11.07.14
15:14
Здравейте, лятото не ми се поти по фитнес залите, предпочитам да си тренирам на въздух. От София съм, ще тренирам на стадион, има лост и успоредка и място за тичане. Колко пъти в седмицата е добре да тренирам? Трябва да качвам килца, 65 съм някъде, но съм 173-4 висок, но имам мазно в корема и искам да го изчистя, октомври почвам да качвам.
Въпроса ми е как да си разделя мускулните групи, по колко серии и какви упражнения да правя? Краката са ми много малки, чак ме е срам, някакви идеи, как да тренирам краката, ще се развият ли и от спринтове?
Относно краката - щом си тези кила значи в началото ще растеш от почти всичко . Тъй като краката са мускули които растат от повече повторения с по-малка тежест в началото може да правиш следните упражнения - клякания с различен разкрач, полуклекове (от горе до средата или от долу до средата) също така клякания с ходила сочещи на страни (в една линия - пръстите на вън) . Спринтовете също са много добро нещо но нека са ти допълнение а не основна тренировка . Виж ако ще спринтираш с някакво съпротивление (примерно да теглиш лека кола или да си вържеш парашут или да влачиш нещо) вече е друго нещо . Също така напъди и боксьорски подскоци . Също много добро е да вържеш въже някъде на високо и да се държиш за него като клякаш под ъгъл на един крак а другият изпънат напред . Вече различният ъгъл под който правиш упражнението зависи и колко ще ти е трудно . От всички тези неща които написах в началото ще растеж пък и не само в началото :) .
Относно чистенето на корема си е най-вече храненето но от към тренировки най-доброто за чистене е редуване - крос,ходене,спринт под произволни схеми и време . Това е много по-добро отколкото само един дълъг крос но пък товари сърцето . За това моят съвет е след като се поомориш и сърцето в влязло в някакъв работен режим тогава да включваш спринтовете . Не е нужно да са кой знае колко дълги спринтове поне в началото . Ако всеки път правиш дълги кросове тялото привиква и вече не е кой знае какъв стрес за него и горенето на мазнините вече не е с такава сила . Но пак казвам най-вече си виж храненето - аз съм най-много доволен от НисковъглехидратнаВисокомазнинна диета .
Относно разделянето на мускулните групи - Виждал съм големи резултати като маса и сила в стрийтфитнеса и хора които тренират всеки път каквото им падне и такива като мен които разделят . Така че или си е до човек или няма значение . Виж кое действа при теб .
Относно сериите и повторенията - аз съм ЗА принципа на силовия културизъм - Загряваш хубаво , правиш няколко вработващи упражнения и първите примерно 4-8 серии да са на упражнение което изисква много сила и не можеш да правиш много повторения . След това вече минаваш на малко по-лесни упражнения с повторения между 6-12 . Все пак в културизма се знае че мускула расте най-много при повторения около 8 .
Мнението беше редактирано от BLOT на 08.08.14 13:49.