Дневничето на SL

Темата е заключена.

11.07.14
19:54

Здравейте, започвам това с цел да мога да следя това, което правя и да получавам адекватни съвети и критика!
Малко биография на 27 години съм, 2010 година тежах 96 кг., 2011 края тежах приблизително 80 кг. БЕЗ абсолютно нищо умишлено да правя изгубих 16 кг. ( отдавам го на стрес, който ме подгони по онова време, а според личната ми лекарка, са ми се нормализирали хормоните и метаболизма, така и не получих отговор защо...), Април 2012 година ми откриха вродена перфорация на жлъчката и месец бях на много строг хранителен режим, защото всичко което консумирах активираше жлъчна криза. През този период и докато овладея кризите изгубих 8 килограма и към днешна дата варирам между 74-76 кг. Последно имах възможност да се измеря в килограми преди 10 дни и кантара показа 76 кг. От два месеца живея в Англия, работя като камериерка на пълен работен ден в хотел с висока интензивност на работа. Първият месец имах сериозни здравословни проблеми предвид смяната на климата, обезводних се, опасна аритмия, постоянно ми се виеше свят, прекарах дори 24 часа в спешното им. След тази случка взех кардинални мерки за живота си не консумирам кофеин и газирани напитки, пия по средно 3 до 4 литра вода на ден (Не обичам вода, цял живот съм пиела по 3-4 литра на МЕСЕЦ). Реших, че е време за кардинални промени. Преди 10 дни приблизително започнах да избирам хранителен и активен режим. Живея в малък град, няма фитнес зала, има тренировки по Зумба и Бокс веднъж седмично. Записах се на Зумба тъй като преди да замина ходех около два месеца и много ми харесваше. Спрях се на домашен фитнес на този етап изпълнявам видео тренировките за отслабване на Руми Илиева. С хранителния режим ми беше по-трудно, не мога да спазвам диета, разсеяна съм и много капризна на ядене, за това реших да спазвам режим на хранене като следя калориите и състава на храните ( със състава ми е много трудно, защото съм крайно невежа в съотношенията и т.н. ) Започнах на 9 юли да записвам какво консумирам и колко тренирам :

Хранителен режим
9 юли 2014 г.
7:00 и 9:45 ч. Мюсли с мляко (съотношението е 60 гр. мюсли и 200 мл. мляко разделено на две порции) 268 калории
11:00 часа Натурален спортен сок от боровинки 500 мл. / 20 калории без консерванти 
15:45 часа Череши 200 гр/ 124 калории
18:00 часа Вечеря :
Салата домати, краставици, чушки, пресен лук общо тегло 300 гр. / 93 калории ( без овкусяване )
Пилешко филе 50 гр. / 54 калории
Свинско филе 50 гр. / 93 калории
Краве сирене 50 гр. / 149 калории
Гъби 50 гр. / 6 калории
Хляб черен с фибри 50 гр. / 111 калории
Общо : 550 гр. / 506 калории
20:00 часа Портокалов сок 350 мл. / 154 калории

ОБЩ ДНЕВЕН ПРИЕМ НА КАЛОРИИ : 1072 калории при лимит за намаляване на теглото 1521 калории

Активен режим
2 х 30 минути тренировка за намаляване на теглото и стягане по видео тренировки на Руми Илиева
15 минути скачане на въже

10 юли 2014 г.

Хранителен режим :
7:00 часа Банани 100 гр. / 93 калории
9:45 часа Плодов йогурт 150 гр. / 160 калории
16:00 часа Виенска кифла 50 гр. / 187 калории
17:15 часа Сок от боровинки 500 мл. / 20 калории
18:45 часа Вечеря
Яйца печени 180 гр. / 282 калории
Обезмаслена извара 50 гр. / 41 калории
Ръжен хляб с фибри 80 гр. / 188 калории
Общо : 310 гр. / 511 калории
20:00 часа : Сок портокал 100 мл./44 калории
22:00 часа : Грозде бяло 100 гр. / 38 калории
ОБЩ ДНЕВЕН ПРИЕМ НА КАЛОРИИ : 1053 калории при лимит за намаляване на теглото 1521 калории

Активен режим
1 х 30 минути тренировка за намаляване на теглото и стягане по видео тренировки на Руми Илиева
15 минути скачане на въже

* Забележка : 1-ви ден от МЦ и умишлено съкратих тренировката

11 юли все още не е приключил ;)

