прочетох, научих , и имам огромното желание да започна здравословен начин на живот, и искам да започна с храната.
От около месец тренирам спортна аеробика 3 пъти в седмицата , никога до момента не съм била активен спортист ( доколкото тренирането ми сега може да бъде наречено” активно”) , но винаги съм тичала, ходила на народни танци, тае- бо....когато мога т.е. имала съм вътрешното желание :) От началото на годината , започнах да проявявам по голям интерес по темата за правилното хранене ( режим и качествена храна) и промяната в характера , следствие от спорта!
Т.к. всеки ден чета по нещо относно така запаленото ми желание по спорта и правилното хранене...доста че се обърках, имам нужда от компетентно мнение , искам да започна да се занимавам по сериозно, искам да започна с дневник за храненето и тренировките ми. Като цяло съм дисциплиниран човек...и знам че имам ли цел и планувани средства за постигането й( ясота в действията и начина на мислене) въпрос на време е постигането на резулататите ми :)
Относно начина ми на хранене: по принцип не ям сладко, никакви fast food , sladoledi, testeni…. след Великденските пости... го карам почти само на салати, случайно ако хапна някакво яйце, сирене,месо.... но не всеки ден! Не си забранявам , просто не ми се ядат, само че забелязах, че изяждам голямо к-во салата ( приготвям я с зехтин , не мн)
53кг съм, 169 висока, относно % съдържание на мазнини, м.Януари бяха 13.5%, ....но тогава бях 56кг...сега , наистина не ги знам , а бих искала!
Целите са ми:
1. Да изчистя излишните мазнини ( коремна област+ тазобедрената част + крака)
2. Да придобия релеф
3. Да създам правилен хранителен навик - за цял живот
Моля Ви помогайте, аз дори не знам от къде и как да започна ;(