26.06.14
14:46
Здравейте, реших да напиша някъде за нещо, за което се чудя вече от доста време. Може да звуча малоумно, това го знам , но все пак… Та проблема ми е, че когато правя различни видове упражнения, тялото ми изглежда по различен начин. Дори не знам как да го обясня :D Ако тичам и правя едни упражнения – коремът, краката всичко изглежда така сякаш структурата ми е различна в сравнение с това как се оформят ако правя например Insanity - само кардио упражненията (въпреки, че не правя нищо по-различно от кардио и упражнения за корем) . Знам, че структурата на тялото не може да се промени и нямам абсолютно никакъв проблем с това, но възможно ли е оформянето – различните части на тялото ми да изглеждат по различен начин при различните упражнения. И за да се опитам да обясня какво искам да кажа ето снимка - http://i59.tinypic.com/35k91ma.jpg
При една дейност горната част на тялото ми е с по-изразени извивки, както на 1та снимка, а при други е някак си изправена като на 2та снимка. Надявам се някой да е разбрал какво имам предвид и дори ще разбера, ако го сметнете за нелепо :D
26.06.14
14:56
Предполагам, че след самата тренировка мускулите се стягат/свиват и визуално откриваш някаква разлика, която за теб е голяма, но вероятно е временно явление. Аз например мога да си докосна пръстите на краката по принцип, но след тренировка колкото и да се навеждам не ги достигам- не че краката са ми станали по-къси, просто мускулът се е “вдървил” малко и не с разтяга докрай. На другия ден пак си стигам пръстите. Иначе жените на двете снимки едната е с мускули, а другата..с фотошоп, поне според мен :)
26.06.14
15:28
И аз мисля, че е най-вече от самата тренировка. Мускула се “напомпва” и ти се вижда промяната визуално. Абсолютно биха изглеждали по различен начин защото все пак работиш с мускула. Структурата няма как да се промени, може да подчертаеш предимствата й.
Да, разбирам това, което ми казахте. Но имах предвид специално извивките отстрани (http://i57.tinypic.com/2gt1zr5.jpg) не самия мускул. Както и да е просто се интересувах, благодаря за отговорите :)
26.06.14
16:15
До колкото съм запозната то и там имал мускул. Единственото, което може да е промяна в обиколките на талията от там се променя извивката.
Мускулатурата се тонизира, също така и изхвърляш вода от тялото си чрез тренировката. За това тялото ти изглежда променено след тренировка. Като онези подвеждащи реклами “преди/след”
26.06.14
20:24
Давам пример. Мога да ти пратя 2 мои снимки, които са били снимани в един и същ ден и на едната да напиша “2011”, а на другата “2014” и ти ще повярваш, че това е така. Това е защото на едната снимка ще съм се натъпкал с газирано, въглехидрати и сол и ще съм се издул като балон (това всъщност е втората снимка хронологически). А първата ще е след тренировка, която съм направил по-рано през деня. Точно след нея, разбира се. Тренировката ще е с акцент на максимално напомпване с много изолиращи упражнения с доста серии и повторения. Не съм аз геният, сетил се за това - има си даже клипче в ютуб точно по тази тема, има и статия в този сайт, в която се коментира пича с въпросното клипче. Лично аз понякога преди тренировка изглеждам мега смачкан, а след нея в огледалото виждам звяр. Повишено самочувствие + тонизирани/ напомпани мускули = тази зверска визия, която ще се изпари до края на деня. Мисълта ми е, че ти можеш да си изглеждаш супер добре и преди тренировката, но след нея визията ти винаги ще е 1 идея по-добре. Спомена се нещо и за изхвърлената вода - и това е от значение.
Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 26.06.14 21:15.