ЦЕЛ : 55 кг. и релеф :P

Объркана съм относно качеството на това, което правя, както и всички изчисления относно дефицита на калории и тяхното горене. Според проучвания средна домакиня изгаря за 60 минути активно чистене 238 калории, което за приблизително 5 крайно активни часа без прекъсване в чистенето това са 1190 калории. Ако добавим и приблизително 300 калории от тренировките това прави приблизително 1490 калории изгорени за деня чрез физическа активност. Зная, че звучи несериозно да смятам и калориите изгорени в работен процес, но на ден правя минимум 500 клакания например...
За да поддържам сегашното си тегло трябва да приемам дневно 2357 калории, аз на този етап приемам по 1100 калории средно на ден, което е дефицит от 1257 калории, което общо с изразходваните трябва да даде цифрата от 2747 калории на ден.

Всички изводи и сметки са в следствие на официални статистики, таблици и не гарантирам, че са правилни, просто чета и си правя изводи.

Всяка неделя записвам точните си мерки към днешна дата 10.07.2014 ( в близките 30 минути :D ) аз в сантиметри изглеждам така :
Прасец - 43 см.
Глезен - 26 см.
Коляно - 39 см.
Бедро - 59,5 см.
Ханш - 100 см.
Талия - 98 см.
Подгръдна - 88 см.
Бюст - 100 см.
Бицепс - 30 см.
Китка 17,5 см.

За информация при последно неделно мерене ( 04.07.2014 г. )
Прасец 43 см.
Ханш - 102 см.
Талия - 101 см.
Погръдна - 88 см.
Бюст - 100 см.
Бицепс - 30 см.
Бедро - 60 см.

Ами това е накратко представянето ми, ще се радвам да чуя мнението ви!

11.07.14
20:16

Сега варираш малко над моите килограми, целта ти е 55 и релеф, а колко си висока?
Не знам как си смятала калориите, които са ти нужни за да си запазиш сегашното тегло, и все пак, дори и цифрата да е правилна, ядеш доста по-малко, а това не е хубаво. Разбирай - ще ти падне метаболизма и оттам не виждам как ще постигнеш целта си.
За мерките - в профила ти има едно разделче Мерки - може да си ги въведеш направо там, по-удобно е. И се мери на 2 седмици примерно. :)

Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 20:23.

11.07.14
20:23

Пропуснах да напиша висока съм 169 см. :)

11.07.14
20:26

Ахам. Друго, което ми идва на прима виста - храната ти сякаш е добре, единствено ще ти препоръчам да хапваш плодовете до обяд, и да махнеш соковете - естествено освен ако не си ги приготвяш сама - тогава можеш да си сигурна, че е само сок и е ок. ;]
За водата - ако не ти се пие толкова много не се насилвай. По 2 - 2,5 литра на ден са ти достатъчни. :)

Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 20:28.

11.07.14
20:28

Имам възможност за повече храна в 7:00 и 9:45 часа, от 10:00 до 16:00 нямам никаква възможност за хранене, вечерям към 18:30 часа и заспивам рано, вечерята ми като количество ми идва в повече наистина ми става тежко...Всички сметки съм ги извадила от калкулатори и таблици, не зная до колко са вярни, сверявам на етикетите какво пише.

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 11.07.14 20:36.

11.07.14
20:32

Разбирам, натоварено. Ако бях на твое място бих си направила закуската в 7:30, едно междинно към 9:30 - стабилно хапване говоря, и каквото остане - за вечеря. Иначе аз също си броя калориите, ползвам този калкулатор - http://www.zdravoslovno.com/calculators/
не винаги има всички храни, но ми върши много добра работа.

http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum Тук може да видиш за калориите, дали ще ти покаже същите стойности. (не знам откъде си смятала преди това)
Единствено искам да отбележа, че ще ти даде по-точен резултат, ако смяташ със активното си тегло - тоест, теглото ти без излишните мазнини. А там вече е сложно, защото различни калкулатори в интернет, измервания с калипери, машини и прочие дават различни стойности.
Та, аз ще ти препоръчам да сметнеш отново калориите, да извадиш 200 от тях, и да видиш след седмица две как ще си. Ако няма промяна, сваляш още малко и така докато започне да работи. И все пак, дефицит повече от 1000 калории - не! ;)

Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 20:37.

