25.06.14
16:46
Здравейте.
На 23 години съм и вчера направих тренировка с акцент върху гърдите. В края на тренировката бях останал почти без сили и при една от последните лицеви опори, усетих болка в сърдечната област (вляво) - усеща се само при издишване. Не мога да кажа, че болката е силна, а напротив - не е нищо особено, но ме притеснява заради мястото, в което я локализирам. Не е нито остра, нито тъпа - нещо средно. При нормално дишане почти не я усещам, но като знам, че има нещо нередно, постоянно проверявам как е и когато направя дълбоко вдишване се усеща. Реших да проверя какво се усеща в различни състояния на тялото - усеща се при изправено положение и наклон наляво (надясно едва, едва), както и в легнало състояние (по корем); най-много се усеща при изправено положение, с наклон напред, а когато съм клекнал и обхванал краката си с ръце - не се усеща нищо. Бих могъл да добавя, че е възможно да съм изпълнил последното упражнение неправилно, поради интензивността на тренировката и факта, че бях останал без сили, при което избутах тялото си нагоре посредством таза. Затова реших да попитам, какво мислят по-опитните от мен. Не ви карам да гадаете, а просто да споделите мнение. Възможно ли е да е схващане, прищипан нерв или нещо подобно; сблъсквали ли сте се и вие с нещо подобно...?
Благодаря! :)
Темата беше редактирана от Иван Иван на 25.06.14 16:48.
Може да си разтегнал нещо и да си пренатоварил. Аз и мои приятели сме имали можеби същите симптоми. Лека но постоянна болка, която се изостря при дадени положения на тялото, също така се усеща и при студ. Специално за това съм ходил и на изследвания, това е (ако е същото за което и ти говориш) от пренатоварване на даденото място, леко разтежение на самият мускул или просто пренатоварване на цялото тяло- умора, липса на възстановяване и тн. Прибавиш ли и параноята, започваш и да се стряскаш нощем и става голям филм.
Почини си малко и болката ще отшуми. Ако още те притеснява отиди на лекар.
Благодаря за мнението! Вече няколко човека ми казват едно и също нещо, включително и лекар (без диагноза - само по описание, но все пак...). Аз не разбирам много от медицина, но усещам болката сякаш е вътрешна, т.е. не мускулна, а по-различно. Ако е от мускул, ще се усеща ли по този начин? Между другото, качил съм снимка, на която съм показал с червен цвят мястото на болката.
А това за параноята е абсолютно вярно. :)
Мнението беше редактирано от Иван Иван на 26.06.14 14:45.
То и аз тая болка не я усещах като разкъсване/ разтягане на мускул. Разбирам какво искаш да кажеш. Болката идва от преумора, претоварване и други подобни неща. Ако все пак не си сигурен, направи си пълни изследвания- кръв, урина, ЕКГ, скенери и прочие. Аз така бях направил защото бая се бях филмирал, и накрая нищо.
По принцип се страхувам от лекари, но в този случай може и да отида, просто за да съм сигурен. Иначе при теб само с почивка ли отмина и за колко време?
С почивка около две седмици, тя болката ми отмина още когато лекарите ми казаха, че съм добре- нали се сещаш, цялата ти параноя и филмиране отминават изведнъж когато ти съобщят добрите новини. Тоест болката е била и на психическа основа.
При моят случай беше от физическа преумора и от психическа най- вече.
Понякога се появява при студ, но отшумява.