04.07.14
20:12
Здравейте на всички!
Първо да се представя,казвам се Виктор от Пловдив.Набор ‘92 съм,но все още нямам навършени 22 години.Занимавам се с фитнес от 9 клас,но с доста прекъсвания.Последният път бях в отпуска за около 1 година може би.
Повечето от старите “кучета” във форума ще ме знаят най-вероятно,но не знам дали още пишат тук,защото и преди съм се подвизавал.
Започнах сериозно да тренирам отново и сега съм края на 6-та седмица.Стартово преди да започна бях 73 килограма ,при ръст 180 сантиметра.
Днешната дата съм 80 килограма,които между другото бях още миналата седмица,но към края и и тази седмица развалих яденето,поради куп причини и съм си на килограмите.Колкото и да ви се вярва,да за 5 седмици качих 7 килограма ,и да меря се при едни и същи условия!
Качените килограми разбира се,са навсякъде по тялото ми,като започнем от рамената,минем през ръцете,после гърди,гърба,стигнем до корема,след това през задника и завършваме с бедрата и прасците.Най-видим и осезаем е растежа при бедрата,като там съм качил 8 сантиметра.Започнах с 54 сантиметра,сега съм 62.
Програмата по която тренирам е 4 пъти в седмицата.
Понеделник-Гърди
Вторник-Почивка
Сряда-Гръб и трапец
Четвъртък–Почивка
Петък-Рамо и Крака
Събота-Ръце
Неделя-Почивка
Като добавки пия гейнър,изпих 4 килограма,също така взимам креатин монохидрат и азотен бустер razor 8!Гейнъра го пиех по 2 пъти на ден,като едно доза ми беше 65 грама.Единият прием беше сутринта,другият след тренировка или след мач,защото вторник и четвъртък ходя да поддържам и там форма.
Храната ми е на едно добро ниво,като на ден гледам да ям около 400-500гр. пилешко филе от гърди (сурово състояние) ,но не го ям в такова де.Наблягам за бавни въглехидрати на ориз и картофи,а хляб почти не съм ял през този период.Яйца също ям,като в началото приемах сутрин за закуска по 8 белтъка и 2 жълтъка,но след 4та седмица ги поспрях без основателна причина,просто ми омръзнаха малко.Също така ям и доста кисело мляко,макар и от магазина,но на ден приемам около 3-4 кофички.Гледам ,че на 100гр. ги дават около 3-3,5гр. протеин и толкова въглехидрат,не знам колко е вярно ,но не се оплаквам.
Имам лек проблем с растежа при ръцете ми,не съм маняк на тема ръце,но бих изслушал някое мнение за бързото им избухване,поради причината ,че малко не си съответстват с другите части от тялото ми.
Сега тренирам по програма с по 16 серии на големите групи ,като към тях смятам и рамената и за ръцете правя между 8 и 10 серии.При големите мускулни групи процедирам по следния начин,като започна например от лег изтласкването с 12 повторения,след това 10,8 и 6 ,като съответно увеличавам тежеста.
Краката ми тренирам доста “слабо” ,клекове по 15 повторения 6 серии с по 40кг. ,лег преса 4 серии,4 серии разгъване за предна част на бедрото и 4 серии на машина за прасец.Просто винаги те са ми били силата.
Определено имам голям напредък в покачването на силата ми.
Обмислям варианта утре или понеделник да си взема отново гейнър,този път 5 килограма и да пия по 3 дози на ден,тоест около 150 грама.Целта ще ми бъде за 30-45 дена да кача още 5 килограма и след това ще си дам лека почивка от добавки.
За ръцете обмислям варианта да ги тренирам в понеделник,така ще имам може би малко повече почивка или поне ще са в началото на седмицата.
Ако имате въпроси задайте ги,аз ще си описвам дневника за да си следя развитието!
едит:Всички снимки ,които виждате в дневника са от периода ми 10 ти клас,ако не се лъжа.За момента нямам нови ,за да кача.
Темата беше редактирана от Виктор Манчев на 04.07.14 20:14.