11.07.14
20:42

Да аз също обмислям, просто да засиля закуската...но пък съм объркана до каква степен това, което съм избрала като хранителен режим и активен режим, ще е ефективно. Никога не съм спазвала режими, прекалено е ново за мен, а информацията е доста относителна и противоречива.
Използвах калкутора за Калориен баланс и това са сметките :
Калориен минимум :
1561,9
Клафициент :
1,55

Ниво на дневни калории 2420,945

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 11.07.14 21:12.

11.07.14
20:50

Нямам толкова наблюдения над тренировките на Руми. Пробвала съм някои - натоварващи са, а и хората които следват нейните режими показват завидни резултати. Според мен храната ти е добре, единствено трябва да усетиш момента с калориите. А когато си увеличила двигателната активност с тренировки и си в умерен дефицит откъм калории, нещата ще се получат с времето. Стига да имаш желание. :)

За храненето специално, тук в сайта има доста статии по темата, а и са обяснени добре. Прочети повечко и ще се ориентираш. След време /а защо не и сега/ ще започнеш да гледаш съотношенията на протеини, мазнини и въглехидрати в храната ти. Затова ти дадох калкулатора, който ползвам аз - защото освен че смята калориите, отдолу има табличка с количествата на тея тричките.

Друго, друго- ядките нека да са сурови, а не печени.

Мнението беше редактирано от Love на 11.07.14 20:57.

12.07.14
02:05

А какъв е проблема с плодовете? Изключих всякакви какаови и кафени продукти и автоматично всичко сладко изчезна, само плодовете ми останаха, хапвам грозде, банани, череши, ягоди, диня и пъпеш в този период от време и наистина много приятно ми действат, но на всякакъде чета толкова крайни мнения, и Руми в статиите си и диетите си е изключила изцяло плодовете. Аз имам нужда от витамини, естествени, не е ли по-добре да ям плодове?

12.07.14
11:45

За да ти отговоря най-точно, ти пускам цитати от статията, а ако искаш може да я прочетеш и цялата. :)

“Основните въглехидрати в плодовете идват от два източника: глюкоза и фруктоза. Количеството им варира, но обикновено фруктозата преобладава.”

“За да минимизираме риска от напълняване при похапване на плодове е добре да го правим сутрин, в периода до 12 часа, а също и 15 минути след края на тренировка.”

Или най-общо казано, плодовете не са “отритнати”, просто при режим за отслабване се препоръчва да се хапват в малки количества и до обяд. =]

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3639_plodovete-i-plodovata-zahar#ixzz37F3p3Tac

Едит:
Сега видях, че си сметнала калориите отново. И се сетих нещо - когато аз започнах моя дневник и също се колебаех за калориите, Ади (Графиня фон Дачева) ме посъветва да намаля калориите с около 20%. Ще ти дам същия съвет.
Например, ако в твоя случай ги закръглим на 2400 за поддържане на теглото, то 20% от тях се падат 480 калории, тоест след изваждането остават 1920Kcal за да си в дефицит и да сваляш. :)

Мнението беше редактирано от Love на 12.07.14 13:57.

12.07.14
14:16

Благодаря за съветите :) Ще се възползвам! Днес ми дойде така очакваната доставка на “електронен кантар” естестествено веднага се измерих и останах неприятно изненадана 77,300 кг. Възможно ли е да тренирам и работя активно да съм изолирала до колкото е възможно вредните храни от менюто си, да свалям сантиметри, но да качвам килограми?

Ето и вчерашното меню:
9:45 Сандвич със сирене чедар, домати и майонеза ( купешки ) 273 калории по опаковката му
9:45 сок боровинка 500 мл/20 калории
16:30 Шоколадов десерт Милкилей 43 грама / 192 калории
20:00 Вечеря
Пилешка гъста домашна супа 500 грама / 180 калории 
Хляб ръжен 100 грама / 222 калории
Краве сирене 100 грама / 299 калории
Общо : 700 грама / 701 калории

ОБЩ ДНЕВЕН ПРИЕМ НА КАЛОРИИ 1372

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 12.07.14 14:23.

cRossfit

12.07.14
14:33

Остави кантара,той не бива да ти е ориентир.Гледай се в огледалото и ако се харесваш не стъпвай на кантара.Така също можеш да се ориентираш по дрехите си.Когато започнеш тренировки и качваш мускул е нормално да си нагоре с килограмите,защото той тежи повече от сланината.Аз от септември миналата година съм 7 килограма нагоре,а не съм мръднал в размерите на дрехите си и всички казват ,че много съм отслабнал.....

