30.06.14
12:30
Здравейте,
Намерих много подобни теми , но не намерих отговора , който търся от компетентно лице.
Става ясно ,че имам протеин с изтекъл срок на годност около 2 месеца .
Протеина е Syntha 6 и е ползват 2-3 пъти , поради здравословни проблеми спрях да тренирам.
Сега отново съм в кондиция за тренировки и са давани не малко пари за тая “туба” и ми се щеше да я ползвам.
Седяла е на сухо и тъмно до сега . След като я отворих видимо , нищо му няма , на мирис също , но знае ли се химия си е.
Малко не ми се рискува. Та някой компетентен или вече опитен може ли да каже мнение?
Поздрави,
Людмил
30.06.14
12:44
Щом като продуктът е съхраняван правилно - няма проблем да го приемаш.
30.06.14
12:45
Срока на годност е нещо относително.Това е времето в което продукта е с най-добри качества при оптимално съхранение.Принципно при повечето дълготрайни продукти, компаниите се застраховат и срока на годност на опаковката е винаги по-кратък от реалното време в,което продукта е годен за употреба.2 месеца изтекъл срок на годност за протеин с ненарушена цялост на опаковката не е проблем.В твоя случай обаче всичко опира до това дали наистина си го съхранил правилно.Би трябвало да е годен за консумация ако се съди по това,което обясняваш.Ако взе пак те е страх,пускаш го за продан на приемливо ниска цена и ще видиш колко бързо ще си върнеш поне част от парите.
P.S.Пил съм протеини с доста повечко месеци в “+”.На фона на “нервния” ми корем,проблеми нямах.Ти си преценяваш.Успех ;)