12.07.14
14:44

Звучи успокояващо :) Аз виждам разликата в това, че коремчето ми се поприбрала, а и сантиметри свалям, спомням си, че бях чела, че е нормално да има покачване на килограмите първоначално когато стартираш тренировъчен режим, но малко ме натъжи цифрата :D

12.07.14
14:57

Щом сваляш сантиметри всичко е ок. ;]
Кантара както ти казаха, много много не го гледай. Метърчето ти е най-верния приятел, и нали знаеш - сутрин на гладно и на всеки 2 седмици най-добре. Казвам две, че аз имам лошия навик да се меря през ден и ако не дай си боже нещо е мръднало нагоре в обиколките изпадам в шок, ужас и депресия едновременно хаха :D

20.07.14
15:44

Здравейте, неделно да се похваля :P

Стартирах режима си на 04.07.2014 година със следните мерки:
Килограми : 77,200
Талия : 101 см
Ханш 102 см
Бюст 100 см.
Прасец : 43 см.
Бедро : 60 см.
Подгръдна : 88 см.

Днес 20.07.2014 мерките изглеждат така :
Килограми : 74,200
Талия : 92 см
Ханш : 97 см
Бюст : 100 см.
Прасец : 41 см.
Бедро : 58 см.
Подгръдна : 83 см.

Смятам, че е правилната посока на движение :P

21.07.14
20:19

Поздравления! :)

16.04.15
10:36

Здравейте! Бих искала да поднова дневника си, вече съм си в България и нека слабеенето да започне отново СЕГА :)
Тренировъчния режим е следния :
Понеделник, сряда и четвъртък - 90 минути фитнес
Вторник и петък - 60 минути ЗУМБА

Имам сериозни колебания за хранителния режим и точно, кое да избера :/

На килограми съм 77,00 кг., но за последните 3-4 месеца съм качила относително 2-3 кг. и се чувствам ( физически ) ужасно.

28.04.15
15:15

Ми миналата седмица беше пълен провал + една настинка :)) От днес го караме на режим :

До сега :

3в1 с мляко ( 100 мл )
Кока кола 150 мл
Крем супа от броколи с 20 гр. пълнозърнести крутони.

Вода не пия, а това е сериозен проблем.

Довечера имам 60 минути зумба + 30 минути ходене пеша.

Ая Палачинкова

28.04.15
15:27

казано от Silviya Love на 28.04.15, 15:15:

Ми миналата седмица беше пълен провал + една настинка :)) От днес го караме на режим :

До сега :

3в1 с мляко ( 100 мл )
Кока кола 150 мл
Крем супа от броколи с 20 гр. пълнозърнести крутони.

Вода не пия, а това е сериозен проблем.

Довечера имам 60 минути зумба + 30 минути ходене пеша.

Защо  не замениш 3 в 1 с кафе? и тази кола (tmi)

28.04.15
15:40

Принципно кафе не пия по медицински причини, сутрин за идеята пия безкофеиново с мляко и като цяло избягвам всичко, което съдържа кофеин, но тази нощ не спах много и трябваше да ме разсъни нещо и за това избрах комбинацията, тъй като чисто физически ми действа добре. Кафе като истинско кафе не съм пила от май 2014 година след като направих сърдечен арест в следствие на 1 силно кафе :/

28.04.15
15:53

Щом кофеинът ти действа така силно, трябва да знаеш, че в разтворимото кафе има доста от него, а също и в колата. В пакетче от 18 гр. 3в1 има 2 до  3 гр. разтворимо кафе,колкото е и дозата в еднократно пакетче само нес кафе.
Просто да го имаш предвид. :)

Кафе инстантно кафе, приготвено с вода 26 мг
Кола нискокалорична, газирана напитка, със захарин и кофеин 11 мг
Енергийна напитка ред бул, с кофеин 30 мг
Ползвам за източник нашия си сайт.
http://www.bb-team.org/hrani/ingredient/caffeine
Според друг сайт:
кен Кока-Кола: 250 мл. -  40 мг
чаша разтворимо кафе: 100 мг

28.04.15
16:06

Благодаря за информацията, не ги бях поглеждала така статистически, ориантирам се по реакция на организма ми и като цяло това 3в1 с 100 мл мляко го пих от 9:00 сутринта до към 14:30 заедно с колата :)) Като цяло гледам да тонизирам с фрешове, но понякога прибягвам и към това решение.

30.04.15
12:06

Здравейте!
От известно време да кажем седмица се чувствам напълняла, подута и т.н., вчера се качих на кантара и той изписа 81,800 кг, изпаднах в шок и ужас, за мен има психологически проблем с всичко над 80.000 кг. Тази сутрин пак се качих 80,200 кг. Така, че режима продължава и то в много по-строг вариянт, но не мога да си обясня как съм качила близо 5 кг. за седмица-две без да съм сменила кой знае колко хранителните си навици :/

За днес до сега:
Безкофеиново кафе с 100 мл. прясно мляко 3,6 масленост предполагам ( купешко е)
Капи вишна 250 мл.

Приемам всякакви съвети и препоръки :/

Капитата да излетят от менюто - захар колкото си искаш има в тях :) Колата също.

Ая Палачинкова

30.04.15
12:23

Здравей :) Къде ти е закуската? Не гладувай,така стресираш организма си ... Вместо това капи да си беше направила смути или сварила 2-3 яйца ;)

30.04.15
13:12

Откакто съм си в България нямам навик да закусвам, общо взето първото ми хранене за деня е към 15:00 часа, след това едно към 20:00 часа, наблягам на супички и разни готвени неща, но имам известни проблеми с “бързите храни” чипсчета, бисквитки, ей такива залагалги въобще не ги усещам :D
Не обичам да пия вода направо си я мразя, за това и пия сокчета, до сега за днес се насилих да изпия 1 чаша вода от 200 мл. а ми остават още 14 чаши.  Какво ви е отношението към Студеният чай на Нестий?

И ей така за майтапя работя в Сладкарница със сладкарски цех към нея и си нямате дори представа какъв е аромата и обстановката около мен :D

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 30.04.15 13:13.

Ая Палачинкова

30.04.15
13:18

Обичам да правя сладки говори ми :D По-добре си направи един чай,сложи мед и лимон и си го изстуди :) Имаш голям прозорец от едното до другото хранене ... Но по-компетентните в форума ще ти дадат съвети какво да правиш :)

30.04.15
13:26

Ако забравиш, че продуктите на големите компании за храни и безалкохолни напитки изобщо съществуват, ще е най-добре. Нестле, Крафт, Кока-Кола, Пепси - не докосвай нищо, което носи техен етикет, включително и така наречения чай на първата от изброените фирми.

02.05.15
11:03

Това ще си е голямо предизвикателство за мен на тема безалкохолно. Принципно не се впечатлявам на кантара, но пак казвам имам психологически проблем с цифрите и ефекта за 4 дни режим е 2,300 кг. и предполагам, че е вода, която задържам това, но все пак си продължавам с пълна скорост.
За вчера след 48 часа ужасен зъбобол имам 100 гр. спагети със сметана, кисели краставички и шунка, знам, че не е режимно и т.н., но както се казва “само това имаше” :D За днес имам само едно капи кайсия и 2 чаши вода. :) Това, което ме притеснява е, че осъзнавам на фона на количеството храна, което поемам, че няма как да не съм гладна, но не съм въобще не чувствам глад и ям почти на сила. Вчера ми прокъркори корема към 01:00 часа веднъж и край няма глад няма и нервност...

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 02.05.15 11:06.

20.11.15
12:14

Здравейте, отново, като се чете и ми иде да се набия :D НО юни месец бях в болница на лечение с кортикостероиди и на 15.11.2015 като се събудих и тъй като напоследък се чувствах много тежка се премерих и кантара показа, ужасяващите 80,100 кг. Поплаках си едно хубаво, че пак си връщам дебеланката в мен и се наказах на 4 дни режим с кленов сироп, вчера направих захранване и днес кантара показа 77,500 кг.,  а от днес си търся хранителен режим и спорт, защото искам да видя тия проклети 65,000 кг. и да ми е лекичко ;( .
Закусвах фреш от портокал 200 мл. и мъча една бутилка вода от 1,500…
Обяд 1 пил. шишче ( малко 3-4 малки парченца месо ) със гарнитура 100 гр. домати и краставици, 1 лъжица лютеница, 30 гр. сирене и 15 грама Roo’bar Inca berry & Orange и 15 грама Roo’bar Chia & Coconut. Продължавам да мъча тая вода ама поне е към края си :)
Вечеря 1 татарско кюфте около 150 грама, 200 грама овчарска салата, 3 чаши бяло вино ( бях на кръчма хаха ) и преборих водата около 2 литра за целият ден.

Мнението беше редактирано от Silviya Love на 21.11.15 11:01.

21.11.15
11:02

Добро утро,
днес деня е работен за мен и стартирам с закуска 200 мл фреш морков и ябълка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1